08 July, 2007

Η ζούγκλα της ά-νομης τάξης ...

...ή τα "ζώα" (της ίδιας ζούγκλας) αντεπιτίθενται θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος αυτού του ποστ. Ο λόγος για την είδηση που "παίζει" στα ΜΜΕ (Σκάι) για τους 2 αστυνομικούς που ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα 30! "γενναίων επαναστατών" ,"αντι-εξουσιαστών" ..κοινών εγκληματιών . Ο ένας τη γλύτωσε "σχετικά" φτηνά αφού δεν απειλείται η ζωή του ο άλλος όμως απ'ότι φαίνεται ακόμα χαροπαλεύει.

Αν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και το πως φαίνεται να εξελίχθηκαν τα πράγματα πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση ερασιτεχνισμού , απειρίας και κακής εκπαίδευσης της αστυνομίας που βέβαια σε κάθε περίπτωση στοιχίζει ακριβά, ήτοι ανθρώπινες ζωές. Διότι οι αστυνομικοί φέρονται να πήραν εντολή (από ποιόν ;) να ακολουθήσουν 30 άτομα διότι θεωρήθηκαν ύποπτα. Τώρα εκτός και αν είσαι οπλισμένος σαν αστακός, ξέρεις να χρησιμοποιείς τα όπλα σου, είσαι αποφασισμένος να τα χρησιμοποιήσεις αν χρειαστεί (και άρα να προκαλέσεις μακελειό) δεν μπορώ να καταλάβω πως 2 άτομα μπορούν να "ακολουθήσουν" 30 άτομα και τι ακριβώς είχαν στο νου τους να κάνουν.
Και η αχρηστία στην οποία έχει επέλθει η αστυνομία, (με εκούσια συν-εύθύνη της κοινωνίας και της πολιτικής ηγεσίας που έτσι τη θέλουν δεν μπορώ να το εξηγήσω πλέον διαφορετικά) συνιστά σίγουρη συνταγή αυτοκτονίας για όποιον αστυνομικό εμπνευστεί τέτοιου είδους αποστολές. Αποτέλεσμα ήταν ένας 24χρονος αστυνομικός να χαροπαλεύει και ο συνάδελφος του να τη γλυτώνει "φτηνά" με ένα σπασμένο χέρι.
Φυσικά το συγκεκριμένο συμβάν είναι απλά ένα νέο επεισόδιο στο σήριαλ του φαύλου κύκλου που παρακολουθώ να εκτυλίσσεται σε μια χώρα που τα λίγα που θέτει σα στόχους και μπορεί να ελπίζει να κατακτήσει είναι μια καλή θέση στη Γιουροβίζιον, καμιά πρωτιά στο ποδόσφαιρο και άντε και την ευχή η Ακρόπολη, που δημιούργησαν πριν από πάνω από 2000 χρόνια άτομα που έτυχε να ζήσουν στον ίδιο χώρο, να αναγνωριστεί σαν ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου σε μια αμφιβόλου εγκυρότητας μαρκετινίστικη προσπάθεια (παρόλο που είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα θεωρήσουν την αποτυχία ως συνωμοσία των ξένων).
Είναι συνέχεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν, όπως του "φοιτητή και της ζαρντινιέρας" , του "Αυτοχαστουκισμός εις διπλούν" , του "9 μιση βδομάδες σ'ενα τμήμα" , "Ιρακινός φλαμπέ" κλπ. ενός σήριαλ που έχει αρχίσει απ'όσο θυμάμαι τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση και συνεχίζεται ως σήμερα και δε βλέπω για ποιο λόγο δε θα έχει αρκετό μέλλον ακόμα. Η "Τόλμη και γοητεία" της Ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το σήριαλ οι πρωταγωνιστές εναλλάσσουν τους ρόλους τους με τους μεν να χτυπούν τους δε σε κάθε ευκαιρία αδυναμίας και οι μεν να προφασίζονται μια προ-αιώνια φασιστική δεξιά νοοτροπία έμφυτη στην αστυνομία προκειμένου να έχουν άλλοθι στις δικές τους παράνομες ενέργειες πάντα βαφτιζόμενες "επαναστατικές", ενώ οι δε εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ξεσπούν σε ανυπεράσπιστα θύματα παρανοώντας εντελώς το ρόλο "υπαλλήλου έννομης τάξης" της δημοκρατίας και κοινωνίας ο οποίος τους ανατέθηκε.
Σ'αυτό το σήριαλ φυσικά δεν υπάρχουν νικητές παρά μόνο ηττημένοι. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά ούτε μεν ούτε δε αφου πρόκειται για την ίδια ακριβώς νοοτροπία τυπωμένη σε 2 όψεις ενός νομίσματος. Και το χάος συνεχίζεται, κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής πουθενά, οι νόμοι εφαρμόζονται τυχαία και περιστασιακά και οι πολιτικοί από τη μία δηλώνουν θρασύτατα ότι κάνουν "αγγαρεία" (Βύρων Πολύδωρας) διορισμένοι στη θέση τους και παραμένουν σε αυτή (πρωθυπουργός υπάρχει;), και από την άλλη φωνάζουν μόνο στα κρούσματα βίας της μιας πλευράς δικαιολογώντας άμεσα ή έμμεσα την καταστρεπτική και δολοφονική μανία κοινών χουλιγκαν ως κοινωνική αγανάκτηση (αντιπολίτευση γενικά).

