28 August, 2007

Οι Εξωγήινοι Έλληνες

Όποιοι υπονοούν και σκέφτονται, έστω και για λίγο, σοβαρά ότι οι φωτιές στην Ελλάδα που στοίχισαν τη ζωή 64 ανθρώπων για την ώρα και έχουν κατακάψει εκατομμύρια στρέμματα είναι προϊόν συνωμοσίας, σαμποτάζ και οργανωμένου σχεδίου, θα πρέπει να είναι εξωγήινοι και να επισκέφτηκαν την Ελλάδα προχτές μόλις.
Διότι αν είχαν ζήσει στην Ελλάδα έστω τον τελευταίο χρόνο θα είχαν διαπιστώσει ότι τίποτα σχεδόν δεν αντιμετωπίζεται με σχέδιο και με σοβαρότητα από το σύνολο των πολιτικών αλλά δυστυχώς και πολιτών.
Θα είχαν δει τις ουρές από τις 2 τα ξημερώματα στα αστυνομικά τμήματα ανθρώπων στημένων για έκδοση καινούριας ταυτότητας (παλιάς αλλά με λατινικούς χαρακτήρες χειρόγραφους και αυτούς). Θα είχαν διαπιστώσει την αδιαφορία της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Αστυνομίας για την αδικαιολόγητη, ανορθολογική και μισάνθρωπη ταλαιπωρία των πολιτών.
Συνεχίζοντας θα βλέπανε μετά εκ νέου ουρές για την έκδοση νέων διαβατηρίων. Με αντίστοιχη ταλαιπωρία και επίσης με προδιαγραφές φωτογραφίας που προκαλούσαν περισσότερες απορρίψεις αιτήσεων από αυτές υποψηφίων σπουδαστών στο πανεπιστήμιο του Stanford.
Θα συναντούσαν νέους, φοιτητές , το μέλλον αυτής της κοινωνίας, να καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο της γνώσης και να καταστρέφουν πανεπιστημιακά ιδρύματα,για ένα "καλύτερο" μέλλον.
Θα αποκλείονταν από συντεχνιακές ομάδες παντός είδους οργανωμένες και μη, που θα διαδήλωναν στο κέντρο της ταλαίπωρης πόλης δημιουργώντας χάος και αποκλείοντας όλους από αυτό για να ακουστούν τα 5-10 συντεχνιακά αιτήματά τους μη συνειδητοποιώντας ότι λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο γίνονται μέρος του προβλήματος.
Θα βλέπανε κόσμο να κάνει τα στραβά μάτια στην αυθαίρετη δόμηση από το γείτονα και που αντί να τον καταγγείλουν θα προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να κάνουν και αυτοί το ίδιο.
Το ίδιο και στα φακελάκια στο γιατρό, εφοριακό, μηχανικό πολεοδομία...
Θα βλέπανε πολιτικούς να εξαγγέλλουν βαριά πρόστιμα σε παρανομούντες και να παραβιάζουν τους νόμους οι ίδιοι μπροστά στα μάτια τους (Πολύδωρας κυκλοφορώντας χωρίς κράνος, αστυνομία χωρίς ζώνες ..)

