06 May, 2010

Μια πολιτεία που δε θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της

Μια πολιτεία που δε θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της είναι μια πολιτεία καταδικασμένη να καεί ολοκληρωτικά. Μια πολιτεία που χρόνια τώρα δε θέλει να εφαρμόσει τους νόμους σε κανένα επίπεδο είναι μια πολιτεία επικίνδυνη για το σύνολο των πολιτών της. Εχθές γίναμε μάρτυρες ενός συμβάντος αποτέλεσμα κυρίως του ανάλγητου κράτους. Του κράτους που χρόνια υποθάλπτει ενεργά και παθητικά τη μη εφαρμογή των νόμων. Δυστυχώς εχθές αυτή η νοοτροπία κόστισε 4 ανθρώπινες ζωες στο κέντρο της Αθήνας (συμπεριλαμβανομένου του αγέννητου βρέφους που κυοφορούσε μια γυναίκα από τα θύματα σύμφωνα με τα ΜΜΕ). Δυστχυχώς αυτό είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας που πρώτο το κράτος εφαρμόζει καθημερινά . Της νοοτροπίας του "όλα πάνε". Από τα Δεκεμβριανά πριν από ένα χρόνο όταν το κράτος κοιτούσε από απόσταση και με απάθεια την ολοκληρωτική καταστροφή της Αθήνας, μέχρι την καθημερινή αναλγησία και απροθυμία εφαρμογής των νόμων που η βουλή ψηφίζει καθημερινά (πχ νόμος για το κάπνισμα, αυθαίρετα και κάθε είδους παρανομία η οποία παραβλέπεται - και αυτό είναι ο κανόνας), δίνουν το μήνυμα στους πολίτες ότι είναι έρμεα των ορέξεων και των συγκυριών της κατάστασης. Εδώ επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Αν έχεις γερά αντανακλαστικά , είσαι δυνατός ή μπορεί να τρέξεις γρήγορα, μπορεί και να σωθείς. Η πολιτεία δεν είναι ποτέ εκεί για σένα. Είναι μάλιστα η 1η που ευθύνεται για την εγκαθύδριση αυτής της ζούγκλας.
Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μιας κοινωνίας όταν η πολιτεία δεν είναι ικανή, δε θέλει - και με τη στάση της στην ουσία προτρέπει στην παράβαση κάθε νόμου - να προστατεύσει τους πολίτες της μέσω της εφαρμογής των νόμων από το μένος και την ασυδοσία αυτών που επιλέγουν να δρουν με όρους ζούγκλας; Χάος και καταστροφή.
Αν οι πολιτικοί , οι λίγοι έντιμοι ίσως , δεν αλλάξουν το νόμο που τους προστατεύει από τη δικαιοσύνη όταν παρανομούν, αν δεν κυνηγήσουν σθεναρά και τιμωρίσουν αμείλικτα τους παρανομούντες πρώτα στις τάξεις τους και ύστερα στις διάφορες τάξεις της κοινωνίας , τότε η κοινωνία θα καταρρεύσει αναπόφευκτα. Και τότε θα καταστραφούν και οι ίδιοι τίμιοι και μη.

3 comments:

Sarah said...

Τους ακούω τωρα που είναι να ψηφισουν για τα μετρα και πάλι βρίζονται μεταξύ τους. Απίστευτο.


Ε οχι. Κατι παει στραβα με το DNA μας, δεν εξηγειται διαφορετικά. Κάπου σταμάτησε η εξέλιξη και ανέλαβε το "dumb design."

Γιάννης Καραμήτρος said...

Για να αρχίσω με ένα μαύρο σχόλιο: είσαι πίσω στο Body count μιας και πλέον οι νεκροί είναι 4.

Δεν καταλαβάινω τι γίνεται στην Αττική με την εγκληματικότητα, εχουμε γεμίσει αστυνομία και αυτή ανεβαίνει :(

@Sarah
Κατι παει στραβα με το DNA μας
Συγνώμη αλλά η αναφορά στο DNA βρωμάει ναζισμό και σε λίγες ημέρες είναι η επέτειος της ήττας του...

ManBlogg said...

Γιάννη 4 έγραψα. Εννοείς ότι υπήρχε και 4ος νεκρός εκτός του αγέννητου βρέφους;