17 August, 2008

Οι Ολυμπιονίκες της Ντόπας

"Δεν μπορώ να πιστέψω τι έγινε αφού έχω περάσει από τόσους ελέγχους και έχω βγεί καθαρή" φέρεται να δήλωσε η Ολυμπιονίκης του 2004 Φανή Χαλκιά σύμφωνα με την Κυριακάτικη Καθημερινή. Κατά μία ερμηνειά δηλαδή η αθλήτρια δεν μπορεί να καταλάβει πώς κατάφερε να την εντοπίσει ο έλεγχος που της έγινε αυτή τη φορά ενώ όλες τις άλλες την σκαπούλαρε με επιτυχία ξεγελώντας το σύστημα. Είναι η αθλήτρια που έκανε τις ξεκαρδιστικές δηλώσεις το 2004 αμέσως μετά το χρυσό ότι οι " Έλληνες είμαστε γεννημένοι νικητές" και "δε χρειαζόμαστε δεκανίκια". Μπορεί να μη "χρειαζόμαστε" δεκανίκια αλλά λίγη ντόπα βοηθάει όσο να'ναι...
Σύμφωνα με το μπλογκ Zalmoxis, μέχρι στιγμής η Ελλάδα προηγείται .. στο ταμπλό των νοπαρισμένων με 16 ντοπέ αθλητές ως τώρα. Και μια πιο συνολική λίστα από την International Herald Tribune.
Φυσικά από όλους τους ντοπαρισμένους "αθανάτους" κανείς δεν παραδέχθηκε την ενοχή του απ΄όσο ξέρω. Φαίνεται ότι μαζί με την "ανωτερότητα των Ελληνικών γονιδίων" χάθηκε και το "μοναδικό Ελληνικό φιλότιμο". Σχεδόν για όλους, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, υπάρχει μια ανεξήγητη συνομοσία για τα κατορθώματά τους. Απο τη Σου Λί, ως τη σκόνη που κάποιος έριχνε στην πορτοκαλάδα όταν αυτοί κοιτούσαν αλλού ή αυτόν που άλλαζε τα καθαρά ούρα τους με τα ντοπαρισμένα.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι υπάρχει συνομοσία... Η συνομωσία είναι ότι μάλλον οι ελεγκτές ντόπας του 2004 ευνοήσαν την Ελλάδα και είτε κάναν τα στραβά μάτια ή οι έλεγχοί τους ήταν ελαττωματικοί. Μόνο η Θάνου και ο "Αίολος" Κεντέρης γίναν.... καπνός και εξαφανίστηκαν. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Φαντάζομαι το ρεζίλι της ΔΟΕ σε περίπτωση που το 80% των αθλητών της διοργανώτριας χώρας πιάνονταν ντοπέ.. Δε βοηθάει το γκλάμουρ του σοου των πυροτεχνημάτων.

Νομίζω φέτος η Ελλάδα θα φέρει τον αριθμό μεταλείων που της αντιστοιχεί σα χώρα. Αντάξια του επιπέδου προγραματισμού και σχεδίου στον αθλητισμό, κακοδιαχείρησης πόρων, αναξιοκρατίας, νεποτισμού και διαφθοράς που καθορίζουν και το επίπεδο επιτευγμάτων όλων των άλλων ανδραγαθημάτων της χώρας. Έτσι, όπως ακριβώς διαπίστωσε με στόμφο και αφοπλιστική ειλικρίνια για την αποτυχία του ο υπουργός Οικονoμίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης "πατώσαμε" όσον αφορά τα έσοδα του προϋπολογισμού, το ίδιο θα μπορεί να κάνει πλέον και ο υφυπουργός πολιτισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης για τις "επιτυχίες" του Ελληνικού αθλητισμού. Μόνο που αυτός με τόση ντόπα που κυκλοφορεί τριγύρω του μπορεί να κάνει λίγο καιρό ακόμα να το διαπιστώσει.. Ίσως μετά την αποτοξίνωση

2 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Πολύ πετυχημένος τίτλος :)

Το τραγικότερο με τη Χαλκιά είναι ότι τώρα βγαίνει και λέει ιστορίες.

Y.G. Δεν είμαστε τόσο μαλάκες "μαντάμ" Χαλκιά!

ManBlogg said...

Ε, τι θες να πει Γιάννη. Μιλάμε για την κυρία που πετούσε τα γελοιοδέστατα και άκρως ρατσιστικά περι της "Ανωτερότητας των Ελληνικών γονιδίων"