10 March, 2007

Blogoreality (ή 5 πράγματα για μένα)

Ανταποκρίνομαι λοιπόν στην πρόσκληση του Γιάννη (ioannisk) (Γιάννη μου πήρε λίγο χρόνο αλλά τα κατάφερα) και μαζί με πολύ άλλο κόσμο γράφω 5 πράγματα που σκιαγραφούν εμένα για όποιον πιθανόν να ενδιαφερόταν είτε για καθαρή τέρψη της reality όρεξης που χαρακτηρίζει την εποχή μας (και ακόμα περισσότερο την Ελληνική διαχρονικότητα) , είτε για οποιοδήποτε άλλο ανεξήγητο λόγο.

1. Για κάποιο λόγο όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να απαντάω όταν με ρωτούσαν τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις , ότι θα γινόμουν παιδίατρος και οι γονείς μου ήταν πολύ περήφανοι. Μετά από μια παράξενη πορεία, το θέμα είναι ότι όχι μόνο δεν έγινα ποτέ παιδίατρος αλλά ακόμα και σήμερα δυσκολεύομαι να απαντήσω ευθέως όταν με ρωτάνε "τι δουλειά κάνεις;".

2. Ως συνέπεια των παραπάνω ίσως, μου αρέσει πολύ να αλλάζω δραστικά τα πράγματα γύρω μου και να μπλέκω με εντελώς νέα μετά από δεδομένο καιρό. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι πολλές φορές μου είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ όταν η ζωή μου είναι μία ρουτίνα απλά. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι πάσχω από ADD.

3. Από την παιδική μου ηλικία δεν ξέρω σε ποιο βαθμό και με τι τρόπο με έχει επηρεάσει το εξής γεγονός : Παίζοντας στο προαύλιο του νηπιαγωγείου πετώντας πέτρες (αγαπημένο μου σπορ μικρός) άνοιξα το κεφάλι (κατά λάθος ειλικρινά) μιας συμμαθήτριας μου (ακόμα θυμάμαι το όνομά της και θα απολογηθώ δημόσια "Ευγενία συγνώμη κατά λάθος το έκανα!") . Ως αποτέλεσμα και δεδομένου του τότε συστήματος ορθής διαπαιδαγώγησης , η νηπιαγωγός με έκλεισε στην τουαλέτα για το υπόλοιπο της ημέρας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με ξέχασε και κλείδωσε το νηπιαγωγείο και εγώ παρόλο που το συνειδητοποιούσα ότι θα μείνω κλειδωμένος δεν είπα τίποτα γιατί ντρεπόμουν. Ε με το που έμεινα μόνος σήκωσα την γειτονιά στο πόδι χτυπώντας τα τζάμια και κλαίγοντας. Το καλό ήταν ότι φέραν πίσω την νηπιαγωγό και μου άνοιξε και ότι την επομένη οι γονείς μου δε με στείλανε πίσω. Αλλά ακόμα δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχει στην προσωπικότητα μου αυτό το γεγονός (το είπα αυτό πάλι;)

4. Μετά τα 30α μου αποφάσισα να ασχοληθώ με το χόμπι που πάντα ήθελα να ασχοληθώ από μικρός την Ελλάδα και ποτέ δεν το έκανα λόγω ...λόγω πολλών εμποδίων. Τα κατάφερα στη ΝΥ και το ξεκίνησα και, παρόλο που μόνο τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού μπορούσα να το εξασκήσω και πάλι μόνο όταν είχε αέρα και διακινδυνεύοντας τη σχέση μου με τη σύντροφό μου και τους φίλους μου , το "έκανα" ακόμα και στον ύπνο μου. Το χόμπι είναι το windsurfing.

5. Μου αρέσει πολύ το humor παρόλο που νομίζω ότι ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι έχει αλλάξει αισθητά και έχει επηρεαστεί και διαμορφωθεί λόγω της διαδρομής πιθανόν που έγραψα παραπάνω. Θυμάμαι που στο φροντιστήριο στα Αγγλικά που πήγαινα πετούσα τη μια ατάκα μετά την άλλη όλη την ώρα και παρόλο που ριψοκινδύνεψα το πέταγμα της κιμωλίας της καθηγήτριας προς το μέρος μου κάθε φορά για την ανακατωσούρα στην τάξη, απ' όσο θυμάμαι πολλές από τις προσπάθειές μου φέρναν τα γέλια μέχρι δακρύων. Σήμερα όποτε επισκέπτομαι την Ελλάδα (αραιά θα έλεγα) δύσκολα βρίσκω αστεία τα ανέκδοτα και το είδος του χιούμορ που συναντάω και όποτε θεωρώ ότι κάνω εγώ humor τις περισσότερες φορές εισπράττω αμηχανία..

Αυτά τα βαρετά από μένα λοιπόν. Είναι το 1ο μου post από τη νέα μου "κατοικία" και δεν ξέρω πόσο συχνά θα μπορώ να ανανεώνω αυτό το ημερολόγιο παρόλο που στο μυαλό μου έχω πολλά να γράψω, κυρίως για τις εντυπώσεις μου από την "προσαρμογή".
Και θα παραδώσω τη σκυτάλη για την ώρα στο "φίλο" solon of ny μιας και όσοι "γνωρίζω" ενδο-μπλογκικά έχουν ήδη συμμετάσχει στο παιχνίδι.

8 comments:

ioannisk said...

Επιστροφή στην γηραιά ήπειρο λοιπόν...

Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις surf στις διάφορες λίμνες της Ελβετίας αλλά ίσως να είναι εύκολο και σχετικά φθηνό να πηγαίνεις στην Γαλλία, στον Ατλαντικό, και να εξασκείς το χόμπι σου.

Το humor είναι πολιτισμικό. Αλλάζει με την κουλτούρα και το πρόβλημα είναι ότι αν κάποιος πολιτισμός θεωρεί κάτι αστείο σε έναν άλλο πολιτισμό αυτό μπορεί να θεωρείται offending.

ManBlogg said...

Θεωρητικά μπορείς να κάνεις wsurf όπου έχει νερό και αέρα. Νερό έχει μπόλικο η Ελβετία αλλά από αέρα δεν ξέρω τι γίνεται. Πιο πιθανό Ιταλία και νότια Γαλλία με κόβω να βρίσκομαι παρά Ατλαντικό μεριά.
Ναι έχεις δίκιο. Π.χ. η αγαπημένη μου κωμική σειρά με διαφορά είναι μια από τις πιο επιτυχημένες sitcoms στα χρονικά της Αμερικάνικης TV. To Seinfeld. Στην Ελλάδα νομίζω το φέραν αλλά νομίζω πάτωσε ανάμεσα στους πολύ λίγους που του δώσαν σημασία.

SOLON said...

ευχαριστώ για το μπαλάκι φίλε manblogg θα το σκεφτώ εν πτήσει και θα το δημοσιεύσω αμα τη επιστροφή μου στην ΝΥ

Anonymous said...

Πολύ ωραία τα έγραψες.
Το χιούμορ είναι πράγματι περίεργη υπόθεση. Προσωπικά λέω ότι μου κατεβαίνει κ σκασίλα μου ποιος γελάει.
Αυτό με το νήπιο όντως πολύ κλειστοφοβικό
καλή αρχή σε ότι κάνεις

ManBlogg said...

Αυτή είναι η μία χρήση του χιούμορ όπως λες Ζωή. Η προσωπική ικανοποίηση και εκτόνωση, πολύ υγιής και αναγκαία. Μια άλλη είναι η επικοινωνία όπου αν δε βρεις ανταπόκριση τότε αισθάνεσαι σα να μιλάς στο κενό. Άσε που καμιά φορά αν το κάνεις για να σπάσεις τον πάγο και να χαλαρώσεις την ατμόσφαιρα και κανείς δεν το πιάνει μετά γίνεται Σιβηρία.
Ευχαριστώ για τις ευχές!

Odysseas said...

Καλή αρχή σου εύχομαι και όλα να πάνε όπως τα θέλεις!

Απ'όσο γνωρίζω η Bodensee (μεταξύ Γερμανίας-Ελβετίας) έχει αρκετό αέρα για ιστιοπλοΐα-windsurfing. Επίσης παίζει η Chiemsee έξω από το Μόναχο! Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες πολλές λίμνες στην Ελβετία που δεν τις ξέρω.

Όσο για το χιούμορ, σίγουρα αλλάζει με τα χρόνια και το περιβάλλον στο οποίο ζεις.
Το βασικό μου πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως χάνω το χιούμορ μου με πολλά από αυτά που βλέπω. Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!

Alex A. said...

Καλησπέρα από μιαν άλλη άκρη του κόσμου και καλώς σε βρήκα, μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Θα ξανάρθω!

ManBlogg said...

@oddysseas

Ευχαριστώ για τις ευχές Οδυσσέα. Έχω καταγράψει όλες τις λίμνες και όταν έρθει η φορτωτική με το surf και τα πανιά θα αρχίσω την τοπική εξερεύνηση. Έχω βέβαια ήδη σταμπάρει την Bodensee. Είναι μόνο 50χλμ από Ζυρίχη και φαίνεται μεγάλη. Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες για Chiemsee. Παρόλο που είχα υπ'όψιν την εταιρεία Chiemsee δεν ήξερα ότι υπήρχε λίμνη με αυτό το όνομα! :)

@alex.a
Γεια χαρά alex και καλώς ήρθες. Θα σε "επισκεφτώ" να δω σε ποια άκρη του κόσμου βρίσκεσαι. Χαίρομαι που σ'αρέσει η γραφή μου. Επικοινωνούμε άρα :)