29 August, 2008

Μοναδική στον κόσμο ανικανότητα του Έλληνα υπουργού

Ο τίτλος του ποστ αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. -σημ. είναι ο υπουργός που σεμνά και ταπεινά δήλωσε πριν λίγο καιρό "Κύριοι πατώσαμε" όσον αφορά τα έσοδα του προϋπολογισμού. Η συνταγή που κατέβασε το κεφάλι του, πιθανόν με τη βοήθεια κάποιων συμβούλων του, είναι μοναδική. Η ανικανότητα και απροθυμία του και φυσικά της κυβέρνησης, να κυνηγήσει αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή που όντως μαστίζει τη χώρα, γεννά μέτρα τα οποία μαστιγώνουν όλους ανεξαιρέτως και δημιουργούν περεταίρω θέμα ανισότητας μεταξύ των πολιτών.
Προτείνει κατάργηση του αφορολόγητου (που είναι 10500 ευρώ) για τους ελεύθερους επαγγελματίες μόνο και βάζει αυτήν την κατηγορία σε κλίμακα 10% για το 2008. Αυτό είναι αισχρό αν όχι εγκληματικά ληστρικό! Απορώ πραγματικά ποιος είχε αυτή την ιδέα και πως του ήρθε. Θυμίζει στρατιωτικό καψώνι όπου ένας κάνει τη λαδιά και την πληρώνει όλη η μονάδα. Να ένα παράδειγμα που δείχνει πώς ο στρατός βοηθάει στην παίδευση των πολιτών στην περεταίρω τους πορεία στην κοινωνία.
Χωρίζει τους πολίτες σε 2 κατηγορίες μισθωτούς και μη όσον αφορά τη φορολογική κλίμακα. Έχω ζήσει ως μισθωτός σε 2 χώρες. ΗΠΑ και Ελβετία. Σε καμία από τις 2 δεν πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω που συμβαίνει κάτι τέτοιο και πώς ήρθε στο επιτελείο (αλήθεια νομίζω ότι αυτό αποτελείται από το τριο στούτζες) του κ. Αλογοσκούφη. Έτσι αν είσαι μισθωτός και ο μισθός σου είναι 10500 ευρώ δεν πληρώνεις φόρο ενώ αν είσαι ελεύθερος και βγάζεις τα ίδια λεφτά πληρώνεις 1050 ευρώ φόρο εισοδήματος. Η "λογική" είναι η λογική του τσουβαλιάσματος (στην ουσία η παραδοχή μιας οικτρής ανικανότητας) ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν 10500 ευρώ φοροδιαφεύγουν. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απορώ πως δε γίνεται με κάποιο τρόπο να πιαστούν κάποιοι από αυτούς εφόσον το μόνο που θα πρέπει να κάνει το υπουργείο θα είναι να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία ενός τυχαίου δείγματος ελεύθερων επαγγελματιών.. Α, ξέχασα. Γιατί το επιτελείο είπαμε απαρτίζεται από το θίασο του Μπένυ Χιλλ.
Όταν στην Ελλάδα, πληρώσουν ακριβά και μπουν φυλακή μερικοί πολιτικοί και επιχειρηματίες για αποδεδειγμένη διαφθορά, απιστία, φοροδιαφυγή μόνο τότε θα μπουν τα πράγματα σε ένα σωστό δρόμο εξυγίανσης. Για την ώρα το σόου είναι διασκεδαστικό πιθανόν για τους αρωστημένους εγκεφάλους της φαρσοκωμωδίας. Αν αυτά τα μυαλά (μαζί με αυτά αθλητών σαν της κ. Φανής Χαλκιάς) έχουν έστω και μισό γονίδιο κοινό με αυτά του Αριστοτέλη , του Πλάτωνα και όλων των αρχαίων που κάθε τόσο φέρνουν στο στόμα τους και ζουν από τα ψίχουλα της πολιτιστικής κληρονομιάς τους 2500 χρόνια μετά, τότε εγώ είμαι απο το άλφα του Κενταύρου.

No comments: