Η θέση μου για το λεγόμενο "πανεπιστημιακό άσυλο" είναι ξεκάθαρη. Κατάργησή του τώρα. Δεν εξυπηρετεί τίποτα εκτός από την υπόθαλψη κοινών παραβάσεων του ποινικού κώδικα. Από τις χασισοφυτείες του πανεπιστημίου Ρεθύμνου μέχρι τις ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταλήψεις κατά τις οποίες καταστρέφεται υλικό και απειλείται η ζωή και ασφάλεια του κάθε ανύποπτου.
Υπάρχει όμως ακόμα ένα άσυλο το οποίο θα ήθελα να καταργηθεί άμεσα. Αυτό των μελών της κυβέρνησης έτσι όπως το περιγράφει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Γράφει σχετικά με αυτό ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στην Καθημερινή της Κυριακής.
Το άρθρο το βρίσκει κανείς στον ιστότοπο της Βουλής διαθέσιμο για όποιον θέλει να το διαβάσει για να διαπιστώσει απλά ότι το πιο ισχυρό καρτέλ και η πιο θεσμοθετημένη "μαφία" στη χώρα είναι η ίδια η βουλή. Διότι τέτοια προστασία μελών από αξιόποινες πράξεις και τέτοιου είδους ανισότητα στο πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι σε σχέση με αυτούς που πληρώνουν για το καρπούζι είναι σκανδαλώδης και βαθιά αντιδημοκρατική. Συγχαρητήρια στον κ. Βαρβιτσιώτη για τη διαπίστωση στο τέλος που κάνει για το ρόλο και του δικού του κόμματος στην υπόθεση του άρθρου 86. Αν θέλει κανείς στην Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει σοβαρά προς ένα αξιοκρατικότερο σύστημα και την καθιέρωση της αίσθησης ισονομίας, από εκεί πρέπει να αρχίσει. Αλλιώς στο τέλος τέλος ο κάθε ένας που παραβιάζει τους νόμους το κάνει διότι αισθάνεται ότι η παρανομία και η συγκάλυψή της είναι στην ουσία θεσμοθετημένη συνταγματικά.
Εύχομαι πάντως, με την ευκαιρία της αποκάλυψης του σκανδάλου της Siemens, να διαλυθεί τελείως το πολιτικό σύστημα στη χώρα έτσι όπως το ξέρουμε τα τελευταία 30 χρόνια σχεδόν. Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν καθαρά εσωτερικό Ελληνικό ζήτημα θα το αντιμετώπιζαν το πολύ πολύ με 2-3 συζητησούλες στο καφενείο του Μέγκα και θα έμπαινε στο αρχείο. Επειδή όμως ξεσκεπάζεται εδώ και χρόνια από τη Γερμανία (και κει δεν ξέρω πόσο βαθιά μπορεί να πάει η δικαιοσύνη δεδομένου ότι πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα) ίσως τελικά να πάρει την μπάλα και τους εδώ πρωταθλητές της διαφθοράς και της διαπλοκής. Και από τα δύο κυρίως κόμματα βέβαια. Το μούδιασμα και από τις δύο πλευρές είναι ενδεικτικό της αμηχανίας που επικρατεί. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας είναι χαρακτηριστικές ενός αφεντικού της μαφίας που θέλει να προστατεύσει την οικογένεια. Σε κάθε στιγμή αδράχνει της ευκαιρίας να διατυπώσει πως δε θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα. Προσφέρει στην ουσία προστασία στο σύστημα. Θα ήταν αυτοκτονία να άρχιζε να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πχ , ξέροντας ότι τα πλοκάμια της διαφθοράς δε γνωρίζουν κομματικά σύνορα και είναι σημαντικό να δείξει "αλληλεγγύη" στον "αντίπαλο" πιθανόν αποκομίζοντας την ίδια στάση και από εκείνον.
Το πόσο στον ύπνο έχει πιάσει όλους η υπόθεση είναι πάντως χαρακτηριστικό και από το σάστισμα των καφενόβιων στο δελτίο του Μέγκα. Η κ. Όλγα Τρέμη , ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης και ο υπόλοιπος θίασος δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα γεγονότα. Ο κ. Πρετεντέρης μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να ρίξει και τους τόνους για τις πρόσφατες αποκαλύψεις που χτύπησαν πρώτα το ΠΑΣΟΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι "εντάξει το ξέραμε ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν και ότι δεν είναι κανένα τεράστιο ποσό το 1 εκατομμύριο μάρκα σε σχέση με τα τεράστια νούμερα που ακούμε από τις αποκαλύψεις". Νομίζω είναι και αυτός σαστισμένος. Κατέχει μια σχετικά ισχυρή θέση στο μπουρδούκλωμα του συστήματος της πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής όπου τα ΜΜΕ έχουν παίξει τεράστιο ρόλο και αν πάρει η μπάλα το σύστημα ανεξέλεγκτα ποιος ξέρει πόσο θα χτυπηθεί και η θέση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μέγκα ήρθε πολύ αργά στον χορό του, απ΄ότι φαίνεται ως τώρα, μεγαλύτερου σκανδάλου διαπλοκής μετά την εποχή Κοσκωτά, και απλά αναγκάζεται να αναφερθεί διότι τα γεγονότα το προσπερνούν.
