04 January, 2007

Η δικαιοσύνη πότε θα έρθει; Χρυσή παντόφλα --- (Flash.gr)

Η έννοια της δικαιοσύνης φαίνεται να είναι πολύπλοκη για κάποια από τα Ελληνικά μέσα μαζικής .... (ο 3ος όρος είναι απροσδιόριστος).
Το άρθρο του flash.gr σχετικά με τη σύλληψη υπόπτων παιδεραστίας βρίθει από δείγματα "δικαιοσύνης". Έχει ξεδιαλύνει την υπόθεση πριν καν συγκροτηθεί κατηγορητήριο. Δεν χρειάζεται κανείς δικαστής , κανένας συνήγορος, κανένας κατήγορος και κανένα δικαστήριο να αναλάβει την υπόθεση. Η είδηση είναι τόσο "ζωντανή" που σου δίνει την αίσθηση ότι ο δημοσιογράφος ήταν ως αόρατος θεός παρών σε όλα τα γεγονότα που περιγράφει μιας και δεν αναφέρει πουθενά καμία πηγή των όσων με αφοσίωση πληκτρολόγησε.
Έτσι φαίνεται ότι ξέρει με σιγουριά ότι "κάποιος 47χρονος αποπλανούσε συστηματικά και επί 1 χρόνο 3 παιδιά" (όχι ότι φέρεται σύμφωνα με κάποιο κατηγορητήριο, αλλά καταφατικά και σίγουρα). Ότι "η δράση του ήταν εις γνώση των γονιών και ότι ένας πατέρας έπαιρνε χρήματα από το δράστη ενώ ο άλλος γονιός τον εκβίαζε για χρήματα" (λεπτομέρειες ανεκτίμητες. Αν τύχει και γίνει δίκη ελέω Θεού, ο δημοσιογράφος ως μάρτυρας θα κλείσει την υπόθεση σε χρόνο μηδέν) . Φαίνεται επίσης να ξέρει ότι "ο δράστης ομολόγησε ο ίδιος κάποιες από τις ενέργειές του" (μάλλον ήταν εκεί όταν τα ομολογούσε ο δράστης αφού δεν αναφέρει ποια είναι η πηγή του και όποια και να είναι την εμπιστεύεται τόσο πολύ που υιοθετεί την πληροφορία ως δική του)

Νομίζω ότι θα το εκτιμούσε πολύ και η "δημοκρατία" μας να πρότεινε ο ίδιος ο δημοσιογράφος και μερικές ποινές που θα ήθελε να επιβληθούν στους "δράστες" . Τουλάχιστον να τελειώνουμε τις δουλειές που αρχίζουμε, να μην τις αφήνουμε στη μέση. Η συνέπεια πάνω απ΄όλα στο λειτούργημα της (πληροφόρησης;).

Προσθήκη 06/01/07. Ο σύνδεσμος που παρέθεσα παραπάνω στο άρθρο του flash, σήμερα οδηγεί σε ανανεωμένη σελίδα με γραπτό πιο μαζεμένο και σωστό όσον αφορά τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και το ρόλο του μέσου. Ακόμα βέβαια αποκαλεί τον κατηγορούμενο "παιδεραστή". Είπαμε, το μέσο αποφάσισε πριν το δικαστήριο. Να δούμε πότε το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το μέσο... Δυστυχώς δεν κράτησα αντίγραφο της χτεσινής σελίδας. Ή κάποιος συνετίστηκε και τα μάζεψε ή το χτεσινό άρθρο γράφτηκε από τον νυχτοφύλακα του κτιρίου του flash.gr και όχι δημοσιογράφο. Επιμένει στο άρθρο να ισχυρίζεται πάντως : "Η υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στην Εδεσσα έχει προκαλέσει σοκ, καθώς η δράση του 47χρονου ήταν εις γνώση των γονιών και ο μεν ένας πατέρας έπαιρνε συχνά χρήματα από τον δράστη, ο δε άλλος τον εκβίαζε να του δώσει 50.000 ευρώ και είχε ήδη πάρει έναντι 2.000 ευρώ." ενώ παραπάνω στο ίδιο άρθρο γράφει ότι ο ένας πατέρας ισχυρίστηκε το αντίθετο. Εξακολουθεί ο δημοσιογράφος (ή ο νυχτοφύλακας) να ξέρει κάτι παραπάνω από την δικαιοσύνη που ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση. Αυτή τη φορά θα κρατήσω ένα αντίγραφο. Ποιος ξέρει , αύριο μπορεί να έρθει ο πραγματικά πραγματικός δημοσιογράφος και να αλλάξει το άρθρο πάλι.

1 comment:

ManBlogg said...

Γεια σου Ζωή!
Δεν το ήξερα αυτό που λες με το ΕΣΡ αλλά μου ακούγεται το λιγότερο αστείο. Νομίζω η καταπάτηση δικαιωμάτων κατηγορουμένων από τα ΜΜΕ είναι τόσο mainstream που ο περισσότερος κόσμος (μαζί και το ΕΣΡ) ούτε καν το αντιλαμβάνεται.

ΥΓ. Άσχετο, αλλά πολύ ωραίος ο Van Gogh ακόμα και στις μικροσκοπικές διαστάσεις του avatar σου!