Είμαι περίεργος να δω αν θα υπάρξει καμία πολιτική ανακοίνωση από το χώρο της αντιπολίτευσης για το τελευταίο επεισόδιο αυτής της σαπουνόπερας.

3 comments:

ioannisk said...

Το χειρότερο είναι πως τα ΜΜΕ (από όσο έχω διαβάσει) έθαψαν το θέμα. Το ίδιο μπορώ να πω και για τα blogs (από όσο έχω διαβάσει πάλι).

Θα μου πεις οι μεν πανηγυρίζουν με τους δε γιατί μαζεύτηκαν 5000 άτομα την Κυριακή για την Πάρνηθα, δεν έχουν χρόνο για τέτοια.

ManBlogg said...

To διάβασα και στα ΝΕΑ Γιάννη. Ο Βύρων είπε ότι θα δείξει κι'αυτός βίντεο νομίζω σε κάποια στιγμή. Στα μπλογκς ο μόνος που είδα να το σχολιάζει από αυτούς που διαβάζω ήταν ο λ:ηρ. Αλλά εντάξει δεν μπορείς να περιμένεις σε κάθε θέμα να γράφουν κάτι όλοι. Πάντως τουλάχιστον από μερικούς που ωρύονται για τη βαρβαρότητα της αστυνομίας (δικαιολογημένα) όλο αυτόν τον καιρό θα περίμενα κάποια σχετική ισορροπία αν τους ενδιαφέρει βέβαια η αντικειμενική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ίσως όσο δε διαβάζω "καλά τους κάναν στα γουρούνια" να το εκλάβω ως "εξισορρόπηση" των 2 πλευρών. Να γράψεις και πόσο μάλλον να καταδικάσεις εγκληματικές ενέργειες κατά της αστυνομίας για να κρατάς της ισορροπίες και να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι...είναι μάλλον ευσεβής πόθος. Το indymedia πάντως δεν περιμένω να γράψει τίποτα :))

ioannisk said...

Συμφωνώ μαζί σου.

Είναι εξ' ίσου αρρωστημένη η κατάσταση όταν Αστυνόμοι βασανίζουν κόσμο "για πλάκα" και όταν υπάρχουν άτομα που λιντσάρουν αστυνόμους "για πλάκα".

Είναι τραγική η κοινωνία που τόσο οι αστυνόμοι (ένα μέρος τους έστω) όσο και Χ άνθρωποι δρουν έτσι και χωρίς τιμωρία.