21 July, 2010

Ο Ροζ Πάνθηρ και η υπηρεσία του...

Ο τίτλος του Ρόζ Πάνθηρ - επιθεωρητή Κλουζώ  της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα, δεν πάει αλλού παρά στον υπουργό προστασίας του πολίτης κ. Χρυσοχοίδη. Οι λόγοι και τα παραδείγματα αρκετά τον τελευταίο καιρό. Από την ανικανότητα σύλληψης των δολοφόνων των υπαλλήλων της Μαρφίν, τον άτυχο υπάλληλό του που χρησιμοποιήθηκε στην ουσία σαν πειραματόζωο πυροτεχνουργός στο υπουργείο του , χωρίς να μάθουμε ποιος ευθύνεται γι'αυτό ακόμα, τις παρανομίες του Κ.Ο.Κ που κάνει ο ίδιος  (σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία) χωρίς να πληρώνει πρόστιμα τεστάροντας σύμφωνα με τις δηλώσεις του την αντίδραση της τροχαίας,  μέχρι και το σημερινό δημοσίευμα που διαβάζω στην εφημερίδα το Βήμα (με κάθε επιφύλαξη διότι πρόκειται για τις πιο αναξιόπιστες εφημερίδες στον Ελληνικό χώρο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματικοί φέρονται να δήλωσαν σε όποιον τέλος πάντων έγραψε αυτό το άρθρο στο Βήμα ή σε βοηθό του πως :
" Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της οργάνωσης επέλεξαν αυτόν τον χρόνο και τον τρόπο επίθεσης προκειμένου να έχουν σχετική άνεση κινήσεων αλλά και, κυρίως, να μην πέσουν σε μπλόκο της Αστυνομίας κατά την προσπάθεια διαφυγής τους. Και αυτό διότι εκείνη την ώρα γίνονται οι αλλαγές βάρδιας σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.
"
Με λίγα λόγια αξιωματικοί της αστυνομίας παραδέχονται, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται τον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που παραπέμπει ο ισχυρισμός τους για τον τρόπο που δουλεύουν, ότι υπάρχουν νεκροί χρόνοι κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει για την προστασία των πολιτών διότι γίνονται ταυτοχρόνως παντού αλλαγές βάρδιας!!! Επίσης είναι τόσο "αγαθοί" που το δηλώνουν σε ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί και ο πιο ανυποψίαστος για το επίπεδο σοβαρότητας της οργάνωσης της αστυνομίας. Δεν μπορώ να διανοηθώ καλύτερο σενάριο για επεισόδιο Ροζ Πάνθηρα ή Mr. Bean.

7 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Μπορεί να σου φανεία παράξενο αλλά η εγκληματικότητα στην Αττική έχει μειωθεί αλλά είναι λογικό μιας και έχει γεμίσει αστυνομικούς.

Μάλλον οι "ατζαμίδες" εγκληματίες φοβούνται αλλά και οι "επαγγελματίες" δεν μασάνε.

Για να είμαι αισιόδοξος, μετά τον φόνο του δημοσιογράφου ίσως η αστυνομία συλάβει τους δολοφόνους μιας και ο άτυχος ήταν συνεργάτης του ΑΘανασιάδη και του Τριανταφυλλόπουλου...

ManBlogg said...

Αυτό , εάν είναι ακριβές, είναι καλό Γιάννη (η μείωση της εγκληματικότητας). Για κάποιο λόγο πάντως (αναρωτιέμαι γιατί) όλο αυτό το πανυγήρι αναξιοπιστίας, ανισονομίας (φοβερό αυτό με την τροχαία παράβαση Χρυσοχοίδη) και προχειρότητας δε με πολυπείθει για τον ισχυρισμό. Ή υπολογίζουν αλλιώς τα στατιστικά, ή δίνουν πλαστά στατιστικά ή είναι απλά θέμα συγκυριών ανεξαρτήτως οργάνωσης της αστυνόμευσης.

Odysseas said...

Τα στατιστικά μου προκαλούν εντύπωση κι εμένα. Ίσως όντως να έχουν μειωθεί οι ληστείες και οι κλοπές.
Η Τροχαία πάντως δε νομίζω να έχει διαταγές να εφαρμόσει τον ΚΟΚ, τουλάχιστον αν κρίνω από αυτά που βλέπω καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας.

Ο ερασιτεχνισμός της αστυνομίας (και πολλών άλλων υπηρεσιών) είναι τεράστιος... Σου είχα γράψει πριν λίγο καιρό πως ο Χρυσοχοΐδης είναι από τους πιο ικανούς υπουργούς αυτής της κυβέρνησης. Φοβάμαι πως είχα δίκιο, παρόλο που τον θεωρώ πολύ "λίγο". Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι απλώς εντελώς άχρηστοι.

Όσο για τους αστυνομικούς που έχουν όντως γεμίσει την Αθήνα: αυτά τα παιδιά των ΜΑΤ με τα αυτόματα και τις ασπίδες, τι ρόλο παίζουνε? Τα αυτόματα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα χρησιμοποιήσουνε, ενώ αμφιβάλλω και για το εάν έχουν διαταγές (και γνώσεις) να παρέμβουν και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση...

Γιάννης Καραμήτρος said...

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν έκανα αναφορά στην ανισονομία που πράγματι υπάρχει και είναι κραυγαλέο για μία δημοκρατία σαν την Ελλάδα αλλά στον αριθμό των εγκλημάτων που γίνονται. Το γνωρίζουμε και οι 2 μας ότι τα πλαστά στατιστικά που λες και εσύ ισχύουν στην Ελλάδα αλλά η πηγή μου είναι απόλυτα έμπιστη.

Γιάννης Καραμήτρος said...

@Odysseas
Ναι η τήρηση του ΚΟΚ είναι ανέκδοτο, δυστυχώς...

τα παιδιά των ΜΑΤ με τα αυτόματα και τις ασπίδες, τι ρόλο παίζουνε?
Παίζουν τους κομπάρσους για τα μάτια του κόσμου, μιας και γνωρίζουμε ότι αν χρησιμοποιήσουν βία ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή τους θα βγουν πολλοί και θα τους κατηγορούν...

Συμφωνώ και στο: Ο ερασιτεχνισμός της αστυνομίας (και πολλών άλλων υπηρεσιών) είναι τεράστιος... .

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ξέχασα να σου ευχηθώ: με γεια το καινούργιο σου layout :P

ManBlogg said...

Οδυσσέα αν ο Χρυσοχοϊδης είναι ο ικανότερος ...(τρεις τελείες)
Το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ Ροζ Πάνθηρα θα ήταν να επιχειρήσει ο Χρυσοχοϊδης σε ρόλο κομάντο πρασινοσκούφη να κλέψει ένα αυτόματο από αυτούς που λέτε που τα φοράνε. Είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουμε αν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν. Εξάλλου αυτός είναι και ο ρόλος του υπουργού όπως μας αφηγήθηκε ήδη..
Γιάννη ευχαριστώ , απλά έπαιξα με τα templates του blogger και μου έκατσε αυτό καλύτερα στο μάτι.