14 November, 2007

Η σχετικότητα των ορισμών.

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη σχετικότητα των ορισμών σε αντιπαράθεση με την ουσία των ιδεών και ακόμα περισσότερο αυτή των πράξεων, από την περίπτωση του γερουσιαστή Ron Paul από το Τέξας, έναν από τα θεωρούμενα "outsiders" του αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων (τουλάχιστον από τα mainstream media).
Ο Ron Paul χαρακτηρίζεται ως conservative (συντηρητικός) και "τρέχει" με το ρεπουμπλικανικό κόμμα, αν και είναι γενική ομολογία ότι οι "συνοδοιπόροι" του στον αγώνα του χρίσματος και το κόμμα γενικότερα, δε θα μπορούσαν να συναντήσουν πιο ισχυρή αντιπολίτευση ακόμα και μέσα στους δημοκρατικούς.
Χαρακτηριστικό το επόμενο απόσπασμα σε ένα από τα debates για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών στην Νότια Καρολίνα και το θερμό "επεισόδιο" με τον πρώην δήμαρχο της πόλης της ΝΥ Rudy Giuliani. Ο πρώην δήμαρχος του ζητά να ανακαλέσει την άποψή του ότι μέρος της αιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν και η "αλόγιστη" επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ στη μέση ανατολή.

Σημ.: Ο γερουσιαστής Ron Paul είχε ψηφίσει κατά της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση στο Ιρακ τον Οκτώβρη του 2002.

Αν ήταν έτσι οι συντηρητικοί τύφλα να 'χουν οι "προοδευτικοί" (-ας μην πω οι της "δημοκρατικής παράταξης" απανταχού του κόσμου)

O Ron Paul έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό ρεύμα σε αυτόν τον αγώνα. Η παρουσία του μέσα από το ίντερνετ κυρίως έχει βρει μοναδική ανταπόκριση ειδικά ανάμεσα στους νέους. Οι προσπάθειες της καμπάνιας του έχουν σημειώσει αρκετά ρεκόρ όπως αυτό της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου ποσού από δωρεές on-line σε μία μέρα.

Δε θα μπορούσα να παραλείψω βέβαια τον πάντα καυστικό Bill Maher που τον είχε καλεσμένο λίγο αργότερα από το παραπάνω επεισόδιο. Εκεί εκθέτει μερικές από τις απόψεις του.


Και μου είναι αρκετά δύσκολο να μην συμπεριλάβω άλλο ένα απόσπασμα από παλιότερη κουβέντα με τον Bill Maher όπου συζητάει θέματα που αν τα άκουγε η Ελληνική "αριστερά" θα ήταν από τους πρώτους δωρητές της καμπάνιας του (.. σε έναν διαφορετικό κόσμο ίσως). --Αναφέρομαι στα σχόλιά του για το ρόλο της CIA ανά τον κόσμο.



Υ.Γ
Στο παρακάτω βίντεο εκθέτει τις απόψεις του πιο λεπτομερώς (περίπου 1 ώρα) σε συζήτηση με τον Eliot Schrage στη σειρά Candidates@Google.

5 comments:

Sarah said...

Πολυ εξυπνος, αληθινος, συμπαθεστατος, αλλα ολοι ξερουμε οτι πολλα απο αυτα που λεει δε γινονται. Δυστυχως, οσο αφορα την Αμερικη, ο παραγων "magnitude" παντα θα παίζει τεραστιο ρολο. Το να τον αρνειται κανεις, μου φαινεται καπως ψηφοθηρικο. Ισως και να κανω λαθος... δεν ξερω.

ManBlogg said...

Αγαπητή Αλέκα μου είναι δύσκολο όταν ακούω ανθρώπους που μιλούν στη "λογική" μου χωρίς φανφάρες και ψευτολαϊκιστικές κορώνες να μην σταματάω για να τους ακούσω.
Ο Ron Paul είναι σίγουρα άξιος προσοχής. Συμφωνώ ότι είναι τόσο "εξωπραγματικός" (αντι- fed, αντι- IRS, αντι-imperialist, αντι-CIA, ) που για τα καλομαθημένα παιδιά θα ήταν επιλογή αυτοκτονίας. Παρόλ'αυτά η απήχηση που έχει ήδη στο internet τουλάχιστον (και όχι μόνο), θα πρέπει να δημιουργήσει μερικές ανησυχίες στον average υποψήφιο για το χρίσμα.

SOLON said...

Bravo manblogg πολυ ωραίο post. Καιρό τον παρακολουθώ και σκέφτομαι να αλλάξω registration απο democrat σε republican μονο και μονο να τον ψηφίσω στις προκριματικές.
Χαιρετιμούς απο Νέα Υόρκη. Ο καιρός ψυχραίνει και ήδη έστησαν το δέντρο στο Rockefeller Center.

ManBlogg said...

Ωωω χαιρετίσματα αγαπητέ solon.
Να ένα από τα σπάνια παράδειγματα που το ΠΑΣΟΚ καινοτόμησε σε αυτόν τον τομέα ίσως παγκοσμίως με το τελευταίο προεδρικό πανηγύρι του κόμματος. Αν μπορούσαν να ψηφίσουν οι "φίλοι" του κόμματος θα μπορούσες να δώσεις ψήφο στο Ron Paul χωρίς απαραίτητα να αλλάξεις registration.
Ομολογώ ότι για την ώρα είναι ο υποψήφιος που ξεχωρίζει για μένα και από τα δύο κόμματα.

Αααχ Rockefeller.. νοσταλγία. Από τη Νορβηγία του New Jersey και φέτος το δέντρο φαντάζομαι.. ;)

Πολλούς χαιρετισμούς και από μας εδώ από τη "γραφική" Ελβετία. Χιόνισε σήμερα...

Locus Publicus said...

Φιλτατε manblogg,
Eύγε για την ωραία συλλογή των βίντεο. Είδα το πρώτο debate και κατόπιν ξανάκουσα τον Ron Paul στο National Public Radio. Μου είναι απόλυτα συμπαθής, αν και στα οικονομικά ζητήματα θα έκανε τους κ.κ. Ανδριανόπουλο και Μάνο να μοιάζουν με σοσιαλιστές!

Στη συντηρητική Αμερική, δεν είναι βέβαια εκλέξιμος, και το γνωρίζει και ο ίδιος. Μου αρέσει όμως γιατί αψηφεί το πολιτικό κόστος. Υπάρχουν όπως ξέρετε στην Αμερική πολλές ομάδες που αψηφούν τα πάντα αρκεί να μεταδώσουν το μήνυμά τους.

Υπάρχουν και άλλοι. Ο πιο αγαπητός μου, David Kucinich απο το ohio. Λέει τα ίδια για την εξωτερική πολιτική, πολύ πιο ήπιος στις παροχές. Ο Ron Paul για παράδειγμα θέλει να καταργήσει το Υπουργείο Παιδείας εντελώς. Ο David Kucinich θέλει να δώσει δωρεάν μόρφωση σε όλους τους αμερικανούς σε επίπεδο κολλέγίου.

Ψηφίζω σ' αυτές τις εκλογές. Και ομολογώ πως βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Περίμενα πολύ πιο πολλά απο τους Δημοκρατικούς.