12 July, 2010

Η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Διαβάζω την ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη του "φόρουμ για την Ελλάδα" που ανάρτησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην ιστοσελίδα της εδώ. Θεωρώ την ενέργεια ακτιβισμού θετική ως ιδέα. Θα φανεί από την πορεία πόσο σοβαρή και αποτελεσματική θα είναι η προσπάθεια, αλλά δεδομένου ότι τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα είναι καμμένα χαρτιά για μένα εδώ και δεκαετίες είναι καλό θεωρώ να βλέπω κάποιες καινούριες πρωτοβουλίες έστω και από άτομα που έχουν συνδράμει μέσω προηγουμένων κυβερνήσεων στη σημερινή κατάντια της χώρας. Ειδικά για την κ. Μπακογιάννη κρατώ αρκετές επιφυλάξεις ως προς τις προοπτικές επιτυχίας για κάτι καλύτερο . Πρόκειται και πολιτικό που έχει παίξει κεντρικό ρόλο στις καταστροφικές για τον τόπο κυβερνήσεις της ΝΔ , πιο πρόσφατα σε αυτή του Κ Καραμανλή .
Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση από το κείμενο της είναι το συνηθισμένο στύλ ανάληψης (μη) ευθυνών που συνηθίζουν οι Έλληνες πολιτικοί. Η "απολογία" συνοψίζεται στο εξής ανούσιο : " Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Θα μπορούσα να πω τα πράγματα με το όνομά τους και σιώπησα. Έμαθα από τα λάθη μου".
Θα έπαιρνε πολλούς περισσότερους πόντους στο δικό μου πίνακα σκορ πολιτικής υπευθυνότητας η κ Μπακογιάννη εάν έλεγε, μετά από αυτές τις 2 αράδες που δεν κοστίζουν τίποτα, τι ακριβώς είναι αυτό που μετάνιωσε συγκεκριμένα, που ακριβώς έκανε λάθος, πώς αλλιώς θα δρούσε τώρα εκ των υστέρων που απόκτησε επίγνωση της λάθος στάσης της. Π.χ αναγνωρίζει για παράδειγμα ότι ήταν λάθος της παράταξης της και του τότε πρωθυπουργού η κάλυψη της στάσης των κυρίων Βουλγαράκη , Στυλιανίδη και Παυλίδη; Ή αυτό ήταν ΟΚ γι'αυτήν; Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή επέλεξε τον εύκολο δρόμο της μη αλλαγής τίποτα και πουθενά στον τομέα της διαφθοράς; Ότι η πολιτική στάση της και της κυβέρνησης όταν καιγόταν η μισή Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008 ήταν καταστροφική για την διατήρηση της τάξης και εμπέδωσης της αίσθησης ασφάλειας του πολίτη;  Για τι ακριβώς μετανιώσατε κ. Μπακογιάννη και τι διαφορετικό θα είχατε κάνει ; Γιατί είναι εύκολο να λες "αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν", προσφιλές σε όλους τους πολιτικούς. Όταν αρχίζεις να το κάνεις όμως και στην πράξη τότε ίσως να αρχίζει πράγματι να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Για την ώρα .. καλή η πολιτική αρλουμπολογία.

7 comments:

Anonymous said...

ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ !!!!!!

Sarah said...

Επίσης αν μετάνοιωσε που διόρισε το γιο της στο υπουργείο εξωτερικών. Αν έχει καταλάβει ότι κάτι τετοιο δεν διανοούνται να το πράξουν Ευρωπαίοι υπουργοί.

Θα ελεγα κι άλλα... αστα, δεν πειράζει.
Είναι καμένο χαρτί. Όταν την είδα να κάνει περιοδία στη Κρήτη με κάτι κοματόσκυλα του πατερα της, κι με ένα τύπο στο πλευρό της -πρώην βουλευτή- που χρωστά σε όλα τα προποτζίδικα των Χανίων, τη λυπήθηκα.
Όπως λυπάμαι όλους τους κουτοπόνηρους.

ManBlogg said...

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες το σήριαλ ΑΓΡΟΓΗ Sarah. Μιλάμε για την επιτομή του "Βυζαντινοθωμανικού δικαίου". Διόρισε τον κουμπάρο να διορίσει την ανηψιά να διορίσει τον γιο να διορίσει τον ξάδερφο...
Η δυτική Ευρώπη πέρασε μεσαίωνα, αναγέννηση και διαφωτισμό. Η ανατολική Ευρώπη πέρασε στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Η Ελλάδα πέρασε απο το Οθωμανικό δίκαιο στον υπαρκτό σουρεαλισμό.

Sarah said...

Οχι δε το γνώριζα και έτσι το γκούγκλαρα. Είδα το βιντεο με τον Πάγκαλο (άλλος "καθαρός") στο http://www.youtube.com/watch?v=i2Lx1QdTlx0

Λοιπόν, μια που τα πολλά λόγια είναι φτώχια, έχω να σου πω το εξής: Έχω δυο διαβατήρια, ένα Ελληνικό, ένα Αμερικανικό. Σε λίγες μέρες λήγει το Ελληνικό. Δεν το ανανεώνω ξανά. Θα μου πεις, χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Θα συμφωνήσω. Απλά, μικροσυμβολικά, θέτω τέρμα σε αυτή τη φάρσα.

ManBlogg said...

Μιας και ανέφερες διαβατήριο το άλλο με τον Χρυσοχοίδη (πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας που εκδίδει και τα διαβατήρια πλέον) και την τροχαία παράβαση και τη δικαιολογία το είδες;
Μετά το φιάσκο στη Marfin που σκότωσε 3 ανθρώπους και την αδυναμία να βρει τους ενόχους, το αδιάφορο σφύριγμα για το ποιος ευθύνεται για τον ανύπαρκτο έλεγχο με αποτέλεσμα το νεότερο φιάσκο με τη βόμβα πακέτο που σκότωσε υπάλληλό του- bomb difuser- , τώρα δηλώνει (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) ευθαρσώς ότι παρανομεί και δεν πληρώνει, για να τεστάρει τα αντανακλαστικά της αστυνομίας. Υπαρκτός σουρεαλισμός λέμε...

Sarah said...

Οχι, ούτε αυτό το γνώριζα...άφωνη έχω μείνει.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ισως είσαι σωστός που είσαι αυστηρός με την κυρία Μπακογιάννη μιας και πράγματι ήταν ένα από τα βαρβάτα στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή αλλά μιας και είναι φιλελέυθερη ήταν ξένο σώμα σε ένα συντηρητικό κόμμα σαν την ΝΔ. Μακάρι το κόμμα της να έχει επιτυχία, όσο μπορεί ένα φιλελέυθερο κόμμα στην Ελλάδα μιας και η χώρα μας χρειάζεται ένα τέτοιο κόμμα.