25 August, 2009

Και το φινάλε(;) στην υποτίμηση νοημοσύνης κάθε πολίτη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έδωσε1 στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή του δικηγόρου του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου σχετικά με το αίτημα κ. Ραγκούση να τους παραχωρήσει ό,τι στοιχεία διαθέτει ο πελάτης του σχετικά με το ΠΑΣΟΚ με βάση την "φανταστική" δήλωση που υποτίθεται ότι είχε κάνει στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ότι θα το έκανε για τη ΝΔ εάν αυτή το επιθυμούσε.
Η κοροϊδία και η συνεχής υποτίμηση της νοημοσύνης του κάθε σκεπτόμενου πολίτη από το ΠΑΣΟΚ έγκειται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στην παραπάνω ανακοίνωση σχολιάζει αναφερόμενο στην επιστολή το εξής: "όπως φαίνεται από την επιστολή ο δικηγόρος δεν προσκομίζει κανένα σχετικό στοιχείο". Χωρίς διευκρίνηση βέβαια και αν κάποιος δεν κάτσει να διαβάσει επί λέξη την απαντητική επιστολή, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί γρήγορα και ως "αγαπητέ ψηφοφόρε μας, (με άλλα λόγια), στα λέγαμε εμείς ότι αυτοί δεν προσκομίζουν και (άρα) δεν έχουν στοιχεία σχετικά με μίζες και εμπλοκές του ΠΑΣΟΚ". Αν ήθελε να μην αφήνει περιθώρια ερμηνειών /παρερμηνειών θα έπρεπε να μη σχολιάσει καθόλου το περιεχόμενο και απλά να παραθέτει την επιστολή. Να, για παράδειγμα η αγαπημένη τους εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, υποστηρίζει ότι στελέχη τους το ερμηνεύουν κατ'αυτόν τον τρόπο ήδη...

Το πνεύμα βέβαια της απάντησης του δικηγόρου (χαρά στην τυπικότητα και επαγγελματική του ευαισθησία να απαντά στις παράλογες απαιτήσεις κάθε πικραμένου) σε λίγες γραμμές είναι ότι , "κύριοι κατ'αρχήν δε δηλώσαμε πουθενά στο ΒΗΜΑ αυτά που μας λέτε ότι δηλώσαμε και κατά δεύτερον, σε καμία περίπτωση δε θα συνιστούσαμε στον πελάτη μας να πράξει αυτό που μας ζητάτε εν μέσω διερεύνησης της υπόθεσης από τη Γερμανική δικαιοσύνη".

Ω! τι έκπληξη...
Διαψεύδει κατ'αρχήν την "είδηση" του ΒΗΜΑτος το οποίο αμέσως στη διαδικτυακή του έκδοση τα μασάει φυσικά. Το ΒΗΜΑ λέει τώρα λοιπόν ότι η αρχική "είδηση" είχε βασιστεί σε συζήτηση που είχε ο κ. Κουρσάβε με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία (αυτό δεν αναφέρεται βέβαια στο πρώτο δημοσίευμα). Λοιπόν εγώ σημειώνω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητες να συνέβη κάτι τέτοιο. Το ΒΗΜΑ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αναγνώστη ως ικανό αποδέκτη κουτσομπολιού μιας και δίνει μια πληροφορία που δεν μπορεί να εξακριβωθεί από κανένα και πουθενά. Προκαλώ τον κ. Ραγκούση του ΠΑΣΟΚ με την άδεια του κ. Παπανδρέου φυσικά, να στείλει και άλλη νέα επιστολή στο δικηγόρο με αφορμή τη νέα δήλωση του Βήματος για να ζητήσει διευκρινιστικές εξηγήσεις. Δεν πρόκειται να γίνει περισσότερο ρεζίλη, τώρα που πήρε το "κολλάει". Να μάθουμε βρε αδερφέ μιας και η εφημερίδα συνεχίζει να ενημερώνει τον κόσμο σε επίπεδο συζήτησης καφενείου, τι είπε ο κ. Κουρσάβε στον ανταποκριτή του ΒΗΜΑ-τος στη Γερμανία.
Και κατά δεύτερον, η επιστολή Κουρσάβε, λέει το αυτονόητο νομίζω σε κάθε δυτική χώρα με υποτυπώδεις κανόνες λειτουργίας της δικαιοσύνης. Είναι δυνατόν να δώσουμε στοιχεία δίκης σε τρίτους εν μέσω διερεύνησης της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη; Ρε παιδιά, νομικοί δουλεύουν στο ΠΑΣΟΚ ή όλοι έχουν χαζέψει με την πολιτική μπλεγμένοι τόσα χρόνια;

Συμπεράσματα;
  • Το ΠΑΣΟΚ, με το συνολικό φιάσκο της σύνταξης της αρχικής επιστολής βασισμένο σε δημοσίευμα εφημερίδας που αποδεδειγμένα στο παρελθόν κατασκεύασε πλαστή είδηση αλλά και το σχολιασμό της επιστολής απάντησης του δικηγόρου του κ. Χριστοφοράκου, παίζει με τις εντυπώσεις και τη νοημοσύνη του κόσμου, όπως έκανε πάντα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αυτή είναι η συμπεριφορά του κόμματος στην πράξη. Οι ωραίες προτάσεις (όσες στέκουν εν πάση περιπτώσει μέσα στο σύνολο αρλούμπας και ανεφάρμοστης θεωρητικολογίας) μένουν πάντα ωραίες προτάσεις σε χαρτί (τώρα και σε digital μορφή)
  • Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, επιβεβαιώνει ότι γράφει ανεξακρίβωτες κουτσομπολίστικες πληροφορίες , βγαλμένες από τη φαντασία του εκάστοτε συντάκτη χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Ελέγχεται για το ενδεχόμενο να συναλλάσσεται με το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνοντας πάσα για την επιστολή Ραγκούση, προβλέποντας πλέον ότι θα είναι πιθανόν η επόμενη κυβέρνηση. Τι είπατε; Ο κ. ΓΑΠ έχει δηλώσει ότι δε συναλλάσσεται αυτός και ότι δε χρωστάει σε κανένα; Ε, καλά δε θα συναλλάσσεται αυτός αυτοπροσώπως. Το περιβάλλον του θα το κάνει. Αυτός θα είναι ηθικός και άσπιλος και απλά θα έχει διεφθαρμένο περιβάλλον . Όπως και ο σημερινός πρωθυπουργός, και ο κ. Σημίτης και ο πατήρ Αντρέας. Α! να μην ξεχάσουμε και τον αείμνηστο κ.κ. Χριστόδουλο ο οποίος διάβαζε όταν η Χούντα δίωκε όπως μάθαμε.
  • Οι "bloggers" φιλικά προσκείμενοι στο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ που σε συγχορδία αναμεταδίδουν τις ανακοινώσεις των κεντρικών αυτούσιες ή δραματοποιημένες ως ηλεκτρονικοί ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ με εγκεφαλική διεργασία επιπέδου ραδικιού, επιβεβαιώνουν το λόγο για τον οποίο συνεχίζουν και μας κυβερνάνε επικίνδυνοι ατζαμήδες (κακόβουλοι αρκετές φορές) τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ίδιοι ήταν που κράζαν το ΒΗΜΑ για αντί ΠΑΣΟΚ-ικό μένος όταν έγραφε ό,τι αυτοί θεωρούσαν αρνητικό σχολιασμό για το ΓΑΠ. Οι ίδιοι χαρήκαν που το κόμμα του οποίου είναι οπαδοί έδρασε αποκλειστικά ορμώμενο από ένα νέο άρθρο της εφημερίδας με φανταστικά και ανεπιβεβαίωτα στοιχεία/κουτσομπολιά παραβλέποντας επιλεκτικά την ποιότητα της είδησης, και επιβεβαιώνοντας το πόσο κομματικά και με λογική οπαδού κρίνουν. Μιλάω γι'αυτούς που έχουν καθαρά "ιδεολογικά" κίνητρα. Όχι αυτούς που πληρώνονται, τα παίρνουν ή θα τα πάρουν φανερά ή κάτω από το τραπέζι. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να διευθύνουν τη συγχορδία.
Εγώ, εξακολουθώ να ρωτάω το ΠΑΣΟΚ. Εφόσον λέτε ότι θέλετε πράγματι στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή του κόμματός σας στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί δε μηνύετε τους κ. Τσουκάτο, Γείτονα, Μαντέλη και όποιον άλλο ήταν στις επίμαχες περιόδους ταμίας, διαχειριστής, υπουργός, υφυπουργός και ό,τι άλλο βασισμένοι στην έρευνα και μόνο που έγινε στα δικαστήρια της Γερμανίας ως τώρα και να αφήσετε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει και να αποφανθεί εφόσον συνεργαστείτε στο έπακρο μαζί της; Ακόμα και να διαλύσει αυτό το παράπηγμα που σήμερα λέγεται ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μια φοβερή τομή για την μελλοντική πορεία του τόπου. Τότε κάτι θα μπορούσε να αλλάξει πραγματικά και να αναγεννήσει νέα ελπίδα και προοπτική. -Όχι από αυτή που έμαθε ο Γιωργάκης στο ίντερνετ-
Ως τότε ... καλό βαυκάλισμα και κοροϊδία μεταξύ σας γιατί πολύ λιγότεροι εξακολουθούν να σας πιστεύουν πλέον, από αυτούς που δεν έχουν κίνητρα συναλλαγής μαζί σας φυσικά.

[1] Υπό άλλες συνθήκες θα όφειλα να δώσω συγχαρητήρια συνέπειας λόγου και πράξεων εδώ στο ΠΑΣΟΚ μιας και έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα -και στη Γερμανική μορφή της- .Στην προκειμένη όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πιστεύω ότι αυτό ήταν μέρος του σχεδίου καλλιέργειας της τελικής εντύπωσης (δηλ. "είδατε, δεν έχουν στοιχεία")

11 comments:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

"Το ΒΗΜΑ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αναγνώστη ως ικανό αποδέκτη κουτσομπολιού" δυστυχώς για τα Ελληνικά δεδομένα το Βήμα είναι σοβαρή εφημερίδα.
"ο πατήρ Αντρέας". Ο Ανδρέας Παπανδρέου; Τη ροζ βίλα της Μίμής πως την έχτισε;

Πολύ φοβάμαι πως έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια για το φινάλε...

Sarah said...

Τη ροζ βιλλα αγαπητε μου Ιωαννη την εκτισε με εντιμα δανεικα που πηρε απο σοβαρα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, ενα εκ των οποιων ηταν και ο κυριος Παπουλιας.
Ακου δηλαδη. Προεδρος Δημοκρατιας εγινε ανθρωπος που συμμετειχε σε ξεπλυμα χρηματος.
Βρε σεις, ξεπλυμα βρωμικου χρηματος ειναι σοβαρη υποθεση. Φυλακη σε στελνουν. Οχι στο υπατο αξιωμα.
Γι αυτο θεωρω τις μιζες της Ζημενς πλημμελημα μπροστα στα συμβαντα εκεινης της εποχης.
Εκεινη την εποχη, υπο την καθοδηγηση του Ανδρεα, εχασε η Ελλαδα το τρενο της αναπτυξης.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

@Sarah
Μια και αναφέραμε στον Α. Παπανδρέου, τον οποίο δεν εκτιμούσα καθόλου, θα σας γράψω τι μας είχε πει ένας καθηγητής Οικονομικών στο Βέλγιο ο οποίος ήταν σύμβουλος του τότε Διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγιού: Σε μία συνάντηση των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ε.Ε. ένας από αυτούς είπε οι Έλληνες είναι άτυχοι, αν είχε πεθάνει ο Παπανδρέου νωρίτερα θα είχανε μπει στην ΟΝΕ μαζί με τις άλλες χώρες.

Όσον αφορά τον Παπούλια ούτε και εγώ τον εκτιμάω αλλά λόγο της θέσης του έχει "ασυλία" και για αυτό τον εκτιμάει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

ManBlogg said...

