26 November, 2009

"Αποκλειστικές" πληροφορίες προς τέρψη του Ελληνικού αναγνωστικού κοινού - Skai.grΔιαβάζω στο skai.gr άλλη μια "αποκλειστικού" τύπου είδηση με τον πιασάρικο τίτλο: "Πανικός στο χρηματιστήριο του Λονδίνου" και υπότιτλο "Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του μετά την κατρακύλα των τίτλων". Συνεχίζει να αποκαλύπτει το άρθρο σε εμφανή τόνο αναμετάδοσης εγγενή πανικού ότι αφορμή για αυτό ήταν οι κινήσεις πανικού των επενδυτών μετά από κίνηση της κρατικής εταιρείας του Ντουμπάι να ζητήσει περίοδο χάριτος για να αποπληρώσει δάνειά της.

Φοβερά νέα σκέφτομαι. Κάτσε να δούμε τι έχουν τα άλλα διεθνή μέσα που συνήθως αποφεύγουν να αποκαλύψουν την αλήθεια στο ακροατήριο και παραπλανούν

Διαβάζω στο bbc.co.uk " London Stock Exchange trading hit by technical glitch". Υπότιτλος "Trading on the London Stock Exchange (LSE) has been brought to a halt by technical difficulties". "Χμμ..." σκέφτομαι. Αυτοί οι Βρετανοί δεν έχουν το θεό τους. Πώς γίνεται να κρύβουν τόσο θρασύτατα την αλήθεια και να λένε (διαβάζοντας το άρθρο), ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου είχε απλά τεχνικά προβλήματα με τις ηλεκτρονικές τους διασυνδέσεις;

Διαβάζω μετά στο καπιταλιστικότατο δίκτυο bloomberg.com ότι όντως οι Ευρωπαϊκές μετοχές κατρακυλούν και αυτό συνδυάζει με την απόφαση της κρατικής εταιρείας του Ντουμπάι που λέει το άρθρο του Skai.gr

Υποθέτω λοιπόν ότι είτε ο δαιμόνιος αρθρογράφος του Σκάι συνέδεσε τα δύο ξεχωριστά γεγονότα και δημιούργησε την είδηση της ημέρας δωρεάν προσφορά στο αχόρταγο για αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση κοινό του, είτε έχει διαφορετικές πηγές τις οποίες βέβαια ως μέσο που σέβεται τον εαυτό του και την αντικειμενική ενημέρωση ποτέ δεν αναφέρει.

Άλλη μια νίκη στον αγώνα για πλήρη , σωστή και τίμια ενημέρωση από το μέσο. Και εις ανώτερα.

Αμέσως αφότου έκανα upload το post, διαπίστωσα ότι ο σταθμός πρόσθεσε στο άρθρο του την επίσημη εκδοχή του λόγου διακοπής εκτελέσεων εντολών στο LSEΠροφανώς ο "Γιώργος είναι πονηρός" όπως λέει και το γνωστό άσμα. Οπότε γιατί να μεταδώσουμε τις πληροφορίες όπως ακριβώς έχουν στο αναγνωστικό κοινό εφόσον μπορούμε από μόνοι μας να τις ερμηνεύσουμε για λογαριασμό του και να το απαλλάξουμε από την κουραστική διαδικασία σκέψης; Εξάλλου το ίδιο πάταγο θα κάνει η κουβέντα στην καφετέρια αν απλά αναφέρει "διακοπή λόγω τεχνικού προβλήματος στο χρηματιστήριο" αντί για "έπεσε το σύστημα λόγω πανικού επενδυτών;" Όχι βέβαια.


----

To site του skai.gr συνεχίζει στο ρυθμό των αποκλειστικών αποκαλύψεων σχετικά με την είδηση:

Είναι το μόνο ειδησιογραφικό site που έχω διαβάσει ως τώρα το οποίο ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προκλήθηκαν από "πανικόβλητους επενδυτές". Ρε παιδιά, στείλτε το τουλάχιστον σε ειδησιογραφικά πρακτορεία να κατοχυρώσετε αποκλειστικότητα παγκόσμια τουλάχιστον. Τόσος κόπος τσάμπα;


---

Το σκάι ξανα-διόρθωσε την είδηση και τη γράφει πιο "σωστά" χωρίς να υπονοείται πλέον ότι τα τεχνικά προβλήματα στο LSE ήταν εξ αιτίας συναλλαγών πανικόβλητων επενδυτών σε σχέση με τα νέα από την κρατική εταιρεία του Ντουμπάι. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Κάτι σα chat λειτουργεί το web site του σταθμού τελικά.

1 comment:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Αν θέλεις μία συμβουλή κάνε ότι μόλις έκανα με τον ΗΣΑΠ. Τα μεγάφωνα των τρένων πολύ συχνά προτρέπουν τους επιβάτες να ανοίξουν τα παράθυρα λόγο του ιού Α1Η1 που κυκλοφορεί και προφανώς είναι υπερβολή. Με ενόχλησε και έστειλα ένα email. Δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα αλλά δεν χάνω και τίποτα.

Εδώ και λίγες εβδομάδες εφαρμόζω αυτό το σύστημα: ότι με ενοχλεί το καταγγέλω. Περιμένω να φτάσει 1/12 για να δω τι έκανε η ΕΚΠΟΙΖΩ με την καταγγελία μου εις βάρος της ταβέρνας Μπαϊρακτάρη.