23 May, 2010

Ιδού οι σημερινοί ηθικοί αυτουργοί αυριανών δολοφονιών.

Διάβασα προχθές αυτό το κείμενο . Είναι ανακοίνωση από την "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ" καλώντας τα μέλη της σε απεργία.
Απομονώνω από το κείμενο τις 3 παρακάτω παραγράφους:

"
Οι πράκτορες ξανά στον αγώνα. Όπως το 2003, όταν διαλύσαμε τον Κανονισμό που ήθελε το ΚΙΝΟ στα καφενεία. Όπως το 2006, που πήραμε το 8%. Και πέρυσι, που δεν πέρασε η ληστρική φορολόγηση των παικτών. Αλλά τώρα δεν είναι μάχη. Είναι ο πόλεμος. Και όποιος δειλιάσει, θα κηρυχτεί λιποτάκτης. Όποιος σπείρει τη διχόνοια, θα στηθεί στον τοίχο. Το δίκιο μας, μας δίνει δικαιώματα έκτακτης ανάγκης. Ξηλώστε τις μηχανές όποιου τολμήσει να βάλει κλειδί στην πόρτα πρακτορείου. Κλείστε τους όπου ανοίξουν. Αυτή η μάχη δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ."

[...]

"
24ωρη προειδοποιητική Απεργία στον τελικό του Τσάμπιονς λίγκ. Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα Σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Να μην ξανακαρπωθούν τους αγώνες μας. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου Σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ."

[...]

"....Την Πέμπτη το βράδυ ως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, μέχρι τις 9 το πρωί, ΟΛΟΙ οι πράκτορες θα παραδώσουν τα SISCO τους στους κεντρικούς. Όποιος δεν παραδώσει με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιολογία, δίνουμε εντολή να του το πάρουν οι πράκτορες της περιοχής και η ευθύνη βαραίνει την Ομοσπονδία. Αυτός ο πόλεμος θα έχει θύματα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ."

Αν διαβάσει κάποιος όλη την ανακοίνωση καταλαβαίνει τι είδους τοπικές συντεχνίες/μαφίες λειτουργούν και ρυθμίζουν τα πράγματα. Υποψιάζεται επίσης πιθανόν, από που πηγάζει το θράσος να απειλούν ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκάθαρα με αιματοχυσία όποιον δεν παίξει με τους όρους των νονών. Καταλαβαίνει επίσης γιατί η σημερινή κοινωνία προσπερνά τις εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών σε συνθήκες τυχαίου εγκλήματος ως παράπλευρες απώλειες ενεργειών που ξεπηδούν ως οργή των "δημοκρατικών αντανακλαστικών" πολιτών της. Επιβεβαιώνει επίσης πόσο τεράστια απόσταση χωρίζει τα ήθη μεγάλων ομάδων αυτής της κοινωνίας από τα αντίστοιχα αυτών του λεγόμενου δυτικού κόσμου.

3 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Το τραγικότερο είναι ότι ο τζόγος είναι σχεδόν εθνικό σπορ για πολλούς Ελληνες, όσον αφορά και αυτή τη συντεχνία δεν νομιζω ότι θα γίνω κυνικός αν πω: και αυτοιί θελουν να ζούνε σαν παράσιτα εις βάρος των υγιών Ελλήνων...

Γιάννης Καραμήτρος said...

Η ειρωνία είναι ότι είμαι και άνεργος αλλά και ΑΜΕΑ...

Odysseas said...

Τραγικό... Αλλά έχεις δίκιο, αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα στην Ελλάδα...