Ο Παπανδρέου ο Αντρέας είναι από τους σημαντικότερους υπεύθυνους της εγκαθίδρυσης της κουλτούρας της αρπαχτής, του ωχαδερφισμού, αναξιοκρατίας, υπέρμετρου κρατισμού, ρουσφετιού, λαϊκισμού. Δε διαφωνώ ότι ήταν κομμάτι της κουλτούρας ήδη του λαού. Ο Παπανδρέου όμως πήρε αυτό το τεράστιο ρεύμα της εποχής του '81 και ενώ είχε τη δύναμη να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη για να αλλάξει αυτή την τάση, διασκέδασε τις εντυπώσεις , έδωσε ψίχουλα σε πολλούς πεινασμένους βάζοντας υποθήκη όλες τις γενιές αργότερα και έκανε τη διαφθορά σημαία.
Μιας και αναφέρατε και τον Παπούλια, ας μην ξεχνάμε ότι ο Αντρέας θέλοντας να θεμελιώσει την παντοκρατορία του, και να ζούμε εμείς αυτήν την κωμωδία της απόλυτης κυριαρχίας του πρωθυπουργού όσο γκαβός και να ναι (όπως ο σημερινός), ήταν αυτός που αφαίρεσε και τις τελευταίες εξουσίες από το θεσμό και τον έκανε απλά μόνο εργαλείο πρόωρων εκλογών ανάλογα τις ορέξεις του όχλου της βουλής.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Συμφωνώ μαζί σου και ίσως λες λίγα για τον Παπανδρέου Β'.
Το τραγικό είναι πως ακόμα βρίσκεις Έλληνες που πίνουν κρασί στο όνομα του...

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Τελικά το φινάλε είναι η ανακοίνωση των εκλογών :P

ManBlogg said...

Καλά Γιάννη, δε βλέπω προοπτική για τον τόπο δυστυχώς με αυτούς τους άχρηστους (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) να σέρνουν όλη τη χώρα από πάτο σε πάτο.
Εύχομαι να συγκεντρώσουν και οι δύο όσο λιγότερους ψήφους γίνεται και να βρει ο κόσμος αλλού διεξόδους (θα ήθελα Φιλελεύθερη Συμμαχία και Δράση να μαζεύουν πολύ περισσότρους ψήφους αλλά είναι ευσεβής πόθος )
Σκέφτομαι ότι η χώρα θα μπει σε χοντρές περιπέτειες και προβλέπω ότι το ΛΑΟΣ θα συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη (ίσως μεγαλύτερη και από τις Ευρωεκλογές) διότι δυστυχώς ο πρόεδρος του, όσο ακραίες και επικίνδυνες ιδέες να αντιπροσωπεύει για τον τόπο τόσο πιο αξιόπιστος και κατανοητός ακούγεται σε σχέση με τους αερολόγους άπληστους , άτολμους και αλαζόνες των 2 μεγάλων κομμάτων.

Sarah said...

Δυστυχως ουτε φιλελευθεροι ουτε Δραση για μενα.
Εριξα μια ματια στο μπλογκ των ρουστερς και ειδα οτι σημερα φιλοξενουν ενα πραγμα που θυμιζει ασυναρτητο hate speech. Το διαβαζεις και απομακρυνεσαι να μη σε πιασει και το σαλιο του "συντακτη."

Ετσι ειναι οι φιλελευθεροι; Καπως αλλιως τους ειχα στο μυαλο μου.

Οσο για τη Δραση να μη πω τιποτα με την αδρανεια που τους επιασε. Τι δε το κλεινουν το μαγαζι;

Τελος παντων...
Καλο Σαββατοκυριακο!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Ίσως στο έχω ξαναπεί αλλά η Δράση έχει πολλά αξιόλογα στελέχη. Μόνο ο Νίκος Δήμου να ήτανε θα μου έφτανε αλλά η καρδιά μου "χτυπάει" αλλού.

Όσον αφορά τους λεπενίσκους τους ΛΑΟΣ, είχα γράψει ένα σχετικό κείμενο: Όταν το ΛΑΟΣ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας μας. και πού φοβάμαι πως είναι επίκαιρο :(

ManBlogg said...

Sarah σε ποιο ποστ στο e-roosters αναφέρεσαι; Δεν ξέρω πάντως δύσκολο να είναι χειρότεροι από τη μαφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλό σβκ και σε σένα.
Γιάννη, καλή τύχη και στο κόμμα σου. θα κάτσω να διαβάσω λίγο να δω σε τι χώρους κινείται και τι πορεία έχουν τα μέλη του στις προσωπικές τους διαδρομές.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Και πολύ καλά θα κάνεις. Θέλουμε σκεπτώμενους ψηφοφόρους, όχι αγέλη, σλλιώς θα είμασταν σαν τους άλλους.