21 March, 2007

Φτάνει πια

Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.


Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.


Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a

5 comments:

ManBlogg said...

Ο λόγος που επέλεξα να πάρω μέρος στην διαμαρτυρία που ξεκίνησε από τα ιστολόγια που παραχορούνται στο post είναι διότι έζησα από πρώτο χέρι το παράλογο και την απαξίωση που τονίζει η διαμαρτυρία. Σχεδόν ένα χρόνο πριν επέλεξα να βγάλω νέα ταυτότητα. Η κατάσταση που αντιμετώπισα στο αστυνομικό τμήμα που είμαι γραμμένος ήταν τριτοκοσμική. Ο κόσμος μαζευόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα από τις 2-3 τα ξημερώματα. Το αστυνομικό τμήμα άνοιγε στις 7:00 το πρωί. Εγώ πήγα 5:30 τα ξημερώματα επειδή είχα πληροφορηθεί ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Με το που έφτασα έδωσα τα στοιχεία μου σε μια πρόχειρη λίστα που ο κόσμος ετοίμαζε από μόνος του για να τηρεί μια σειρά προτεραιότητας. Το αστυνομικό τμήμα εξυπηρετούσε το πολύ 12 άτομα την ημέρα. Τελικά κατάφερα να εκδόσω δελτίο ταυτότητας στις 2:30 το μεσημέρι. Ήμουν ο τελευταίος. Έγινα μάρτυρας ενός παράλογου φαινομένου. Κόσμος που ερχόταν για 2η και 3η φορά , χάνοντας πιθανόν μεροκάματα έφευγε άπραγος. Το απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει το τμήμα θα ήταν να παίρνει τουλάχιστον (αν δεχθούμε την αδικαιολόγητη υπόθεση του μάξιμουμ εξυπηρέτησης 12 ατόμων την ημέρα) ονόματα το πρωί και να στέλνει τον υπόλοιπο κόσμο στις δουλειές του. Θα μπορούσαν οι "τυχεροί" να περνούσαν μετά τις 2 το μεσημέρι να πέρνουν τα δελτία τους.

Alex A. said...

Και με τα διαβατήρια τα ίδια και χειρότερα. Προσωπικά πήγα 4 φορές στο Α.Τ. Κηφισιάς για να μπορέσω να πάρω διαβατήριο. Ποτέ δεν είχα ταλαιπωρηθεί τόσο με την παλιά "Υπηρεσία Διαβατηρίων" - χρόνια πριν, έδινες τα χαρτιά και σε 2 μέρες έπαιρνες διαβατήριο. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω.

ManBlogg said...

Δεν ξέρω πόσο νόημα έχει να διαπιστώνεις ότι ένας ανίκανος είναι ανίκανος, αλλά αυτοί οι άνθρωποι εκλέγονται και "τρέχουν" υπηρεσίες καταταλαιπωρώντας τον κόσμο με την εγκληματική τους αδιαφορία και ανικανότητα χωρίς ποτέ να τιμωρούνται.

ioannisk said...

Έχετε και στην Ζυρίχη Πολύδωρα; :)

Πάντως η κατάσταση με τα διαβατήρια έχει βελτιωθεί, λογικό θα μου πεις έχουν βγάλει διανβατήριο σχεδόν όσοι ήταν να βγάλουν. Σαν καθώς πρέπει Έλληνας ακόμα να βγάλω το δικό μου.

ManBlogg said...

Δεν έχω υπ'όψιν μου Γιάννη ακόμα. Πάντως και 'δω βλέπω πράγματα που μου θυμίζουν περισσότερο την "Ελληνική" νοοτροπία στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και τον τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων και εκπλήσσομαι για τη διαφορά με τον προηγούμενο κόσμο που ήμουν.
Αν δεν το χρειάζεσαι το διαβατήριο τι να τρέχεις. Εγώ παραδόξως το έβγαλα σχετικά ανώδυνα στη ΝΥ. Ήμουν από τους πρώτους και έπεσα στην "φρεσκάδα" του συστήματος φαίνεται.