18 September, 2007

Περί αρετής και τόλμης...

Μερικοί λένε ότι αυτό που λείπει από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου είναι η τόλμη. Η τόλμη να σπρώξει μια ομάδα μπροστά, να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό, να καθοδηγήσει μια κυβέρνηση και εν τέλει ένα λαό.

Συμφωνώ και προσθέτω: Χρειάζεται τόλμη και αρετή να έχεις επίγνωση του είδους των ικανοτήτων σου και των ορίων του πεδίου της προσφοράς σου. Δεν είναι εύκολο...


ΥΓ. Στις φώτο :

Πάνω: ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Χάνει τις εκλογές του 2007 ως υποψήφιος για το πρωθυπουργικό αξίωμα συγκεντρώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό για το κίνημά του από την προ '81 εποχή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μπορεί να πείσει μεγάλη μερίδα του κόσμου για τις ικανότητές του να οδηγήσει τη χώρα σε νέα επίπεδα πολιτικού ήθους (καταπατώντας το βάναυσα για την ακρίβεια), οράματος και προοπτικής. Αμέσως μετά, ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη από τα μέλη και τους "φίλους" της βάσης για να συνεχίσει να ηγείται της παράταξης.

Πηγή φωτογραφίας: δικτυακός τόπος www.kentri.gr

Κάτω: ο Al Gore υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στον εκλογικό αγώνα του 2000 τον οποίο κέρδισε στον αριθμό ψήφων συνολικά στη χώρα, αλλά δεν εξελέγη πρόεδρος λόγω μικρότερου αριθμού εκλεκτόρων. Παρά την αντίθετη γνώμη πολλών, δε διεκδίκησε την εκλογή στα δικαστήρια, αμφισβητώντας την προβληματική καταμέτρηση ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα και παρά το δημοφιλές του προσώπου του και προτροπή πολλών δε διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα των δημοκρατικών για τις εκλογές του 2008 ως υποψήφιος.

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia

No comments: