08 February, 2009

Άγρια δολοφονημένη είδηση από την Καθημερινή


..Τι θέλαμε και μιλούσαμε για το επίπεδο της Καθημερινής στο προηγούμενο ποστ; Διαβάζω την είδηση με τίτλο "Αγρια δολοφονημένο πτώμα στην παλιά χωματερή Κορωπίου" στην Κυριακάτικη Καθημερινή και πεθαίνω και 'γω στα ..γέλια.
Καταρχήν ο τίτλος ο ίδιος. Θα ήθελα να ήξερα πώς γίνεται κάποιος να δολοφονήσει και μάλιστα άγρια ένα... πτώμα. (Το σωστό θα ήταν "Πτώμα άγρια δολοφονημένου θύματος" ή κάτι ανάλογο..)
Μετά διαβάζω στη συνέχεια στο άρθρο το ωραίο "..Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε περίπου 35 ώρες από την ανεύρεση του πτώματος" . Αυτό μάλλον εξηγεί και τον τίτλο. Το πτώμα φαίνεται μετά από 35 ώρες από την ανεύρεσή του.. δολοφονήθηκε άγρια και ξαναπέθανε... (Εδώ μάλλον βέβαια θέλουν να πουν ότι ο θάνατος επήλθε 35 ώρες πριν την ανεύρεση του πτώματος) . Χμμ, ντεντέκτιβ δεν είμαι , Κλουζώ δεν είμαι αλλά για να ρωτήσουν αυτούς που βρήκαν το πτώμα τι κάναν μαζί του 35 ολόκηρες ώρες και το πτώμα δεν άντεξε και ξαναπέθανε. Μόνο μία λογική εξήγηση μπορώ να δώσω εγώ. Θα του διαβάζαν επί 35 ώρες ρεπορτάζ και άρθρα σαν και αυτό από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Ζωή σε λόγου μας...


Υ.Γ.
1 Σκοπός μου είναι φυσικά η ανάδειξη της πολύ πρόχειρης δουλειάς που κάνουν τα ΜΜΕ με ειδήσεις σαν και αυτή και όχι η διακωμώδηση του τραγικού συμβάντος, η οποία γίνεται έτσι κι'αλλιώς δυστυχώς με τέτοιες προχειροδουλειες.
Υ.Γ. 2 Κράτησα ένα στιγμιότυπο σε jpg της είδησης για την ιστορία σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος το αντιληφθεί και αναγνωρίσει το γελοίο της είδησης και το διορθώσει, κάτι που θα είναι και προς τιμή του μέσου.
Υ.Γ. 3 Διαβάζοντας το ότι η είδηση είναι γραμμένη με πληροφορίες από ΑΠΕ σκέφτηκα ότι πιθανότατα να τους "έκαψε" το ΑΠΕ το ίδιο. Κοιτάω στο www.in.gr την ίδια είδηση και όντως σε μία παράγραφο χρησιμοποιείται η ίδια (λανθασμένη) σύνταξη για το πότε επήλθε ο θάνατος με τη διαφορά ότι το in.gr διευκρινίζει το χρόνο και ο αναγνώστης γελάει μεν αλλά για άλλο λόγο. Για το γεγονός ότι αντί να διορθώσουν τη σύνταξη και να γράψουν "πριν από την ανεύρεση..." προτιμούν να κρατήσουν τη λάθος και να προσθέσουν τέσσερις περισσότερες λέξεις για να πουν πότε ακριβώς βρέθηκε το πτώμα. Γιατί να τα κάνουμε απλά τα πράγματα εξάλλου. Αν τα διατηρήσουμε πολύπλοκα, δυσνόητα και με σκοπό να προκαλούν το δυνατόν μεγαλύτερη σύγχηση μπορεί να μας πάρουν και για διανοούμενους...
Ούτε λόγος για την πηγή στο in.gr

6 comments:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Επιτέλους και μία απόδειξη πως τα ζόμπι και λοιπά undead υπάρχουν :P

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Για να γράψω σοβαρά σε παρακαλώ μην ξίνεις πληγές με τα Ελληνικά ΜΜΕ! Ο συνταξιούχος πατέρας μου λιώνει στους θιάσους. Τις προάλλες (δεν ξέρω ποιο κανάλι) έκανε την εξής τρομερή ανακάλυψη: Τα mp3 είναι επικύνδηνα για την ακοή μας. Το γεγονός ότι τα mp3 είναι ένα απλό format αρχείου και όχι ο ίδιος ο ήχος είναι προφανέστατα λεπτομέριες.

ManBlogg said...

Εγώ τους έχω κόψει τους θιάσους Γιάννη. Μακροχρόνια έκθεση σε αυτούς βλάπτει σοβαρά τη νοημοσύνη.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά δυστυχώς πάω συχνά στους γονείς μου και ο οσυνταξιούχος πατέρας μου "λιώνει" στους θιάσους. Πόσο μάλλον που έει πρόβλημα ακοής :(

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Άσχετο αλλά συνάντησα τον "δικό" σου το ανθρωπάκι τον στραβελάκη και σε θυμήθηκα...

Odysseas said...

Μια που λες για Καθημερινή... Τελικά την ηλεκτρονική έκδοση όντως δεν την προσέχουν, ειδικά όταν οι πηγές είναι από το ΑΠΕ. Μόλις διάβασα πως σύμφωνα με νέα στατιστικά, το ποσοστό αεροπορικών δυστυχημάτων στην Ευρώπη το 2008 ήτανε 0.42% ανα εκατομμύριο πτήσεων. Και % και ανά εκατομμύριο?? Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό ή ο δημοσιογράφος δεν ξέρει απλή στατιστική???
Άσε που αν ήταν όντως 0.42% θα είχαμε 1 δυστύχημα/250 πτήσεις. Χειρότερο και από την "Εθνική οδό" Αθηνών-Πατρών!