01 April, 2010

Το "άγιο φώς" - Business class ή πρώτη θέση;

Διαβάζοντας την είδηση για τη διαδρομή του "άγιου φωτός" αναρωτιέμαι πόσο στοιχίζει αυτό το σώου στο "κοσμικό" Ελληνικό κράτος (κατ' ευφημισμό) και από ποια κονδύλια χρηματοδοτείται. Υπάρχουν παραλογισμοί και παραλογισμοί σπατάλης (πχ Ολυμπιακοί 2004) από μία χώρα που έχει μάθει να κερνάει με δανεικά και να ντοπάρεται με εθνικούς και αστικούς μύθους, αλλά αυτό το συγκεκριμένο έχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της ανοησίας ("υποδοχή φωτός με τιμές αρχηγού κράτους...") , αλλά και τις σχέσεις κράτους και ΧΟ Εκκλησίας. . Είμαι 100% σίγουρος ότι και ο Ιησούς κάτι τέτοιο θα είχε στο μυαλό του όσον αφορά την υιοθέτηση του κηρύγματός του από τους "πιστούς" της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Δεν είμαι σίγουρος αν θα επιθυμούσε business class ή απλά 1η θέση πάντως..

6 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ξύνεις πληγές μιας και γνωρίζεις ότι σε πολλά πράγματα η Ελλάδα είναι Θεοκρατία.

ManBlogg said...

Γεια χαρά και στους 2. Αγαπητέ Locus, διαβάζω και για ελικόπτερα , C130 του στρατού και δε συμμαζεύεται. Φαντάζομαι όσο πιο καλά κονέ έχει ο εκάστοτε μητροπολίτης, ή τοπικός παράγων τόσο και πιο φαντασμαγορική θα πρέπει να είναι η επίδειξη άφιξης της φλόγας στο χωριό του. Πάλι καλά που δεν έχουμε υιοθετήσει και μεταφορά άγιου νερού από ότι έχει μείνει από τον Ιορδάνη ποταμό αντί να κάνουν αγιασμό στα νερά της ΕΥΔΑΠ οι τοπικοί ιερείς της Εκκλησίας όποτε αυτό απαιτείται...

Γιάννης Καραμήτρος said...

Μην υποτιμάς τους παπάδες, είναι ικανοί μα το κανουν...

doctor said...

Μην κλαίτε, δεν πληρώνουμε εμείς πια, ο Βγενόπουλος πληρώνει...
Άγιο Φως με χορηγό έχετε ξαναδεί;

Χριστός Γιουβέτσι σε όλους...

ManBlogg said...

Ο Βγενόπουλος πληρώνει;! Χα η μεταφορά με τα πολιτικά αεροπλάνα, γίνεται με την ευγενική χορηγία των μετόχων της ΟΑ αγαπητέ ντόκτορ; Κομμάτι δύσκολο μου ακούγεται.

Καλή όρεξη και σε σένα!

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ετσι όπωςέγινε και το Πάσχα το μήνυμα του είναι: Καλή όρεξη και σε σένα!