31 August, 2008

Πρόταση για να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού

Λοιπόν, νομίζω τη βρήκα τη λύση στο πρόβλημα της λεγόμενης "τρύπας του προϋπολογισμού" που προσπαθεί ο υπουργός Οικονομικών να μπαλώσει με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αντιλαϊκά μέτρα. Μάλιστα με τις δικές μου προτάσεις, είναι σίγουρο όχι ότι θα κλείσει μεγάλο μέρος της τρύπας μόνο, αλλά επίσης θα δικαιωθεί το περι δικαίου αίσθημα των πολιτών όσον αφορά τη μεταχείρηση των εχόντων από τους μη.
Προτείνω να υπάρχει μόνο ένας συντελεστής φορολόγησης εισοδήματος για όλους τους βουλευτές, των συγγενών τους μέχρι και 2ου βαθμού αλλά και των φίλων των παιδικών τους (βλ. Αρ. Παυλίδης), των πρωτοκλασσάτων και δευτεροκλασσάτων κομματικών στελεχών, αλλα και των διοικητών και στελεχών των ΔΕΚΟ αλλά και πρωτοκλασσάτων συνδικαλιστών. Αυτός ο συντελεστής πρέπει να είναι 50% του δηλωθέντος εισοδήματος. Με την ίδια λογική του υπουργείου οικονομίας (ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλεβουν την εφορία άρα μεταχειρίσου τους διαφορετικά σε σχέση με τους μισθωτούς και κατήργησε μόνο γι'αυτούς το αφορολόγητο των 10500), επειδή μάλλον όλοι οι παραπάνω είναι είτε διεφθαρμένοι είτε συντηρούν με τις πράξεις τους τη διαφθορά, τουλάχιστον να πληρώνουν κάτι παραπάνω στον κορβανά σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες βρε αδερφέ. Τους διεφθαρμένους κανείς δεν πρόκειται να τους πιάσει (βλέπε Siemens πχ). να μην συνεισφέρουν όλοι αυτοί κάτι τις;
Επίσης ό,τι περιουσιακά στοιχεία έχουν (σπίτια, χωράφια, βοσκοτόπια, σκάφη, μετοχές κλπ) να φορολογηθούν εφάπαξ με συντελεστή 20% και ύστερα 15% για κάθε θετική μεταβολή της περιουσίας τους σε ετήσια βάση. Το πόθεν έσχες όπως ξέρουμε δε λειτουργεί και με δεδομένη τη διαφθορά σε υψηλά επίπεδα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα περισσότερα από αυτά είναι "δωράκια".
Περιμένω ότι κάτι τέτοιο θα έχει άμμεση θετική ανταπόκριση από την πλειοψηφία των πολιτών και θα συνεισφέρει πολλά στο κλείσιμο της τρύπας. Όταν βέβαια μπορέσουν και θεσπίσουν μέτρα κατά της διαφθοράς τότε να μπούν πάλι πίσω στην ίδια κατηγορία φορολόγησης με τους υπόλοιπους.

1 comment:

Γιάννης Καραμήτρος said...

όλοι οι παραπάνω είναι είτε διεφθαρμένοι είτε συντηρούν με τις πράξεις τους τη διαφθορά, τουλάχιστον να πληρώνουν κάτι παραπάνω στον κορβανά σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες

Συμφωνώ με την προτασή σου αλλά όπως ξέρουμε στην Ελλάδα υπάρχουν άπειροι τρόποι για να κρύψεις εισοδήματα (μόνο εγώ δεν ξέρω πως μιας και ανήκω στους μαλάκες δηλαδή στους μισθοτούς του ιδιωτικού τομέα...) οπότε η λύση σου θα πιάσει ψίχουλα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!