22 June, 2010

Αυτές τις δαπάνες ποιός τις ελέγχει;

Χωρίς πλάκα , γι'αυτά τα ταξίδια,  ποιος είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός και ποιος τον ελέγχει; Αυτός ο Παπανδρέου γράφει περισσότερα πτητικά μίλια και από συνταξιούχο πιλότο αεροπορικής εταιρείας. Πόσο κοστίζουν αυτά τα ταξίδια στον προϋπολογισμό και ποιος ελέγχει το όφελος για το δημόσιο από αυτά; Σε ένα μάλιστα από τα παλιότερα ταξίδια που γίνανε από κυβερνητικό κλιμάκιο στο Άμπου Ντάμπι , είχε ανακαλυφθεί ύστερα από επερώτηση στη βουλή , του βουλευτή της ΝΔ κ. Καμμένου ότι πετούσε και ο αδερφός του χωρίς προσδιορισμένη ιδιότητα και σκοπό για το ταξίδι. Ο κ Παμπούκης από την κυβέρνηση είχε καλύψει το τραγελαφικό λέγοντας ότι το δημόσιο δε ζημιωνόταν περισσότερο μιας και ένα άτομο παραπάνω δεν επιβαρύνει σε κόστος την πτήση, αφού δήλωσε απλά ότι η παρουσία του κ. Νίκου Παπανδρέου είχε κριθεί σκόπιμη. Αυτό το ξέραμε εφόσον πέταξε. Αυτό που ακόμα δεν ξέρουμε είναι το από ποιον και το ως προς ποια ιδιότητα η παρουσία του κρίθηκε σκόπιμη.
Ωραία απάντηση και αναμενόμενη από Έλληνες πολιτικούς που έχουν κάνει αχταρμά το "νόμιμο και ηθικό". Αλλά δεν κατάλαβα εφόσον δεν επιβαρύνει με κόστος την πτήση ο αδερφός του πρωθυπουργού -τι διάολο άυλος είναι ή το αεικίνητο 1ου είδους- να αρχίσουμε να κληρώνουμε θέσεις κενές πολιτικών αποστολών στο λαό να τις γεμίζουμε να μην πηγαίνουν άδειες.
- Το σκανδαλώδες σύμφωνα με την απάντηση του κ. Παμπούκη είναι βέβαια ότι δεν απαντά καθόλου στο πόσο κόστισε η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου στην αποστολή , επιπλέον της μη απάντησης στον σκοπό της παρουσίας του. Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, δίνει λίστα με τα κόστη του αεροπλάνου ανεξαρτήτου αριθμό επιβαινόντων. Αυτά τα έξοδα πόσα είναι; Οι επιβαίνοντες , δε φάγανε; Δε χρησιμοποίησαν επίγεια μέσα για τις μετακινήσεις τους;

-Προσθήκη 26/06/2010
Διαβάζω σήμερα στην Κ. Καθημερινή ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να μεταβεί στη ΝΥ για να παραβρεθεί στο συνέδριο της λεγόμενης Σοσιαλιστικής Διεθνης. Με τα λεφτά του Ελληνικού φορολογούμενου ο κ Παπανδρέου εκμεταλλεύεται το πρωυθυπουργιλήκι του για την τέρψη των κομματικών χούγιων του. Ηθικότατο και νομιμότατο..

No comments: