05 November, 2010

Ψηφίζω Στρος Καν

Ίσως ο Παπανδρέου να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός τις τελευταίες 10ετίες που να απειλεί με εθνικές εκλογές αν δεν του κάτσουν οι Δήμοι ή/και οι περιφέρειες. Το σύνταγμα έχει βιαστεί επανειλημμένως από σχεδόν την πλειοψηφία των κυβερνήσεων του παρελθόντος μιας και οι Έλληνες πρώην πρωθυπουργοί το έχουν για τα σκουπίδια έτσι και αλλιώς (εξαιρείται η πρόβλεψη για την βουλευτική ασυλία και την παραγραφή αδικημάτων που τηρείται ευλαβικά). Συνήθως βέβαια βιαζόταν κανένα 6μηνο πριν την κανονική παρέλευση της 4ετίας για ηλίθιες δικαιολογίες όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού όπως μας είπε ο Καραμανλής πριν από 1μιση χρόνο.
Ο ΓΑΠ πάντως τώρα διαλαλεί ότι είναι διατεθειμένος καθαρά για μικροκομματικούς σκοπούς όπως καταλαβαίνω εγώ, να το βιάσει όπως δεν το έχει βιάσει κανένας ως τώρα εφόσον πρόκειται για μόλις ένα χρόνο αφότου κέρδισε τις εθνικές εκλογές με πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Ο κ. Παπανδρέου μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν δεν του κάτσουν οι τοπικοί περιφερειάρχες και δήμαρχοι, θα το ερμηνεύσει ως αποδοκιμασία της πολιτικής του από τους ψηφοφόρους (επειδή έτσι του λέει η αντιπολίτευση η οποία παρεμπιπτόντως είναι και η αποκλειστικά υπεύθυνη κατά τον ΓΑΠ για το ότι αναγκάστηκε να πάει στο μνημόνιο) και  θα παρατήσει την υλοποίηση του προγράμματος που του έχει επιβληθεί από την Τρόικα ύστερα και από δική του ευθύνη για την επιλογή του, για να του πει ο λαός ποιόν άλλο θέλει να το συνεχίσει.

Συμφωνώ με τον ΓΑΠ. Είναι μοναδική ευκαιρία. Καλύτερα να γίνουν εκλογές. Εγώ θα ψηφίσω κατευθείαν Στρος Καν να μην έχουμε μεσάζοντες Έλληνες πρωθυπουργούς να μας ζαλίζουν με ιδεολογικές ασυναρτησίες και ηλιθιότητες τουλάχιστον.

6 comments:

Locus Publicus said...

Ο Καραμνλής εγκαινίασε ενα νέο κύμα δημοκρατίας και μόδας. Aπο δώ και πέρα, οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνονται για να χάνουν οι πρωθυπουργοί (και να φεύγουν) σπάζοντας μια παλιά παράδοση που έκαναν εκλογές για να κερδίσουν.

Πράγματι, με το νέο κουστούμι που μας ράβει η Μέρκελ, δεν θα χρειαστεί να ψηφίζουμε κάν Μνημόνια. Η νέα κυβέρνηση, μαθαίνω, ενοικίασε και σπίτι επι της Αρεοπαγίτου.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Για άλλη μία φορά θα γίνω συνήγορος του διαβόλου (:P) και θα πω ότι το λάθος του ΓΑΠ είναι ότι έπεσε στη λαϊκιστική παγίδα του Σαμαρά και άρχισε να λέει για εκλογές - δημοψήφισμα, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι η ΝΔ του Σαμάρα μάλλον είναι χειρότερη από αυτή του Κώστα Καραμανλή μιας και είναι "ικανός" να χάσει περιφέρειες που είναι βαμμένες μπλε όπως είναι η Πελοπόννησος ή η Αθήνα, δυστυχώς(;) για την Ελλάδα ο Στρος Καν μάλλον θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας και αυτό είναι θετικό για τους Γάλλους.

squarelogic said...

θάθελα να θυμήσω τη λεπτή διαφορά του οτι μπορεί σήμερα το Μνημόνιο να φαίνεται μονόδρομος,αλλάδεν ήταν έτσι πέρσι το Νοέμβριο αν
α)είχε συμπεριλάβει στην Κυβέρνηση του ανθρώπους διεθνούς κύρους και αποδοχής
β)έπαιρνε άμεσα μέτρα περιορισμού του αδηφάγου Δημοσίου δίχως να διαλαλεί πόσο διεφθαρμένοι είμαστε,αντί να κοσκινίζει βιογραφικά πριν τελικά επιλέξει κομματόσκυλα
γ)είχε διαπραγματευθεί τότε ένα "κούρεμα" των οφειλών υπό την ρεαλιστική απειλή της στάσης πληρωμών.Τώρα βρισκόμαστε σε απόλυτα μειονεκτική θέση...

Αυτά κάνουν για μένα ακόμα πιο προδοτική την απόφασή του να παίξει με το μέλλον όλων μας πηγαίνοντας σε πρόωρες εκλογές.

ManBlogg said...

@squarelogic
Συμφωνώ με τα σημεία που αναπτύσεις. Προφανώς ο παρών πρωθυπουργός δε θα ήταν ποτέ ικανός να κινηθεί σε αυτούς τους άξονες. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι αυτό που έκανε τώρα. Να ακολουθεί ένα πρόγραμα επιβληθέν απ'εξω. Γι'αυτό εξάλλου συνεχίζει να ρωτάει τους άλλους τι άλλη επιλογή υπήρχε χωρίς βέβαια ποτέ να πει σε κανένα ποιές επιλογές εξετάστηκαν και για ποιό λόγο ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη ως η πλεον ενδεδειγμένη για το συμφέρον της Ελλάδας.
Είμαι σίγουρος ότι το γ' σημείο στη λίστα σου για παράδειγμα δε σύμφερε με τίποτα την Ευρώπη του Ευρώ και τις τράπεζες της Γερμανίας και όσους είχαν Ελληνικά ομόλογα. Αλλά γιατί αυτή η επιλογή δε σύμφερε την Ελλάδα ακόμα δε μας έχει εξηγήσει πώς το καταλάβαινε αυτός.

Sarah said...

Συμφωνω με τον Σκουερλοτζικ και να προσθεσω οτι μια κυβερνηση συνασπισμου (αυτη που προτεινε ο Μητσοτακης) θα ειχε καταφερει καλυτερα αποτελεσματα. Παρακολουθω τον συνασπισμο στην Αγγλια, πως αρχισε τις τεραστιες περικοπες στο δημοσιο τομεα, χωρις να ανοιξει μυτη, και θαυμαζω την ωριμοτητα αυτου του λαου.
Να μπορουσαμε να κανουμε μαζικη εισαγωγη Εγγλεζων πολιτων στην Ελλαδα....

Γιάννης Καραμήτρος said...

@Sarah
"Μάτιασες" τους Εγγλέζους μιας και πριν από λίγες μέρες λεηλάτισαν τα γραφεία των tories :P

Για να γυρίσω στην Ελλάδα: όσες κυβερνήσεις συνασπισμού έχουμε γνωρίσει ήταν αποτυχία.