17 April, 2011

2011-2012-2013-...-20XX

Ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους δήλωσε πως δεν κάνει καλό στην προσπάθεια της χώρας να συζητούνται συνεχώς σενάρια αναδιάρθρωσης. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος από την αρχή σύναψης του συμφώνου διάσωσης από τη χρεωκοπία με την Τρόικα, έχει κάνει δηλώσεις πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων πάλι το 2011 αρχικά , μετά το 2012 και τώρα πιο πρόσφατα το αργότερο το 2013.

Ερώτηση προς τον υπουργό:
Τι κάνει περισσότερο κακό και αυξάνει τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης ή/και χρεωκοπίας της χώρας; Ο δημόσιος διάλογος για την πιθανότητα χρεωκοπίας/αναδιάρθρωσης ενός μη βιώσιμου χρέους της χώρας; Ή οι αστρολογικής ακρίβειας και αξιοπιστίας δημόσιες εκτιμήσεις, για την ικανότητα της χώρας να ξανά δανειστεί από την αγορά, του ανθρώπου ο οποίος υποτίθεται την καθοδηγεί για να αποφύγει αυτή την αναδιάρθρωση;

7 comments:

thinks said...

Καλή Ερώτηση! Η αστρολογία πάντα αφήνει ερωτηματικά τέτοπια, για αυτό, όπως ακούω, ο υπουργός δημιρουργεί ένα καινούργιο τμήμα αφιερωμένο στην μελέτη των χαρτιών Tarot. Ψιθυρίζεται όμως ότι η διαδικάσία μπορεί να μην είναι εντελώς αμερόληπτη μια και λένε πως ο υπουργός διέταξε να αφαιρέσουν από όλες τις τράπουλες το χαρτί με την εικόνα του μαυροκουκουλωμένου τύπου με το μεγάλο δρεπάνι...

Epanechnikov said...

Καλή ερώτηση. Δυστυχώς οι υπουργοί οικονομικών δεν φημίζονται για τη σοβαρότητα τους. Θυμίζω τη δήλωση του Παπαντωνίου "Ο δείκτης του ΧΑ θα ξεπεράσει τις 7000 μονάδες" (λίγους μήνες πριν το κραχ) και τις φοροαπαλλαγές στην αγορά αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού του τελευταίου της ΝΔ (το όνομα του οποίο δεν θυμάμαι)

ManBlogg said...

Thinks,
οι αστρολόγοι, χαρτορίχτρες και λοιποί χαρτομάντες τουλάχιστον δίνουν χρησμούς που μπορεί να ερμηνευτούν όπως επιθυμεί ο παραλήπτης. Ο υπ. οικ. θα έκανε αντιθέτως έναν πολύ ατζαμή αστρολόγο μιας και τολμά να κάνει συγκεκριμένες (falsifiable που θα λέγαμε στην "επιστημονική" ;) προτάσεις.
Epanechnikov σωστός για Παπαντωνίου. Μάλλον θα σκέφτεσαι είτε Αλογοσκούφη είτε Παπαθανασίου επί ΝΔ.

Epanechnikov said...

Ο Παπαθανασίου όντως ήταν ο υπουργός στον οποίο αναφέρθηκα (τόσο ασήμαντος που δεν μπορούσα να θυμηθώ καν το όνομα του).

Σχετικό με τους αστρολόγους:

http://www.youtube.com/watch?v=gyQ57X3YhH4

ManBlogg said...

Κλασσικό το ντοκιμαντέρ με τον Dawkins και πάντα επίκαιρο αγαπητέ Epanechnikov

Γιάννης Καραμήτρος said...

Για να κάνω ένα ψιλοχαζό σχόλιο: ίσως να βαρέθηκαν στον ΠΑΣΟΚ που δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση και το κάνουν οι ιδιοι :P

οι αστρολογικής ακρίβειας
Θέλεις να μου πεις ότι δεν ασχολείσαι με την αστρολογία;;; Αν είχε βάση τότε η δουλειά του Παπακωνσταντίνου και του κάθε Παπακωνσταντίνου θα ήταν εύκολη μιας και θα έλιωνε στα προϊνάδικα για ενημέρωση :)

Γιάννης Καραμήτρος said...

@epanechnikov
Αξέχαστη η δηλωσή του: το κόμμα του Χρηματιστηρίου ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Θα μείνει στην ιστορία του λαϊκισμού!

Η φούσκα ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθικα επαγγελματικά με τον τομέα σπουδών μου (διοίκηση επιχειρήσεων).