18 October, 2009

Παράδειγμα ανώριμης δημοκρατίας

Το ότι το επίπεδο και η ωριμότητα της δημοκρατίας στη χώρα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο επαληθεύεται από το αποτέλεσμα της σύνθεσης της λεγόμενης "ψήφου εμπιστοσύνης" στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
160 ΝΑΙ, 140 ΟΧΙ. Η κυβέρνηση πήρε ακριβώς τους ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ . Οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων ψηφίσαν ΟΧΙ. Είναι αστείο. Δε βρέθηκε ούτε ένας των άλλων κομμάτων να στηρίξει το σχέδιο και δε βρέθηκε ούτε ένας του ΠΑΣΟΚ να το απορρίψει. Το απόλυτο της θεατρικής παράστασης, είναι και ένα από τα πιο αδύναμα σημεία της ποιότητας και ωριμότητας της δημοκρατίας μας σα χώρα. Δείχνει απλή οπαδοποίηση των προβάτων βουλευτών χωρίς καμία σοβαρή διάθεση για προσοχή στην ουσία των προβλημάτων του τόπου και τυφλή προσήλωση στις προσταγές του κόμματος. Διάβασε/άκουσε κανείς τι είπαν οι "άλλοι";
Η προβλεψιμότητα αυτού του σόου αποδεικνύει ότι τελικά έχουμε 5 σταλινικά κόμματα στη βουλή. Η Ρωσία είχε ένα.

6 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το βρίσκεις παράξενο. Ο Κωστάκης δεν είχε διαγράψει μερικά από τα καλύτερα στελέχη του επειδή δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή;

Θα μου πεις ότι ο χειρότερος από τους 3 γύρισε στο μαντρί και ότι ο ΓΑΠ δεν είναι Κωστάκης αλλά και πάλι.

Odysseas said...

Έτυχε να ανοίξω την τηλεόραση λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία και έκατσα να παρακολουθήσω με την ελπίδα πως το αποτέλεσμα δε θα ήτανε 160-140. Όταν μάλιστα αρκετοί από τους ομιλητές της ΝΔ δηλώσανε πως θα σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση στις σωστές αποφάσεις. Αλλά μάλλον έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να δούμε κάτι τέτοιο.

@ΙωάννηςΚ
Γιατί, και ο ΓΑΠ δε διέγραψε τον Σημίτη πριν από περίπου 1-1.5 χρόνο?

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ας μην σχολιάσω αυτή τη κίνηση. Μακάρι ο κύριος Σημίτης να είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας μας.

ManBlogg said...

Γιάννη γιατί; Τι έχει να προσφέρει ο πρόεδρος της δημοκρατίας στη χώρα; Ο ρόλος του δυστυχώς έτσι όπως έχει εξελιχθεί είναι ο ορισμός του πρώτου αργόμισθου πολίτη της χώρας.
Άλλος ένας θεσμός εντελώς εκφυλισμένος.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά δυστυχώς το πρωτόκολλο απαιτεί μία "γλάστρα" για τις επίσημες τελετές του κράτους. Πέρα από αυτό, το τραγικό είναι ότι ο μέσος κάτοικος της Ελλάδας εκτιμάει για να μην γράψω λατρεύει πάντα τον πρόεδρο ανεξάρτητα αν αυτός είναι καλός ή σκράπας.

Γιάννης Καραμήτρος said...

@Odysseas
Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο ΓΑΠ δεν διέγραψε τότε τον κύριο Σημίτη αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά περισσότερο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρά εμάς τους Πολίτες.

Όσον αφορά την υποστήριξη των Βουλευτών της ΝΔ σε νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ αν κρίνω από ότι έγινε πριν από λίγα χρόνια που ο Σουφλιάς, ο κύριος Μάνος και ο κύριος Ανδριανόπουλος ψήφισαν υπέρ ενός νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ ο Κωστάκης τους διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες. Ελπίζω ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ να μην είναι τόσο ανίκανος και καραγκιόζης όσο ήταν ο Κωστάκης. Γνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο :P