07 June, 2009

Ό,τι να 'ναι

Ακούω και τον ΓΑΠ στον επινίκιο λόγο του. Δακρύβρεχτος με πολύ συγκινητικό περιτύλιγμα και κοινωνική σάλτσα... Λέει ανάμεσα σε όλα τ'άλλα ότι αυτό που έκανε τον κόσμο να τον ψηφίσει ήταν και η εμπιστοσύνη του σε διάφορες διαχρονικές αξίες του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε αυτές και η διαφάνεια. Μάλλον ανακάλυψε ήδη και τιμώρησε στο κόμμα του αυτούς που πήραν τις μίζες της Siemens και μου διέφυγε.

Ανανέωση 10/6/2009/.
Πήρε το αυτί μου ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο ΓΑΠ στον κ Χατζηνικολάου πριν τις Ευρωεκλογές όπου λέει ότι το ΠΑΣΟΚ διενήργησε έρευνα στο εσωτερικό του σχετικά με την ομολογία Τσουκάτου όσον αφορά το 1 εκ. μάρκα της Siemens και δε βρέθηκε τίποτα. Την έχει δημοσιοποιήσει αυτή την έρευνα; Πώς διενεργήθηκε και τι ψάξανε; Την κάναν ας πούμε ανεξάρτητοι ορκωτοί λογιστές στα έσοδα έξοδα του κόμματός του; Και αν όντως δε βρήκαν τίποτα αφού έψαξαν εξαντλητικά έκαναν αγωγή στον κ. Τσουκάτο για δυσφήμιση; Και εφόσον μιλάμε για μαύρα ταμεία της Siemens λογικό είναι οι αποδέκτες αυτών των χρημάτων να διαχειρίζονται μαύρα ταμεία από την άλλη μεριά. Κάναν τίποτα στο ΠΑΣΟΚ για να ανακαλύψου την ύπαρξή τους; Τι ακριβώς; Είναι πολύ εύκολο να λέει ο ΓΑΠ ότι δε βρέθηκε τίποτα. Τώρα αν περιμένει οι πολίτες να πιστέψουν ότι όντως έτσι είναι και ότι από όλα τα εκατομμύρια που, σύμφωνα με την έρευνα που έχει κλείσει στη Γερμανία (και σε όλα τα άλλα εμπλεκόμενα κράτη), διοχετεύτηκαν στα 2 μεγάλα Ελληνικά κόμματα, αυτοί δεν πήραν τίποτα , υποτιμάει οικτρά τη νοημοσύνη τους.
Ο ΓΑΠ όπως όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, μιλάει μόνο και λίγα κάνει. Τον κόσμο δεν τον συγκινούν προτάσεις καθόλου πλέον. Κανείς δεν κοιτάει πρόγραμμα γιατί ιστορικά κανείς δεν έχει εφαρμόσει το πρόγραμμά του.Τα προγράμματα των κομμάτων είναι γενικόλογα, ωραιοποιημένα και ανεφάρμοστα. Ο κόσμος περιμένει να εμπιστευτεί άτομα που κάνουν και δε λένε πλέον. Ο ΓΑΠ έχει πάρα πολλές ευκαιρίες να δείξε τι κάνει (και όχι να λεει τι "θα"). Από το να στείλει στη δικαιοσύνη τωρινά και παλιότερα μέλλη του κόμματός του ύποπτα για διαφθορά και κακοδιαχείριση για οποιαδήποτε υπόθεση, να διενεργήσει ανεξάρτητη και όχι εσωτερική έρευνα γι'αυτό το λόγο. Να δείξει έμπρακτα πώς το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το χρήμα στο κόμμα του, πού κάνει οικονομία και πού ξοδεύει και γιατί. Είχε μεγάλη ευκαιρία να δείξει ότι είναι κάτι διαφορετικό με το να αποκηρύξει τις παλιού τύπου προεκλογικές συγκεντρώσεις στις πλατείες που ρυπαίνουν τη νοημοσύνη κυρίως αλλά και το περιβάλλον. Όσον αφορά το 2ο προσπάθησε να φανεί διαφορετικός στις τελευταίες συγκεντρώσεις του με το να προτρέπει τον κόσμο να πάρει μαζί του σημαίες αφίσες και να αφήσει λιγότερα σκουπίδια πίσω του. Πολύ μικρό και λιγόψυχο βήμα. Δεν πείθει γιατί από τη μία ξοδεύει ένα κάρο λεφτά να στήσει αυτό το προεκλογικό σόου και από την άλλη ζητά από τους ψηφοφόρους του να καθαρίσουν τον χώρο με πατρονιστικό στυλ. Εφόσον επιμένει να λερώνει με αυτόν τον τρόπο, ας είχε εθελοντές, μισθωτούς ή ό,τι άλλο να αναλάβουν τον καθαρισμό όλου του χώρου αμέσως μετά τη συγκέντρωση. Με σακούλες ανακύκλωσης (υποθέτω ότι ως "πράσινος" φρόντισε τα υλικά να είναι ανακυκλώσιμα) να οργώνουν το χώρο και να προτρέπουν τον κόσμο να εναποθέσει τις σημαίες τους, τα φυλλάδια , τις αφίσες κλπ. Αυτό είναι πράξη και πράξη δυνατή. Θα έδειχνε ότι όλα είναι προγραμματισμένα, ότι δεν περιμένει το Δήμο να βγάλει τα συνεργεία για να μαζέψει τη βρώμα που αφήνουν πίσω οι "πράσινοι" οπαδοί και η προτροπή στον κόσμο θα έπρεπε να ήταν απλά να ακολουθήσει το ήδη σχεδιασμένο πρόγραμμα από το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια καθαρισμού. Τώρα έμοιαζε λες και άκουγα το διοργανωτή ενός πάρτι που θέλει να τον σπονσοράρω (ψηφίσω) να μου λέει, "πιάσε μια σκούπα και 'συ να καθαρίσεις την πίστα". Και έμοιαζε σαν να το σκέφτηκε τελευταία στιγμή. Είναι ενδιαφέρον, γιατί μόνο κατά το τέλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων το άκουσα ενώ πχ στη συγκέντρωση στην Ξάνθη δεν το είπε. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον άλλαξε όταν ήδη αρκετοί το ανέφεραν σαν πρόβλημα, όπως και εγώ πριν από μερικά ποστς. Φαίνεται ότι ακούει μερικά πράγματα αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι τα κάνει πολύ πρόχειρα, βιαστικά και δίνουν την εντύπωση ότι τα κάνει για να χαϊδέψει αυτιά. Δεν έχουν αυθεντικότητα δηλαδή.

3 comments:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Δηλαδή περίμενες από τον ΓΑΠ να δηλώσει: Ναι λαδωνόμασταν; :P

ManBlogg said...

Προσπαθώ να επισημαίνω ότι στο μόνο που διαφέρει ουσιαστικά από τους "άλλους" για την ώρα είναι τα λόγια παρ όλη την αστείρευτη ροή GBytes με την οποία μας βομβαρδίζουν οι online "ευαγγελιστές" του και ο ίδιος για το αντίθετο. Του προσφέρω και δωρεάν hints μπας και πάρει μπρος και σταματήσει να υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και να νομίζει ότι με επικοινωνιακές μπαρούφες θα πουλήσει ληγμένο προϊόν.
Για την ώρα είναι σα να ζητάμε από το Στραβελάκη, να σέβεται το συνομιλητή του ;)

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Ρε μανία με τον Στραβελάκη :)

Σου ξαναλέω πως αν τον δεις είναι ένα απλό ανθρωπάκι, όπως όλοι οι τηλεαστέρες που έχω δει.