11 April, 2010

Όταν η ξεροκεφαλιά δε σε αφήνει να δεις τα πράγματα καθαρά..

Από τη συνέντευξη του ΓΑΠ στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ :
"

5 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα ανήκει στις πλουσιότερες χώρες της Γης και ο κύριος λόγος είναι τα χρήματα της Ε.Ε. μιας και σαν χώρα δεν παράγουμε και πολλά.

Είναι σίγουρο ότι το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων φόρων προέρχεται από τα "εισοδήματα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων" μιας και αυτοί δεν μπορούν να τα κρύψουν.

Είμαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ δεν έχει πολύ σχέση με τον πατέρα του και αυτό είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Αν κρίνω από την επαφή που έχω μαζί του στο γυμναστήριο μου φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλός Πρωθυπουργός...

Είμαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ δεν έχει μεγάλη σχέση με τον πατέρα του και αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα.

ManBlogg said...

Γιάννη μπορεί να είναι "καλός άνθρωπος" .. (εξάλλου όλοι "καλοί" είμαστε μιας και οι "κακοί" είναι στη φυλακή ;) ). Και ο προηγούμενος μπουνταλάς είμαι σίγουρος ότι σαν άνθρωπος θα πρέπει να είναι εξαίσιος!
Το ίδιο και ο Σημίτης πριν από αυτό.
Όπως δείχνουν τα γεγονότα βέβαια και όχι οι προθέσεις που έχουν σχεδόν μηδενική αξία, όλες αυτές οι καλοσύνες κατάφεραν να μας χρεοκοπήσουν μια χαρά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πχ τι να την κάνω την καλοσύνη του ΓΑΠ όταν δεν κάνει τίποτα σε περιπτώσεις όπως του Καστανίδη που ως υπουργός Δικαιοσύνης κατακεραυνώνει τους Δικαστές του Αρείου πάγου για τις αποφάσεις τους όσο και αν δε συμφωνεί με αυτές; Αυτά είναι που μας κάνουν τριτοκοσμικούς.
Ο ΓΑΠ είναι σίγουρα λίγος στην προκειμένη συγκυρία. Θα προτιμούσα νέο κόσμο εντελώς εκτός τζακιών και πολιτικού κατεστημένου να διοικούν και να εφαρμόζουν. Πχ από το χώρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Γιάννης Καραμήτρος said...

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι καταδικασμένη μιας και είναι Φιλελεύθερη.
Οσον αφορά τον ΓΑΠ θα δούμε.

squarelogic said...

Ioannisk
'Ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις"

Το ζητούμενο από εναν Ηγέτη δεν είναινα είναι "καλό παιδί".Πιθανότατα και οι 2(γαπ+ΚΚ) να είναι...Το ζητούμενο είναι να επνέουν σεβασμό και ενίοτε φόβο,τόσο εντός όσο και εκτός,να ζυγίζουν σωστά τις καταστάσεις,να συμβουλεύονται μεν σωστούς ανθρώπους αλλά κυρίως να έχουν το gut feeling να παίρνουν,ακόμα και ακαριαία,γενικά σωστές αποφάσεις.
Επίσης να μπορούν να ανθίστανται σε πιέσεις,είτε "κολλητών",είτε ξένων παραγόντων,να μην διστάζουν να γίνονται δυσάρεστοι όταν επιβάλλεται,και να προσ΄φερουν ένα όραμα στον κόσμο που καλείται να "ματώσει" σε περιόδους Κ΄ρισης όπως σήμερα.
Αντ'αυτού,ακούμε συνέχεια ΨΕΜΜΑΤΑ,
διαχείρηση της σύνθετης πραγματικότητας ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ,
και αεράπευτες παπανδρεολογίες τύπου "περιστρόφων,Ιθάκης,Οδύσσειας και χαρτογραφημένων νερών".
Εδώ αλυσίδα στο ποδήλατο δεν ξέρεις να φτιάχνεις καημένε,η χαρτογράφηση των διεθνων χρηματοπιστωτικών υδάτων σε μάρανε...

ManBlogg said...

Ο blogger "κατάπιε" τα σχόλια σ'αυτό το post.. Θα προσπαθήσω να τα ανακτήσω αλλά χλωμό το βλέπω...