21 June, 2010

Ανοίγουν οι λογαριασμοί ενώ η διαφθορά παραμένει κλειστή

Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει με το λεγόμενο "άνοιγμα λογαριασμών" όσον αφορά στην προσπάθεια εξιχνίασης περιπτώσεων διακίνησης αδήλωτου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα κυρίως. Αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος η ο Κυριάκος Μητσοτάκης , για παράδειγμα (τα ονόματα παρμένα από την επικαιρότητα και συνδεδεμένα με το σκάνδαλο Siemens που η χώρα μας ακόμα υποτίθεται ότι ερευνά), έχουν πάρει ευγενικές χορηγίες με όχι διαφανείς τρόπους , ποιές είναι οι πιθανότητες οποιοδήποτε από αυτά τα ποσά να είναι σε δηλωμένους λογαριασμούς που ανοίγουν οι επιθεωρητές Κλουζώ του δημοσίου μπουνταλά που το ερευνά; Εγώ αν είχα πάρει δωράκια από τη Siemens θα τα είχα σε θυρίδες στα υπόγεια της τράπεζας της γειτονιάς μου και ανα  καιρούς θα "δανειζόμουν" λεφτά από συγκενικά/φιλικά μου πρόσωπα για να καλύψω τις ανάγκες τις στιγμής. Καλύτερος διδάξας ο Ανδρέας Παπανδρέου και η βίλα της Εκάλης σε αυτό το κόλπο.
Καλό να ανοίγουν λογαριασμοί βέβαια ως μέρος της διαδικασίας αλλά δεν περιμένω και μεγάλες εκπλήξεις εκτός και αν μιλάμε για εντελώς αρχάριους στο επάγγελμα του πολιτικού.

ΥΓ. Απ΄όσο διαβάζω στον τύπο σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού πρωθυπουργού -mile miglia- αλλά και του προηγούμενου έχουν δεχθεί διαφόρου είδους δωράκια κατά καιρούς από την εταιρεία. Ηθικότατη συμπεριφορά, δε λέω. Ο ένας μας κατέστρεψε και ο άλλος συνεχίζει να μας καταστρέφει εν τω μεταξύ δηλώνοντας ότι εκτελεί έργο παρά τη θέλησή του. Ο Φρόιντ θα είχε λαλήσει αν ζούσε προσπαθώντας να κάνει ψυχανάλυση την Ελλάδα  και τους Έλληνες σήμερα.

No comments: