24 June, 2010

Τα "Δεκεμβριανά" είναι θέμα τύχης να ξανασυμβούν..

..η πολιτεία είναι απλά ανύπαρκτη. Όπως και τότε με τα Δεκεμβριανά που επί τρεις και πλέον μέρες καιγόταν και λεηλατούνταν η Αθήνα και η τότε κυβέρνηση και αστυνομία δήλωναν απροθυμία επέμβασης και προστασίας των νόμων και της δημοκρατίας με δικαιολογία την αποφυγή περαιτέρω μακελειού ( λογικό υπό μία έννοια δεδομένης της "αναπηρίας", ανικανότητας και μετριότητας του υπάρχοντος δυναμικού), έτσι και τώρα με τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά το Λιμενικό μέσω του αρχηγού του Αθανασίου Μπούσιου μας λέει (σύμφωνα με την πατσαβουροφυλλάδα "Το Βήμα" συνεπώς διατηρώ κάποια επιφύλαξη ως προς τη ακριβή μεταφορά της είδησης) ότι δεν εφαρμόζουν νόμους και δικαστικές αποφάσεις γιατί κρίθηκε επικίνδυνο για τους επιβάτες που βρίσκονταν εκεί.
Δύο παρατηρήσεις:

Αν ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος είναι κυρίως να εφαρμόζει το νόμο και το δίκαιο στη θάλασσα και τα λιμάνια και αυτό επιλέγει να μην το κάνει ποιος ο ρόλος ύπαρξής του; Γιατί δεν το καταργεί η κυβέρνηση,  να περικόψει άχρηστες δαπάνες; Αν το Λιμενικό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών τότε πιο δίκαιο θα ήταν να παραιτηθεί ή να απολυθεί κατ'αρχήν ο κύριος Μπούσιος μιας και δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος . Το αν θα ζήσει πηγαίνοντας στη δουλειά του ή στις διακοπές του είναι καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών. Έχει να παλέψει ενάντια στις ορέξεις των συντεχνιών που "τους πνίγει το δίκαιο" και του  κράτος και των υπηρεσιών του και της εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας τους.

5 comments:

Odysseas said...

Και όπως αποδείχθηκε μόλις πριν λίγες ώρες, είναι δυνατόν να μπει βόμβα ακόμα και δίπλα στο γραφείο του υπουργού "Προστασίας του Πολίτη", ο οποίος από καθαρή τύχη ζει ακόμη...

ManBlogg said...

Καλά, το αποκορύφωμα του εγκληματικού ερασιτεχνισμού λειτουργίας της υπηρεσίας. Ό,τι νά' ναι. Καλή τύχη σε όλους.

Kapitalist said...

Το ωραίο είναι οτι πάνε μερικοί πολίτες να προχωρήσουν σπρώχνοντας τα απεργοκοπροσκυλα και το λιμενικό σώμα απωθεί τους πρώτους. Είναι φοβερή εικόνα!

Το λιμενικό προστατεύει τον παρανομούντα, απο τον πολίτη...

Γιάννης Καραμήτρος said...

Η κατάσταση με τα αίσχη που κάνει το ΠΑΜΕ και κατ' επέκταση το ΚΚΕ είναι απερίγραπτη.

@Odysseas
Η χθεσινή βόμβα ήταν όλα τα λεφτά, τόσο μπάχαλο είναι το κράτος που δεν μπορεί να προστέψει τον προϊστάμενο της ασφάλειας της Ελλάδας;

ManBlogg said...

Γιάννη το νόημα του ποστ είναι άλλο όμως. Το ΠΑΜΕ και το κάθε ΠΑΜΕ κάνει αυτά τα αίσχη γιατί ξέρει ότι υπάρχει ανοχή κυρίως από το κράτος που δεν εφαρμόζει συνειδητά τους νόμους που ψηφίζει η βουλή.