22 August, 2009

Συνεννόηση ΠΑΣΟΚ / Βήματος;

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι πιθανό να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και εφημερίδας ή δημοσιογράφου/ων στο Βήμα με την αστεία είδηση και ακόλουθη επιστολή στους δικηγόρους Χριστοφοράκου προκειμένου να κάνει μια φτηνή απόπειρα το ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει την ανάμειξη του στις καταθέσεις Χριστοφοράκου;
Το θεωρώ 100 φορές πιο πιθανό από το να δήλωσε αυτά που φέρεται ότι δήλωσε ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου σύμφωνα με το ΒΗΜΑ σχετικά με την παράδοση στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στη ΝΔ αν αυτή το επιθυμούσε. Το ΒΗΜΑ δεν έχει αποδείξει τίποτα σχετικά με τις υποτιθέμενες δηλώσεις, και το ΠΑΣΟΚ με τη διάσημη πλέον επιστολή Ραγκούση, βασισμένη στο φαντασιοκόπημα του δημοσιογράφου της εφημερίδας, αποδεικνύει με πράξεις ότι εξακολουθεί και να υποτιμά τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων και ότι δεν έχει καμία σοβαρή διάθεση να ερευνήσει τη διαφθορά στο εσωτερικό του , πράγμα βέβαια που μόνο στα λόγια διαψεύδεται από τους επικοινωνιολόγους του κόμματος μέσω του στόματος ΓΑΠ σε κάθε ευκαιρία. Από την άλλη ο κ. Χριστοφοράκος δε θα είχε κανένα κέρδος με μια τέτοια κίνηση των δικηγόρων του. Μόνο μπλεξίματα περαιτέρω με τη Γερμανική δικαιοσύνη αν έδινε υλικό σε τρίτους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι όφελος θα είχε από μια τέτοια κίνηση.

Σιγά τα αυγά εδώ που τα λέμε αν είναι όντως έτσι τα πράγματα. Το ΒΗΜΑ θα έκανε κάτι που δε φαίνεται να είναι και τόσο ασυνήθιστο στην Ελληνική πραγματικότητα των μέσων , -διαπλοκή κομματική- και το ΠΑΣΟΚ απλά θα έκανε μια από τα ίδια. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος σοβαρά σκεπτόμενος άνθρωπος που να έχει πειστεί ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι άλλου ήθους από το παλιότερο. Στα λόγια πιθανόν. Στις πράξεις αποδεικνύει ξεκάθαρα και σταθερά για την ώρα το αντίθετο. Με τη στάση του απέναντι στους θεσμούς -βουλή και υποτιθέμενη νοθεία- , ενδείξεις πρόθεσης να "παίξει" με το (αποδυναμωμένο) θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας για κομματικό όφελος προκαλώντας πρόωρες εκλογές, άρνηση στην πράξη να ξεκαθαρίσει τη διαπλοκή σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens στο εσωτερικό του, και με συνεχείς φτηνές, χωρίς κανένα κόστος, και εύκολες θεωρητικολογίες του αρχηγού του όπως και η τελευταία ανούσια ονομαζόμενη παρέμβαση.

3 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Προσπερνάω τις δηλώσεις του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ μιας και αυτοί είναι σαν τον Κωστάκη και τη ΝΔ.

Γιατί κατηγορείς το ΒΗΜΑ και το κάθε ΒΗΜΑ; ΤΟ ΣΚ που μας πέρασε είχαμε (ξανά) πολύ μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική. Όπως θα γνωρίζεις πολύ καλά το καλοκαίρι του 2007 όλη η χώρα γνώρισε πολύ μεγάλες πυρκαγιές και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 τις κέρδισε η ΝΔ που κυβερνούσε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Μπορεί να ακούγομαι κυνικός αλλά είμαι πάρα πολύ εξοργισμένος...

ManBlogg said...

Γιάννη είναι όντως τραγικά και εκτός λογικής η καταστροφή στην Αθήνα και αλλού. Για το μόνο που θα συμφωνήσω θα είναι η προχειρότητα και η ανυπαρξία σχεδίου σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η κυβέρνηση όπως και κάθε άλλη πριν από αυτή είναι οι κυρίως υπεύθυνη και κατανοώ το γιατί είσαι εξοργισμένος.
Όλα τ' άλλα σενάρια που προκύπτουν ύστερα από μαγείρεμα συνωμοσιών, σεναρίων εκ των υστέρων και ό,τι άλλη μπαρούφα εκτός οποιαδήποτε λογικής σκέφτονται οι καφενόβιοι, την κατατάσσω στην κατηγορία των ιστοριών του τριγώνου των βερμούδων και της συνωμοσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την 9/11.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Μιας και ανέφρες την 9/11 ένας ταρίφας Μαροκινής καταγωγής στο Βέλγιο μου είχε πει πως τους πύργους τους έριξαν οι Αμερικανοί.

Όπως είχε πει και ο Albert Einstein: Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: Η ανθρώπινη βλακεία και το σύμπαν, αλλά για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος.