21 January, 2011

Παπανδρέου : "Το ευρώ είναι ένα νόμισμα χωρίς αφεντικό"

"Το ευρώ είναι ένα νόμισμα χωρίς αφεντικό" φέρεται να δήλωσε ο ΓΑΠ σε ομιλία του στο μέγαρο μουσικής σήμερα.
Καλή προσπάθεια. Αλλά αν κρίνω από το track record του όσον αφορά την επίδραση των ατυχών δημόσιων δηλώσεών του (Τινανικός, διεφθαρμένη χώρα κλπ) στην πορεία των spreads των Ελληνικών ομολόγων τους μήνες πριν η Ελλάδα καταφύγει στο μηχανισμό για να μη βαρέσει κανόνι, τότε θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να καταφέρει την κατρακύλα του Ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος αντίστοιχα. Είναι σε καλό δρόμο πάντως και έχει καλή προϋπηρεσία. Ίσως να πρέπει να του δίνουν βήμα πιο συχνά και κατά προτίμηση δίπλα στον Ζαν Κλωντ Τρισέ όταν ενημερώνει το κοινό για τα επιτόκια της ΕΚΤ.

5 comments:

squarelogic said...

:-))

Γιάννης Καραμήτρος said...

Νομίζω ότι υπερτιμάς τις "ικανότητες" της Ελλάδας να καταστρέψει το ευρώ αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και άλλες χώρες με τραγικά δημόσια οικονομικά.

squarelogic said...

αν αναθέσουν και τις δηλώσεις περί ευρώ στον παπακων/νου,"έδεσε' το γλυκό!θα στο κάνει το ευρώ,δηνάριο!

ManBlogg said...

Παίδες, εγώ απορώ πάντως. Αυτός ο ΓΑΠ παίζει video του TED στα σχολιαρούδια τους υπουργούς του, τους φέρνει consultants από Harvard για σεμινάρια διαχείρισης και άλλα ωραία. Αυτός έχει κάνει κάνα μάθημα στο πως να επικοινωνεί; (Ρητορικό)

Γιάννης Καραμήτρος said...

Το πρόβλημα που έχω με τον ΓΑΠ είναι ότι σε διάφορα θέματα ακολουθεί ακροδεξιά πολιτική και ίσως είναι τα μόνα στα οποία δεν δέχεται κριτική....