04 September, 2008

Ο κ. Βουλγαράκης

Ακούω τον κ. Βουλγαράκη να απαντάει στο θίασο του Μέγκα και στους δημοσιογράφους του Σκάϊ στις ερωτήσεις που του κάνουν σχετικά με τις φοροτεχνικές ικανότητες του με τελικό σκοπό να ελαχιστοποιεί το φόρο που πληρώνει στο κράτος σε μια εποχή που η κυβέρνησή του αποφασίζει να φορολογεί άδικα τους ελεύθερους επαγγελματίες σε σχέση με τους μισθωτούς αλλά και να θέτει νέους φόρους.
Ο κ. Βουλγαράκης απαντά όπως θα απαντούσε ο μέσος Έλληνας σε οποιαδήποτε αντίστοιχη ή μη περίπτωση. Αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση, απαντάει σε ερωτήσεις που δε γίνονται, φέρνει άσχετα παραδείγματα για να θολώσει τα νερά, βάζει λόγια στους δημοσιογράφους που δε λένε και κάνει ad hominem επιθέσεις.
Φυσικά φαίνεται να έχει λειτουργήσει έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει το φορολογικό αντίκτυπο στην περιουσία του με ό,τι νόμιμα μέσα μπορεί να έχει πρόσβαση. Και φυσικά ως υπουργός έχει πρόσβαση σε πολύ καλύτερες φορολογικές συμβουλές και συνταγές από το μέσο μισθωτό. Δυστυχώς αυτό ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία προσβάλει τη νοημοσύνη και το περί δικαίου αίσθημα του φορολογούμενου των 10500 ευρώ το χρόνο που του ζητείται από το συνάδελφο του κ. Βουλγαράκη , κ. Αλογοσκούφη, για το 2008 να πληρώσει 1050 ευρώ ξαφνικό φόρο γιατί "δυστυχώς" δεν του βγήκαν καλά οι λογαριασμοί. Αυτό ρωτούσαν τον κ. Βουλγαράκη οι δημοσιογράφοι σήμερα και φυσικά απάντηση δεν πήραν. Πώς μπορεί να πείσει η κυβέρνηση τον πολίτη ότι πρέπει να να πληρώσει όταν μπροστά στα μάτια του τα μέλη της πιάνονται να χρησιμοποιούν τις πιο εξεζητημένες μεθόδους ελαχιστοποίησης επίπτωσης των φόρων στην περιουσία τους; Το leading by example δε το διδάσκεται πουθενά κανείς εκεί;
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η καλύτερη συνταγή για να καλυφθεί το έλλειμα του προϋπολογισμού και για να σηκώσουν ήρωα τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του βγάζοντάς τον με 90% ποσοστό στις επόμενες εκλογές είναι αυτός...

03 September, 2008

Έδαφος κάτω από τους πάγους του Β Πόλου;




Από χτές παίζει η είδηση στο ΣΚΑΙ σχετικά με το ενδεχόμενο να λιώσουν οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο περί το 2030 και ύστερα. Τίποτα το παράξενο μιας και τέτοια σενάρια παίζουν ανάμεσα στους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη.
Το παράξενο στην είδηση του ΣΚΑΙ είναι ότι για κάποιο λόγο περιμένουν να βρούν έδαφος αφού γίνει αυτό. Δεν ξέρω αν εννοούν ότι στο εντω-μεταξύ θα έρθουν επενδυτές από το Dubai και θα αρχίσουν να επιχωμματώνουν τον βυθό για να κατασκευάσουν τεχνητά νησιά αλλά απ΄όσο γνωρίζω από το δημοτικό, το έδαφος κάτω από το βόρειο πόλο είναι ..... ο βυθός του ωκεανού.

Τους έστειλα mail (στον κ. Βασίλη Κουφόπουλο βασικά) και αναμμένω το σχόλιο. Ίσως να εννοούν το Νότιο Πόλο και να μπέρδεψαν τους πιγκουϊνους με τις πολικές αρκούδες (κομμάτι δύσκολο).