09 June, 2010

Μάλλον θα χρεωκοπήσει...

"Η Ελλάδα δε θα χρεωκοπήσει" σύμφωνα με το Σκάϊ αναφέροντας δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας (!), Πάνου Μπεγλίτη σήμερα το πρώι.

"Η Ελλάδα είναι ασφαλής" διαβεβαίωσε (...) ο Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με το ίδιο μέσο, στη συνεδρίαση του διαθεσμικού (?) οργάνου του ΠΑΣΟΚ.


Με δεδομένη την αξιοπιστία και την ως τώρα διαχρονική εμπειρία σχετικά με την ικανότητα πρόβλεψης, σχεδιασμού και προπαντώς υλοποίησης αποτελεσματικού έργου των μελών του γνωστού πολιτικού θιάσου, και εκπροσώπων του όπως οι 2 φιγούρες παραπάνω εγώ σκέφτομαι να αγοράσω όσα πιο πολλά ευρω/δολλάρια puts γίνεται στο άμεσσο μέλλον...

5 comments:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα γιατί είμαστε μέλη της ευρωζώνης.

ManBlogg said...

Αν εννοείς ότι θα ήταν πιο "ακριβό" στα μέλη της Ευρωζώνης να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει από το να συνεχίζουν να της κάνουν μεταγγίσεις ρευστού επ 'αόριστον , δε θα έβαζα στοίχημα. Αν είναι λίγο ρεαλιστές θα έχουν ήδη αρχίσει να προεξοφλούν τις συνέπειες της χρεοκωπίας και τρόπους άμβλυνσης των συνεπειών.
Από την άλλη αν εννοείς ότι η Ευρωζώνη δε χρεοκωπεί αυτό είναι βέβαια δεν ισχύει. Το ευρώ και η ευρωζώνη έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας και θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά. Αυτό το ριζικά δεν είναι εξωπραγματικό να συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο μείωσης των σημερινών μελών ή και τελειωτική διάλυση της ένωσης ή μετάβασή της σε άλλου τύπου ένωση. Έτσι όπως είναι σήμερα αποδεδειγμένα απέτυχε

Γιάννης Καραμήτρος said...

Αυτό που εννοούσα είναι ότι ένα μέλος της Ευρωζώνης δεν μπορεί, ή δεν θα το αφήσουν αν προτιμάς, να χρεωκοπήσει.

Για αυτό μας δάνεισαν τόσα πολλά χρήματα.

ManBlogg said...

Μέχρι ενός σημείου Γιάννη. Αν η Ελλάδα δεν κάνει τα αναμενόμενα στο ζητούμενο χρόνο (πολύ πιθανό) και συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τη γνωστή κουτοπονηριά υπάρχουν και άλλα ενδεχόμενα.
Αφήνεις την Ελλάδα να χρεοκωπήσει, και σώζεις τις τράπεζες που έχουν επνεδύσει σε Ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Το πρόγραμμα στήριξης της Ευρωζώνης φαίνεται ότι δεν πείθει. Η Πορτογαλία μόλις χθές, δανείστικε από τις αγορές ακριβότερα απ΄όσο θα δανειζόταν από το μηχανισμό στήριξης. Πιθανό να αναγκαστεί να τον χρησιμοποιήσει και η Πορτογαλία.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Θα δούμε.