Από την άλλη, το ΣΚΑΙ μαζί με την Καθημερινή, έχουν ακολουθήσει πιο συστηματικά τα γεγονότα και φαίνεται να οδηγούν. Ο κ. Τάσος Τέλλογλου και τα ρεπορτάζ του μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά μου εμπνέουν σίγουρα περισσότερη εμπιστοσύνη ως τηλεθεατή/αναγνώστη.
Για να δούμε που θα φτάσουμε με αυτή την ιστορία..
4 comments:
Ας υποθεσουμε οτι ο Τσουκατος λεει την αληθεια. Οτι δηλαδη εσπασε τη μιζα σε 7 λογαριασμους οι οποιοι διοχετευθησαν στα ταμεια του ΠΑΣΟΚ.
Πως ονομαζεται αυτο; Πλησιαζει καπως τον ορισμο του money laundering ή απεχει πολυ; Νομιζω οτι πλησιαζει.
Και οταν το ξεπλυμα το διαπραττει οχι η Μαφια αλλα η κυβερνηση η ιδια; Η ιδια η κυβερνηση που μας εβαλε στην ΟΝΕ με ψευτικα στοιχεια;
Απο πολυ παλια ειχα χαρακτηρισει τον Σημιτη ανθρωπακι. Οταν μας εφτυσαν στην Ευρωπη για τα ψευδολογιστικα μας, τον ειχα πει απατεωνα. Οταν παρεδωσε την ψηφιακη τεχνολογια του ΟΤΕ μονοπωλιακα στον Κοκκαλη,ειχα σκεφτει και κατι αλλο.
Στην πορεια , αν θυμασαι, ο Κοκκαλης ειχε κατηγορηθει για κατασκοπεια. Με τετοια κατηγορια εις βαρος του, του ανεθεσαν και το ΤΑΧΙΣ.
Δεν πειραζει. Δεν υπαρχει λογος να συνεχισω. Αυτοι ειμαστε, αυτους αξιζουμε. Και πολυ μας πεφτουν.
ΥΓ. Γι αυτους τους λογους το φοιτητικο ασυλο οπως εφαρμοζεται ειναι απολυτα φυσιολογικο για την κοινωνια μας.
Το φοιτητικό άσυλο με ξεπερνάει. Η λέξη Ασυδοσία ταιριάζει περισσότερο.
Όσον αφορά τις μίζες η απάντηση είναι μία: Τα μόνα που δεν είναι γνωστά είναι τα ακριβή ποσά και οι "πελάτες¨.
Υ.Γ. Η Siemens ή μίζενς όπως έγραψε ο Μπουκαλάς στη Καθημερινή δεν είναι η μεγαλύτερη Γερμανική εταιρία. Χωρίς να έχω στοιχεία η Mercedes-Benz είναι μάλλον μεγαλύτερη...
Το νέο μου blog
Γεια χαρά σε όλους.
Εύχομαι καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν πάει και σκοπεύουν. Μόλις γύρισα ύστερα από 3 βδομάδες Ελλάδα.
Αγαπητή Αλέκα πιάνεις θέματα που "βρωμάνε" από παντού. Η Siemens και η Ιντρακόμ δεν πηγαίναν σχεδόν χέρι χερί στα έργα του ΟΤΕ; Όταν θα μπουν φυλακή στην Ελλάδα καμιά ντουζίνα μεγαλοπολιτικοί και καμιά ντουζίνα μεγαλοεπειχειρηματίες αφότου πληρώσουν χοντρά πρόστιμα τότε θα αρχίσω να υποψιάζομαι ότι κάτι αλλάζει προς στο καλύτερο εκεί..
Γιάννη πολύ χαίρομαι που σε βλέπω να κάνεις βόλτες στο "χωριό" . Ίσως να έχεις δίκιο για τη Mercedes. Δεν έχει και πολύ σημασία.
Γειά χαρά Doc.
Post a Comment