02 September, 2010

Τα Νέα Ήθη του ΠΑΣΟΚ στην πράξη και το ταλέντο της κ. Γεννηματά

Ο ΓΑΠ και το επιτελείο του, συνεχίζουν έμπρακτα να επιβεβαιώνουν πόσο ειλικρινείς ήταν όταν έλεγαν το περίφημο "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Άκουσα σήμερα τον κ. Πεταλωτή ο οποίος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην κυβέρνηση που είναι το λειτούργημα της ερμηνείας των σοφών επιλογών και αποφάσεων του κυβερνητικού επιτελείου στους κοινούς θνητούς να λέει  : "Πιστεύουμε ότι όσοι θα επιλεγούν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι αυτοί που πιστεύουν πραγματικά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη μεγάλη αλλαγή που πρόκειται να γίνει μετά το νόμο Καλλικράτης"
Η προτεινόμενη υποψηφιότητα ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθήνας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μιας και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, φέρεται να είναι η κυρία Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά πληρεί ολοκληρωτικά το προφίλ που περιγράφει ο κ. Πεταλωτής στην παραπάνω ατάκα. Το 2007 είχε επανεκλεγεί υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς. Το Σεπτέμβριο του 2007, λίγους μήνες μετά την επανεκλογή της σε αυτό το ρόλο αποφάσισε υποστηριζόμενη από το κόμμα και τον ΓΑΠ φυσικά ότι  θα ήταν καλύτερο να ρίξει μαύρη πέτρα στη νομαρχία και να μπει σφήνα στο δελτίο επικρατείας του κόμματος στις πρόωρες εκλογές που είχε προκηρύξει το προηγούμενο πρωθυπουργικό θαύμα της  χώρας, ο Κ. Καραμανλής. Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ίδια αποφάσισαν τότε να θυσιάσουν την ιδέα του πόσο σημαντική είναι η αυτοδιοίκηση για ακόμα μεγαλύτερες ιδέες.Τότε δυστυχώς για τον τόπο και το μέλλον του, είχε διαπιστωθεί Συνταγματικό κώλυμα λόγω της ιδιότητας της κ Γεννηματά ως πρώην νομάρχη  (είχε παραιτηθεί εν τω μεταξύ) και ακολούθησαν οι γνωστές αγωνιστικές ευθείς και έμμεσες κραυγές και αλαλαγμοί του χώρου της δημοκρατικής παράταξης κατά των εγκάθετων δικαστών του Αρείου πάγου. Μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό, στέλνανε τους δικαστές στο πυρ το εξώτερο για την απόφασή τους να μην αφήσουν το ταλέντο της κ. Γεννηματά να θυσιαστεί σε πιο ουσιαστικό ρόλο για αυτόν τον τόπο. Πολύ σωστά και πατριωτικά είχαν χαρακτηρίσει την απόφαση τότε ως "δικαστικό πραξικόπημα" μάλιστα. Εμ πώς! Τζάμπα φόραγαν τα ζιβάγκο τον καιρό του πολυτεχνείου; Έτσι η κ Γεννηματά έμμεινε και εκτός ψηφοδελτίου και εκτός υπερνομαρχίας από τότε και ο τόπος ακολούθησε την τραγική πορεία που ξέρουμε όλοι σήμερα....

Σήμερα λοιπόν, είναι ώριμος ο καιρός πάλι για την κ. Γεννηματά. Μετά την πλούσια προσφορά της στον τόπο μέσα από το εντυπωσιακό ως τώρα κυβερνητικό έργο οι καμπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης χτυπούν και πάλι για τους ακούραστους στρατιώτες. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η πιθανή νέα απόφαση του ΓΑΠ να τη χρίσει και πάλι υποψήφια ως δήμαρχο αυτή τη φορά, θα είναι απόρροια της βαθιάς πίστης που έχει για το σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Είναι ευχάριστη έκπληξη λοιπόν το να μαθαίνουμε ότι μπορεί να έχουν εκ νέου την ευκαιρία οι δημότες των Αθηνών να ξαναφέρουν το ταλέντο της εκεί που πραγματικά ανήκει. Και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μη βρεθούν πάλι τίποτα εγκάθετοι κακεντρεχείς να επινοήσουν καινούριο ασυμβίβαστο. Η λαίλαπα του λαού αυτή τη φορά θα είναι τυφώνας απέναντι στα σχέδιά τους.
Οι καλοί δημότες των Αθηνών , ας έχουν όλ'αυτά υπ όψιν τους όταν θα πάνε στις κάλπες το Νοέμβρη σε περίπτωση που αντικρίσουν το όνομα της κ. Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο.

ΥΓ. Θυμίζω ένα εμπαθές κείμενο του Χαρίδημου Τσούκα με τίτλο "Η αμοραλιστική νομενκλατούρα" που προφανώς προσπαθεί να ρίξει λάσπη στους πρωταγωνιστές του παραπάνω έργου.

No comments: