18 August, 2009

Οι αγνοί και ηθικοί ΠΑΣΟΚ-οι

Το ΠΑΣΟΚ διαμέσου της εντελώς αστείας επιστολής Ραγκούση στον δικηγόρο του καταζητούμενου κ. Μ Χριστοφοράκου σχετικά με την υπόθεση Siemens, ζητά από το δικηγόρο την αποστολή στοιχείων που διαθέτει ο πελάτης του σχετικά με την υπόθεση και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. Η επιστολή έχει σοβαρότητα ραβασακιού σε χαρτοπετσέτα και είναι ορμώμενη από την υποτιθέμενη δήλωση του δικηγόρου του Χριστοφοράκου την οποία άκουσε και μετέδωσε η εφημερίδα μέντιουμ "Το Βημα". Τα διαδικτυακά παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ ορμώμενα και αυτά από την αστείρευτη όρεξη αρπαγής της μελλοντικής κουτάλας, ξεχνούν επιμελώς τη γελοιότητα του συμβάντος όπου η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας κατασκεύασε επίσκεψη Ερντοάν στην Ελλάδα και την μετέπειτα δήλωση "μετάνοιας" του διευθυντή της Ψυχάρη ότι όλοι τέτοια κάνουν και ήταν απλά ατυχές, και αναδημοσιεύουν και αναμασούν την "επιστολή" Ραγκούση ως την φοβερή κίνηση τακτικής ματ του Γιωργκάκη και της πρόθεσής του να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο (κλισέ...)

Εγώ θεωρώ ότι η εφημερίδα το Βήμα (όπως και οι περισσότερες Ελληνικές εφημερίδες) έχουν τόση σχέση με την αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και σεβασμό στη νοημοσύνη του αναγνώστη, όση πιθανότητα έχει να πέσει το Πάσχα το Δεκέμβρη. Το άρθρο της 11 Αυγούστου του Βήματος είναι γραμμένο στην καλύτερη περίπτωση σε επίπεδο κουτσομπολιού. Αμφιβάλω αν ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου είπε έστω και απ'έξω αυτά που λέει το Βήμα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι παρερμηνεία του αστέρα που έγραψε το άρθρο στη χειρότερη περίπτωση πιστεύω είναι άλλη μια έμπνευση από το πουθενά της εφημερίδας που μπορεί να διαβάζει και τον καφέ. Δώστε μας περισσότερες πηγές παρακαλώ. Αλλιώς περιοριστείτε στα ένθετα και τα CD . Όπως δηλαδή με την υποτιθέμενη έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα που ποτέ δεν έγινε γιατί βέβαια κανείς αστέρας των ΜΜΕ δε σκέφτηκε να μάθει πως λειτουργεί το σύστημα στη Γερμανία και να είναι λίγο μετρημένος στις εκτιμήσεις του. Ξαφνικά προέκυψε αιφνιδιαστική κίνηση δικηγόρων. Μόνοι τους (οι δημοσιογρα-φάρες) κατασκευάζουν σενάρια μόνοι τους τα διαψεύδουν και αιφνιδιάζονται στη συνέχεια.

Αν καθίσει πάντως ο δικηγόρος Χριστοφοράκου και απαντήσει σε αυτή τη γελοιότητα -που ακούστηκε τρίτος να ζητάει επί προσωπικού στοιχεία απο δικηγόρο για υπόθεση σε εξέλιξη ακόμα και αν εμπλέκεται το όνομά του, βασισμένος σε εικασία εφημερίδας , ούτε καν συνέντευξης- , θα ήθελα πολύ το ΠΑΣΟΚ να δημοσιεύσει την απάντηση. Αν στο τέλος τέλος θίγεται μέσω του δημοσιεύματος του Βήματος, γιατί δεν κάνει αγωγή /μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο; Θα πρότεινα βέβαια να κάνει μια ερώτηση στο Βήμα αρχικά ....

Η "επιστολή" Ραγκούση έχει αξία σάπιας αγκινάρας στα πεταμένα της λαϊκής. Είναι καθαρά επικοινωνιακού στυλ με σκοπό να θολώσει τα νερά, κλασική μικροπολιτική κίνηση κόμματος που το τελευταίο που θέλει είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο ΓΑΠ αντί να εξακολουθεί να παίζει την κολοκυθιά ας ασχοληθεί από μόνος του και εσωτερικά με το χάλι της συμμορίας του και ας αρχίσει με τον κ. Τσουκάτο ο οποίος τουλάχιστον κράτησε κάποιο ήθος και είπε το αυτονόητο.. "Ναι κύριοι τα παίρναμε". Α, ξέχασα, δήλωσε η αρχηγάρα και μελλοντικός πρωθυπουργός, ότι το ψάξαν και δε βρήκαν τίποτα. Δε μας λένε και μας τι ψάξαν να δούμε τις διερευνητικές ικανότητες των ΠΑΣΟΚΟ-κλουζώ; Επίσης εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το γιατί ο κ. Παπανδρέου ζητά τη συναίνεση της άλλης συμμορίας (της ΝΔ) προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση στο εσωτερικό του δικού του κόμματος. Α, μήπως επειδή ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και απλά παίζει το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι παριστάνοντας τον ηθικό;

Από την άλλη έχουμε τους σημερινούς ανίκανους της ΝΔ να στρουθοκαμηλίζουν και φυσικά να παίζουν παρόμοιο παιχνίδι. Ο κόσμος τό'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Μας λένε ότι αυτούς δεν τους αφορά η υπόθεση διότι μέχρι τώρα μόνο ο κ. Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι εμπλέκεται. Δηλαδή ο απόπατος του ήθους σε αυτή τη χώρα, χρησιμοποιεί ένα εντελώς θετικό δείγμα ήθους της άλλης πλευράς ως απόδειξη του ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με τη σκανδαλωδέστερη υπόθεση μαζικής διαφθοράς πολιτικών κομμάτων στη νεότερη ιστορία της χώρας . Αλλά τι έχουν να χάσουν; Μήπως υπάρχει κανείς να τους ελέγξει και να τους στείλει εκεί που θα έπρεπε να είναι οι περισσότεροι; Και εννοώ φυλακή βέβαια, όχι πάγκο βουλής για να ξεκουραστούν από το μεγάλο φαγοπότι για να πάρουν δυνάμεις για τον επόμενο γύρο.

Αυτές οι δύο συμμορίες -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- έχουν κυβερνήσει αδιάλειπτα τη χώρα από το 1974 και μετά και το σημερινό επίπεδο της χώρας είναι φρούτο των κόπων τους. Πιστεύει κανείς πλέον ότι υπάρχει κανένα μέλλον με είτε με τους μεν ή με τους δε για τον τόπο , πέρα του να εδραιωθεί η επίτευξη του πάτου σε περισσότερα επίπεδα απ'όσα σήμερα;

3 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Στο έχω ξαναγράψει ότι αν η Siemens δεν είχε λαδώσει και στη Γεμρανία εμείς εδώ στα Βαλκάνια θα κοιμώμασταν.

Τα λες πολύ σωστά αλλά θα ήταν πιθανότερο να δεχόταν ο Χριστόδουλος να γίνει η Μητρόπλη Αττικής Τζαμί παρά να βγουν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και να πουν στα ίσα: Ναι, τα παίρνουμε. Πάντως είμαι 100% σίγουρος πως για τα χάλια της Ελληνικής πολιτικής ζωής φταίει ο Έλληνας ψηφοφόρος. Αν τον ενοχλούσε θα είχαμε καθαρούς και έντιμους πολιτικούς.

Η πατάτα του Βήματος είναι πολύ χοντρή και συμφωνώ μαζί σου με το "Αλλιώς περιοριστείτε στα ένθετα και τα CD".

Η μόνη σοβαρή Ελληνική εφημερίδα είναι η Καθημερινή.

ManBlogg said...

Όντως Γιάννη έτσι είναι. Δυστυχώς νομίζω έχεις δίκιο και για την ποιότητα των πολιτικών μας. Ο λαός δεν είναι χωρίς ευθύνες.
Για την Καθημερινή συμφωνώ και γώ ότι απέχει μίλια από τις υπόλοιπες mainstream εφημερίδες.
Πάντως, είναι επίσης γεγονός ότι αν δουλεύεις σε χωματερή , όσο καθαρός και να θες να μείνεις, θα σε πάρουν τα σκουπίδια σβάρνα δε γίνεται.
Το λέω γιατί διάβασα το άρθρο όπως κάνω καθημερινά του Πάσχου Μανδραβέλη στην χθεσινή καθημερινή και διαπίστωσα ότι ακόμα και αυτός χρησιμοποιεί ως συμβάν, στο σκεπτικό του την ιστορία της υποτιθέμενης δήλωσης του δικηγόρου Χριστοφοράκου ότι προτίθεται να δώσει στοιχεία στη ΝΔ αν τα ζητούσε. Δεν ήταν φυσικά το κυρίως μέρος του άρθρου αλλά και μόνο η χρησιμοποίησή του ως μέρος σκέψης του, αποδεικνύει ότι και τα καθαρότερα μυαλά κινδυνεύουν από σύγχυση μέσα στον κυκεώνα ασυναρτησίας της ενημέρωσης. Προσπάθησα να του στείλω ένα μήνυμα από το site του medium.gr σχετικά αλλά στο send χτύπησε error και δεν το είχα σώσει οπότε βαρέθηκα να το ξαναγράψω.
Αλλά ειλικρινά ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δικηγόρος και δη Γερμανός θα μπορούσε ποτέ να κάνει έστω και έμμεσα μια τέτοια κίνηση; Γιατί; Ποιο το όφελος για τον πελάτη του και για την υπόθεση; Και ποιες οι πιθανότητες να του επέτρεπε κάτι τέτοιο το νομικό δίκαιο της Γερμανίας; Και σε μια δίκη που είναι σε εξέλιξη. Δεν το χωράει ο νους μου δε βέβαια από την άλλη το επίπεδο γελοιότητας του ΠΑΣΟΚ και του Ραγκούση με αυτό το γελοιογράφημα που έστειλε και το δημοσίευσε. Τι διάολο; Νομικούς δεν έχουν σε αυτό το θίασο; Τόσο πλέον έχουν ξεχειλώσει οι αντιστάσεις στο παράλογο; Πόσο περισσότερο θα υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας; Αυτά τα άτομα θα κυβερνήσουν τον τόπο;

Γιάννης Καραμήτρος said...

Προσπάθησε να βρεις το email του μέσω της Καθημερινής, άλλωστε πολλοί αρθογράφοι της το βάζουν.