Διαβάζω στην Καθημερινή της Κυριακής ότι ο κ. Μ. Χριστοφοράκος θα δικαστεί τελικά στη Γερμανία για δωροδοκία και άλλα αδικήματα. "Επιτέλους!", σκέφτομαι. Αν υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα να μάθουμε ποιοι τα πήραν και πώς από τα Ελληνικά κόμματα όταν η Siemens μοίραζε δωράκια, αυτό θα γίνει μόνο από κάποιο ξένο δικαστήριο και όχι από τον Έλληνα ανακριτή και Εισαγγελέα που λένε ότι "ερευνούν" την υπόθεση.
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη. Το αντίθετο αρέσκονται να "διατυπώνουν" οι διάφοροι διεφθαρμένοι και μη πολιτικοί δημοσίως αλλά ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει. Ένας από τους λόγους ότι αυτό δεν ισχύει είναι διότι οι ίδιοι πολιτικοί το διαψεύδουν με άλλες δηλώσεις τους χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι το κάνουν. Όταν ακούω πολιτικούς (όπως στη συνέντευξη του κ. Π. Παυλόπουλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την Πέμπτη 2 Ιουλίου το πρωί στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε) να καυχιόνται ότι επί δική τους κυβέρνησης "διερευνάται" η υπόθεση Siemens και όχι επί ΠΑΣΟΚ χαμογελάω σαρκαστικά. Τώρα εγώ βέβαια δεν πιστεύω ότι τίποτα θα διαλευκανθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά, αν φυσικά η δικαιοσύνη δρούσε ανεξάρτητα το ποιος ήταν κυβέρνηση στην εκάστοτε περίοδο, δε θα είχε καμία σημασία και δε θα εξαρτώταν, από αυτό έτσι; Κάθε φορά που οι πολιτικοί οικειοποιούνται δικαστικές υποθέσεις ως επιτυχίες της δικής τους διακυβέρνησης είναι σα να δηλώνουν έμμεσα ότι η δικαιοσύνη και η απονομή της ή μη εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Βέβαια ούτε το ότι η υπόθεση ερευνάται τώρα έχει να κάνει με καμία θέληση η πρωτοβουλία της ΝΔ να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Με την υπόθεση ασχολείται αναγκαστικά η Ελληνική δικαιοσύνη επειδή ξέσπασε στη Γερμανία και πήρε την μπάλα και τα Ελληνικά κόμματα. Αντίθετα η Ελληνική κυβέρνηση να θυμίσουμε ότι έκλεισε τη βουλή αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα οποιαδήποτε αδικήματα και αν βρίσκονταν (κατά λάθος) να έχουν τελεσθεί από υπουργούς , βουλευτές να παραγραφούν. Ας μην ξεχνάμε την αμνηστία που έχουν κατασκευάσει για τους εαυτούς τους η οποία όπως και το άσυλο στα πανεπιστήμια απλά παρέχει ασυλία σε κακουργηματικές πράξεις και στοιχεία.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε και άλλα αλαζονικά και παραπλανητικά. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την καθυστέρηση ανάληψης δράσης στην Ελλάδα ενώ σε άλλες χώρες έχουν κλείσει την υπόθεση ήδη (πχ Γερμανία, Νιγηρία , Αμερική) αντί να βάλει το κεφάλι κάτω και να παραδεχθεί ότι είμαστε απρόθυμοι σα χώρα και σα κυβέρνηση-μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη εξαρτάται από τις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης όπως είπαμε παραπάνω- να διαλευκάνουμε υποθέσεις διαφθοράς, υποστήριξε αντίθετα ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλες χώρες όπου αυτό συνέβη αλλά δε θα το μάθουμε ποτέ λόγω περισσότερης διαφθοράς εκεί. Αυτού του είδους η απάντηση δείχνει το βάθος περιφρόνησης της νοημοσύνης του πολίτη από τους Έλληνες πολιτικούς (ναι τους συμψηφίζω γιατί οι περισσότεροι την υποτιμούν σε τρομαχτικό βαθμό. Όταν γίνουν οι εξαιρέσεις αυτοί που το κάνουν τότε τα ξαναλέμε). Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ύποπτης μαύρης χρηματοδότησης των 2 Ελληνικών κομμάτων, φέτος πατώσαμε ακόμα περισσότερο στην κατάταξη της διαφάνειας και την αποτελεσματικότητα διακυβέρνησης ενός κράτους (ναι και αυτό επί κυβέρνησης ΝΔ, κρίμα που ο κ. Πορτοσάλτε δεν το θύμισε στον υπουργό) και ο υπουργός μας λέει "... ξέρετε, μπορεί να μην είμαστε και οι χειρότεροι γιατί μπορεί να υπάρχουν και πιο χειρότεροι από μας αλλά να μην το ξέρουμε!" Βέβαια όταν το έκανε αυτό ο κ. Υπουργός, δεν συνειδητοποιούσε ότι παράλληλα χρησιμοποιούσε μια φτηνή σοφιστεία την οποία χρησιμοποίησε στην ίδια συνέντευξη μερικά λεπτά πιο πριν για να υποστηρίξει ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Πορτοσάλτε τον ρώτησε για τις μίζες της Siemens και ο κ. Παυλόπουλος χρησιμοποιούσε το προσφιλές επιχείρημα της παράταξής του ότι αυτό που ξέρουμε ως τώρα για τις μίζες είναι η ομολογία μόνο του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου και άρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για η ΝΔ. Χρησιμοποιώντας την ίδια σοφιστεία από διαφορετικές πλευρές ο ίδιος πολιτικός κατά την ίδια συνέντευξη υποστήριξε 2 διαφορετικά πράγματα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή κατά τον υπουργό, στη μία περίπτωση αυτό που ξέρουμε (ότι η Ελλάδα είναι η μόνη που κωλυσιεργεί τόσο με την υπόθεση Siemens) δεν είναι αρκετό για να μας οδηγήσει σε τελικά συμπεράσματα , και στην άλλη αυτό που ξέρουμε (η μοναδική ομολογία Τσουκάτου για την ώρα) είναι αρκετό για να υποθέσουμε ότι η ΝΔ είναι καθαρή.
Το τραγικό βέβαια είναι ότι ο κόσμος ψηφίζει τέτοιους πολιτικούς - ακόμα.
Κ. Παυλόπουλε ο κόσμος σας έχει όλους τους πολιτικούς στο ίδιο καζάνι και σας συμψηφίζει διότι οι έντιμοι πολιτικοί απέναντι στο λαό είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Είστε πολύ μικροί για να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ο μόνος λόγος που πολλοί από σας δεν είναι ήδη φυλακή ή δεν έχουν πληρώσει για τις καταχρήσεις, την αλαζονεία και τη διαφθορά είναι γιατί ελέγχετε και τη δικαιοσύνη, κάνετε νόμους προκειμένου να προστατεύετε την κλίκα σας. Είστε το πρώτο καρτέλ - οι πολιτικοί- που πρέπει να σπάσει σε αυτόν τον τόπο. Μετά θα ακολουθήσουν όλα τ' άλλα.
Ο διάσημος Ιταλός μπλόγκερ και celebrity Beppe Grillo είχε πει στη διάσημη V-day (V για Vaffanculo ή "Άντε γαμηθείτε" στα Ελληνικά) που είχε διοργανώσει σε πολλές πόλεις της Ιταλίας:
" Υπάρχουν 24 βουλευτές στην [Ιταλική] βουλή με καταδικαστικές αποφάσεις εναντίων τους. Οι παράνομοι είναι αυτοί που φτιάχνουν και τους νόμους! Ένας στους 10 βουλευτές είχε τρεξίματα με τη δικαιοσύνη. Ένας στους δέκα! Ένας στους δέκα έχει λερωμένο ποινικό μητρώο. Στη Νέα Υόρκη , στο Μπρονξ οι εκτιμήσεις δίνουν ότι ένας στους δεκαπέντε έχει σχέσεις με το έγκλημα. Το Μπρονξ θα πρέπει να φοβάται τη Βουλή μας"
Συνεχίζω λοιπόν εγώ το σκεπτικό του Beppe και συμπληρώνω:
" Στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδέα ποιοι πολιτικοί έχουν πράξει παράνομη πράξη. Στην Ελλάδα σπάνια πολιτικός καταδικάζεται για κάτι. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν τολμά να ακουμπήσει τους πολιτικούς. Ο λαός ζει με την αίσθηση ότι όλοι τα παίρνουν, όλοι λαδώνονται και όλοι θα έπρεπε να είναι φυλακή και να έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο. Η Ιταλική βουλή θα πρέπει να φοβάται την Ελληνική"
1 comment:
Τα σχόλια μου είναι αυτονόητα:
1. Πάλι καλά που η Siemens είχε λαδώσει και στο εξωτερικό γιατί αλλιώς εμείς στην Ελλάδα δεν θα είχαμε μάθει τίποτα. Στο έχω ξαναγράψει.
2. Προφανώς και οι πολιτικοί περιφρονούν τη νοημοσύνη του Έλληνα και πολύ καλά κάνουν μιας και τους ψηφίζουν συνέχεια.
3. Δεν γνωρίζω αν η διαφθορά στην Ιταλία είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα αλλά εκεί τουλάχιστον υπήρξε ένας δικαστής, Del Pietro, που τόλμησε να τα βάλει μαζί τους. Στην Ελλάδα;
Post a Comment