16 June, 2010

Να γιατί και αυτή η κυβέρνηση είναι ίδια με τις προηγούμενες...

Ναι είναι σε γενικές γραμμές όλοι ίδιοι. Μπορεί να έχουν ποιοτικές διαφορές για να τροφοδοτούν τις αντιπαλότητες μεταξύ των οπαδών-μαζορετών τους αλλά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, τις πραγματικές προθέσεις αλλά και τη αλλαγή νοοτροπίας είναι όλοι κάτω του μηδέν. Μπορεί ο ένας να βαθμολογείται με μείον 3 και ο άλλος με μείον 10 αλλά αν η διαφορά προς το καλύτερο διαμορφώνεται στο επίπεδο πάνω της βάσης του 10 με άριστα το 20 είναι όλοι ίδιοι.

Ένα πολύ απλό σημερινό παράδειγμα:
Διαβάζω στο Skai.gr, την εκστρατεία ξηλώματος διαφημιστικών πινακίδων από διάφορους δρόμους της Αθήνας. Αυτές χαρακτηρίζονται παράνομες σύμφωνα με το κείμενο, και αυτοί που τις αφαιρούν είναι συνεργεία του υπουργείου Μεταφορών. Εγώ ξέρω ότι εκεί που λειτουργούν οι νόμοι , όσοι παρανομούν και πιάνονται, δικάζονται και πληρώνουν αναλόγως. Στη χώρα του μεταμοντέρνου σουρεαλισμού, το υπουργείο Μεταφορών μας λέει ότι ξέρει ότι υπάρχουν παράνομες πινακίδες και αντί να μας πει ποιοι της εγκατέστησαν παράνομα και να τους παραπέμπει στη δικαιοσύνη και να πληρώσουν για αυτό συμπεριλαμβανομένου και της αποκαθήλωσης, μας λέει ότι αναλαμβάνει με κόστος του φορολογουμένου να τις ξηλώσει. Κουβέντα για το ποιοι τις εγκατέστησαν λες και φύτρωσαν από μόνες τους. Κουβέντα και για το τι θα κάνει για να μην ξαναφυτρώσουν. Το πιθανότερο βέβαια είναι να εγκαταστάθηκαν από κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία με αδιαφανείς μεθόδους και με χρηματισμό προσώπων του δημοσίου. Οπότε συμφέρει να μη μιλάμε γι'αυτό και απλά να εμπαίζουμε πάλι τον κόσμο αφού ο φορολογούμενος πληρώνει εν αγνοία του και για την εγκατάσταση και για την αποκαθήλωση.

Ηθικό και δίδαγμα κουλτούρας της κυβέρνησης: "Οι νόμοι είναι κατά κάποιο τρόπο.. συμβουλευτικοί. Αυτοί που τους παραβιάζουν κατά κανόνα δεν τιμωρούνται. Το κόστος από την παρανομία τους το επωμίζεται το κοινωνικό σύνολο με συνεργό την κυβέρνηση του τόπου. Παρανομείτε όλοι λοιπόν διότι είστε κορόιδα αλλιώς! Το πολύ πολύ να κάνουμε καμιά εξεταστική ανα δεκαετία και να προσποιούμαστε ότι ψάχνουμε τους υπαίτιους για μερικές από τις εκατοντάδες παρανομίες"

1 comment:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Για να καταλάβεις το θράσος αυτής της συντεχνίας πριν από λίγο καιρό είχε γεμίσει η Αττική με διαφημίσεις της που έλεγε ότι αν σταματήσει αυτό το αίσχος θα χαθούν Χ χιλιάδες δουλειές, φυσικά δεν ανέφεραν πόσες ανθρώπινες ζωές θα χαθούνε.

Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ακόμα θέλω να πιστεύω ότι είναι αξιόπιστη. Αν δεν είναι τότε ζήτω που κάηκε η Ελλάδα.