27 June, 2010

Mundial -- Αυτό είναι ο ορισμός του γελοίου...

Αν εν έτη 2010 με 3D τηλεόραση στο σαλόνι, slow motion διαθέσιμο δευτερόλεπτα ανά πάσα στιγμή, τηλεοράσεις και video υψηλής ευκρίνειας, υπολογιστές και μηχανήματα ανάλυσης , με τα μάτια του κόσμου στραμμένα στο υποτιθέμενα πιο δημοφιλές σπορ του κόσμου παρακολουθώντας μερικούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, δεν μπορούν να δουν γκολ τόσο προφανή όπως το 2ο γκολ (που δε μέτρησε) της Αγγλίας έναντι της Γερμανίας, τότε θα πρέπει να τους βάλουν σε υψηλόβαθμες θέσεις στο πλευρό του Χρυσοχοϊδη να scanna-ρουν βόμβες.
Είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο διευθύνεται από ανίκανους γραφειοκράτες στη FIFA. Είναι επίσης προφανές γιατί οι οπαδοί που έχουν απομείνει να φανατίζονται  από αυτό το ξεβράκωμα του κάποτε πιο συναρπαστικού αθλητικού γεγονότος είναι απαραίτητο να διαθέτουν νοητικές ικανότητες πλαγκτόν. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο μόνος λόγος που αυτό το σπορ λειτουργεί με κανόνες του περασμένου αιώνα, εξαρτώμενο κατά το μεγαλύτερο μέρος ακόμα από αποφάσεις μεσήλικα κόρακα με πρεσβυωπία που προσπαθεί να παρακολουθήσει 20χρονους να τρέχουν, με πρόσχημα τη "διατήρηση της ζωντάνιας" και αρνείται πεισματικά να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς όφελος του αθλήματος, είναι για να κανονίζουν παιχνίδια, και να περιπαίζουν τα ανθρωποειδή που φανατίζονται με τους συλλόγους.
Ένα τόσο ανοιχτό και ωραίο παιχνίδι όπως το σημερινό καταστρέφεται με αποκλειστική ευθύνη του κόρακα που το διευθύνει και το μισό γήπεδο να διαμαρτύρεται και το άλλο να σφυρίζει αδιάφορα.
Μπράβο FIFA!

- Μερικές ώρες αργότερα, νέος κόρακας καταστρέφει το παιχνίδι Αργεντινής, Μεξικό καταλογίζοντας το 1ο γκολ στην Αργεντινή , το οποίο ξεκίνησε από οφθαλμοφανέστατη θέση οφ σαϊντ, τσεκαρισμένο ξεκάθαρα στο replay. Όταν πυροβολείς τόσο εξόφθαλμα το παιχνίδι διαμορφώνοντας πλασματικό αποτέλεσμα εις βάρος μιας ομάδας, από κει και πέρα η συνέχεια δε μετράει.

10 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ακόμα δεν έχω δει κανένα αγώνα αλλά θα δω, δεν έχω άποψη αν η βοήθεια της τεχνολογίας στους διαιτητές θα είναι καλό ή όχι πάντως ο Μαραντόνα παραέχει γίνει γραφικός...

ManBlogg said...

Η βοήθεια της τεχνολογίας σίγουρα θα έκανε καλό στο άθλημα. Σίγουρα δε θα έκανε καλό στις δωροδοκίες και τα στημένα παιχνίδια πάντως. O Μαραντόνα και οι περισσότεροι που εμπλέκονται στα ποδοσφαιρικά είναι συνήθως χαμηλής παιδείας και καλιέργειας. Βάλε μέσα τα μυθικά ποσά που παίζονται σε αυτό το χώρο και έχεις μια σούπα που θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών μαφίας. Θα του πρότεινα -και σε πολλούς ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές και φίρμες- να πάρει υποχρεωτικά μαθήματα συμπεριφοράς. Θα βοηθήσει στην διατήρηση της ευγενούς άμιλας

Γιάννης Καραμήτρος said...

Συμφωνώ για αυτά που λες για τους αστέρες της στρογγυλής θεάς αλλά ο Μαραντόνα το παίζει επαναστάστης με τατουάζ του Τσε και για αυτό τον λόγο την μπαίνει στον Πελέ, που είναι και καλά δημοσιοσχεσίτης.

Την ίδια ώρα όμως διαφημίζει μαζί του τα προϊόντα της Louis Vouiton...

Γιάννης Καραμήτρος said...

Τελικά ο Μαραντόνα είναι τελειώς γραφικός, κρίμα γιατί ίσως ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που γνώρσε η ανθρωπότητα...

ManBlogg said...

Ομολογουμένως ήταν καλός ποδοσφαιριστής. Από ηθική και προσωπικότητα πιο πολύ σε μαφιόζο μου φέρνει πάντως

Γιάννης Καραμήτρος said...

Λογικό μιας και είχε μπλέξει μαζί της όταν έπαιζε στη Νάπολι :)

Γιάννης Καραμήτρος said...

Μιας και η Γερμανία τσακίζει την Αργεντινή λες να πέσει το υφάκι του Μαραντόνα;

Γιάννης Καραμήτρος said...

Υποθέτω ότι διάβασες τις δηλώσεις του γραφικού πριν τον αγώνα, θα έχει το θράσσος να μιλάει αύριο;

ManBlogg said...

Δεν το είδα Γιάννη ούτε διάβασα δηλώσεις. Είχα πάει παραλία... Πιο σημαντική από τον απαράδεκτο . Το μουντιάλ και κάθε οργανωμένο ποδοσφαιρικό αγώνα από τη FIFA το βλέπω περιστασιακά. Οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέρω στο Post.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Ο χαρακτηρισμός γραφικός του πάει καλύτερα :)

Μιας και λες για παραλίες το χθεσινό Βήμα είχε 7 "άγνωστες" παραλίες της Αττικής.