27 June, 2010

Χρυσοχοϊδης : " ' Έχω ' αποδειχθεί ότι είμαι... στό(κ)ος"

 '"Έχω' αποδειχθεί ότι είμαι στόχος" φέρεται να δήλωσε ο κ Χρυσοχοίδης σύμφωνα με το skai.gr σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε έναν υπάλληλό του. (Το σωστό είναι " Έχει αποδειχθεί..." βέβαια αλλά τώρα η κριτική στις γραμματικές επιδόσεις ΜΜΕ που μεταφέρουν την είδηση ή στον ίδιο τον υπουργό είναι δευτερεύον ζήτημα)
Παραφράζω τα λεγόμενά του προσπαθώντας να τα προσαρμόσω και να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Αν είχε 1 γραμμάριο συναίσθησης του τι έγινε και έβαζε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση θα έπρεπε να σκεφτόταν από μέσα του "Έχει αποδειχθεί ότι είμαι στό(κ)ος" αντί για αυτό που είπε.
Διότι απ'ότι φαίνεται ως στιγμής, ο τρόπος που συνέβη το περιστατικό θυμίζει περισσότερο σενάριο από ταινία  Ροζ Πάνθηρα με τον υπουργό σε ρόλο Peter Sellers. Καμία νύξη για την ανύπαρκτη εφαρμογή των πιο στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας σε κανένα επίπεδο από τον άνθρωπο ο οποίος διευθύνει την ασφάλεια στη χώρα. 
Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τρομοκρατική οργάνωση στις επόμενες μέρες, αλλά για την ώρα δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση για καμία ανάληψη ευθύνης από τον υπουργό που είναι κατ'αρχήν υπεύθυνος για το νέο φιάσκο. Εγώ θα περίμενα παραίτηση του ίδιου ή απόλυσή του από τον προϊστάμενό του. Έχω ακούσει από πολλούς "Ελληνάρες" το κλασσικό ότι  "μόνο στα Ελληνικά υπάρχει η λέξη φιλότιμο". Είμαι σίγουρος ότι μόνο στα Ελληνικά υπάρχει και η λέξη ξεδιαντροπιά.

2 comments:

Odysseas said...

Συμφωνώ απόλυτα... Αλλά το χειρότερο είναι, πως αυτός είναι από τους πιο ικανούς υπουργούς αυτής της κυβέρνησης και ίσως και από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς αυτής της χώρας...

ManBlogg said...

Λαμπρά Οδυσσεα, λαμπρά τα πράγματα ...