Αν είχαν δει όλ'αυτά αλλά και άλλα πολύ περισσότερα πώς είναι δυνατόν να μην συμπεράνουν ότι για την σημερινή κατάντια, συμπεριλαμβανομένου και της τραγωδίας με τις φωτιές, φταίει σχεδόν καθολικά η απλή αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, η ανύπαρκτη οργάνωση, η λειψή εφαρμογή των νόμων και η άμεση σωστή απόδοση ευθυνών; (Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι εμπρηστές "οικοπεδοφάγοι"-που ξέρουν ότι θα τους αφήσουν να διεκδικήσουν το καμένο δάσος ως οικόπεδο λόγω έλλειψης εφαρμογής νόμων, πιθανού χρηματισμού και φυσικά έλλειψης ακόμα εθνικού κτηματολογίου-,βοσκοί άντε και γείτονες εξοχικών με εκδικητική μανία.)
Πώς να μην φταίει η χαρακτηριστική αποποίηση οποιαδήποτε ευθύνης σε όλο το πολιτικό αλλά και προσωπικό φάσμα από το σύνολο του πληθυσμού μιας και για τις δικές μας τις πράξεις ποτέ δε φταίμε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι. Πώς γίνεται να μη φταίει η νοοτροπία της μη συμμόρφωσης με κανένα νόμο ή κανόνα μιας και εμείς δεν παίρνουμε από διαταγές και κανείς δεν μπορεί να μας πει τι είναι το σωστό και τι όχι; Έτσι δεν αγνοούμε εντολές για αποφυγή οικοδομικών εργασιών σε μέρες με υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών στο αυθαίρετο που ούτως ή άλλως αναγείραμε εντός παλιάς δασικής έκτασης; Έτσι δεν παίρνουμε απόφαση να κάψουμε ξερόχορτα με 7 μποφόρ αέρα μέσα στον Αύγουστο υπολογίζοντας ότι η φωτιά θα περιοριστεί στο μέρος που θέλουμε να κάψουμε εμείς, χωρίς να ειδοποιούμε και να συμβουλευόμαστε την πυροσβεστική γι'αυτό προηγουμένως; Γίνεται να μην φταίνε οι αμέτρητες χωματερές και σκουπίδια που δημιουργούμε κάπου μέσα στο δάσος ως αποτέλεσμα χρόνιας αδιαφορίας για το περιβάλλον και γιατί είναι πιο εύκολο και φτηνό να το κάνουμε από το να πετάξουμε τα σκουπίδια εκεί που πρέπει;

Αλλά πέρα από αυτό, πώς είναι δυνατόν έστω και αμυδρά να περνά από το μυαλό τους ως πιθανό ενδεχόμενο οι φαιδροί ισχυρισμοί και εντελώς αστήρικτες κραυγές περί "ασύμμετρων απειλών", διαφόρων πρακτόρων και άλλων γραφικών;
Τέλος, είναι δυνατόν κάποιος που δεν ανήκει στην κατηγορία του Έλληνα εξωγήινου να ξαναψηφίσει μια τέτοια κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές;

Σχετικό άρθρο του Χαριδημου Κ. Τσουκα στην Καθημερινή.

Προσθήκη 29/08/07
Αν πάντως υιοθετούσαμε τη "λογική" συνωμοσιών της κυβέρνησης Καραμανλή για "ασύμμετρες απειλές" και οργανωμένο σχέδιο, με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε κανείς να φτιάξει το σενάριο ότι μερικές από τις καταστροφές είναι σχέδιο της ίδιας της κυβέρνησης προκειμένου να αποκομίσει το δικαίωμα να ξοδέψει περισσότερα από τα προγραμματισμένα μιας και έξοδα για φυσικές καταστροφές δικαιολογούνται ξεχωριστά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν εμπίπτουν στον έλεγχο και περιορισμό που διαφορετικά θα ίσχυε. (Σχετική είδηση του Σκάι)
Ας αφήσουμε λοιπόν τις θεωρίες συνωμοσίας και ας κάνουμε την τομή να σκεφτούμε ορθολογικά διότι η συνωμοσία τελειωμό δεν έχει και ποτέ δεν βοηθάει πουθενά.

11 comments:

david santos said...

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

SOLON said...
This comment has been removed by the author.
SOLON said...

Έτσι είναι φίλτατε. Η προχειρότητα στο αποκορύφωμα της. Χαίρε απο ΝΥ.

ManBlogg said...

Και μη χειρότερα φίλε Solon. Πολλούς χαιρετισμούς.

ioannisk said...

Και ένα σχετικό άρθρο: Οι Κροάτες και εμείς

ManBlogg said...

Γιάνννη τα αντίστοιχα προβλήματα που έχουν οι Κροάτες με τη φωτιά είναι γνωστά. Παραλίγο να καεί το Ντουμπροβνικ.
Πολύ εύστοχο και φυσικά ισσοροπημένο άρθρο του Σταύρου Τζίμα που παραθέτεις. Εκεί (στην Κροατία) δεν ευδοκιμούν Πολύδωρες, Παπανδρέου και Καραμανλήδες φαίνεται. Ούτε οι "ψαγμένοι" συνομωσιολόγοι που η μόνη αληθινή συνομωσία που θα μπορούσα να ασπαστώ προερχόμενη από το στόμα τους θα ήταν ότι η λογική είναι η 13η Ολύμπια θεά που δεν τους παίζει μπάλλα. Αλλά αυτοί ψυχροί "Γερμανοί" .. θα σου 'πουν (για τους Κροάτες) γι'αυτό μπορούν να σκέφτονται ψύχραιμα και λογικά ενώ εμάς το αίμα μας βράζει (και δε θα έχουν άδικο με τόσες φωτιές εδώ που τα λέμε)..

Locus Publicus said...

Μπαίνω στο blog σας πρώτη φορά, και αναγνωρίζω στα γραπτά σας καλή επιχειρηματολογία και γνώση. Συμφωνώ σε πολλά απο όσα γράφετε(σ' αυτό μα και σε άλλά post σας), το μόνο που διαφωνώ είναι στην πίστη σας πως οι πυρκαγιές είναι μόνον αποτέλεσμα καιρού. Υπάρχουν πάμπολλοι εμπρηστές στην Ελλάδα.

Γράφετε καλά. Παρακαλώ συνεχίστε:)

ManBlogg said...

@LocusPublicus
Καλώς ήλθατε στο χώρο μου και σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

Για την παρατήρησή σας σχετικά με τις πυρκαϊές, ίσως να με παρερμηνεύσατε κάπου. Δεν υπαινίσσομαι ότι φταίνε κυρίως τα καιρικά φαινόμενα γι'αυτές. Κυρίως προσπάθησα να τονίσω ότι δεν μπορώ να συμπεράνω λογικά, τουλάχιστον, ότι πίσω τους βρίσκεται κάποιο οργανωμένο σχέδιο από παντού είδους πράκτορες με πονηρούς σκοπούς κατά της χώρας. Εκτός βέβαια και αν σε αυτή την κατηγορία κατατάξουμε τους κατά καιρούς εμπρηστές για τη δημιουργία βοσκοτόπων ή οικοπεδοποιήσεων τους οποίους εγώ τους κατατάσσω στην κατηγορία αυτών που εκμεταλλεύονται το status ανομίας, διαφθοράς και αδιαφορίας του κράτους και άρα όχι σαμποτέρ και που πάντως αίσθηση μου είναι ότι δεν ευθύνονται για την πλειοψηφία των πυρκαϊών.

Locus Publicus said...

@manblogg
Δέχομαι τη διόρθωση, έχετε δίκιο, ξαναδιάβασα το κείμενό σας. Ούτε εγώ πιστεύω πως το σχέδιο είναι οργανωμένο απο κάποιο φορέα. Το καθεστώς ανομίας, όπως λέτε, χειροτερεύει τα πράγματα.

Anonymous said...

δεν ειναι ωρα τωρα οταν θα ειναι θα κλαψετε πικρα νεοεποχιτες θα αποδειχτη οτι εσεις εισασταν ο ιλιθιος κι ο πανιληθειος της ιστοριας δε θα αργησει Ο Απολωνιος Κυριος Ιησους Χριστος να ερθει και να σας κλεισει το σπιτι αντιχριστα σκουλικια σιωνισταροι ρουφιανοι νεοελληνες σπιουνοι εβρεοι εχει για ολους!!!!!!ολοι θα παρετε σκουπιδια!!!!! ΝΕΜΕΣΙΣ.........

ManBlogg said...

Να συμπληρώσω για την τέρψη της χολής σου ανώνυμε ότι εγώ είμαι συν τοις άλλοις, Μασόνος, εταίρος περιστυλίου της βασιλικής αψίδας και επίσης ιππότης του τάγματος των Ναϊτών ιπποτών.
Είναι ενθαρρυντικό το ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς υπολογιστή πάντως.