21 June, 2010

ΓΑΠ - Αλλιώς μιλάς έξω, αλλιώς τα λες μέσα .

Διαβάζω ανταπόκριση από την έναρξη των εργασιών της λεγόμενης "Σοσιαλιστικής Διεθνούς"  που συνεδριάζει στη ΝΥ . Επισημαίνω την ομιλία του ΓΑΠ ο οποίος φέρεται να είπε σύμφωνα με το skai.gr αλλά και το  in.gr :
"οι ταχείες αντιδράσεις τους δημιουργούν πανικό και συχνά οδηγούν σε ανορθολογικές επιλογές." σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγορών.
Έτσι είναι. Στο συνέδριο στη ΝΥ δεν υπάρχουν παρακατιανοί να τους φλομώνεις στην λαϊκούρα ότι οι αγορές παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της κατά τ'άλλα συνετής οικονομικής πολιτικής της ψωροκώσταινας. Εκεί προκειμένου να μη καταντήσεις γραφικός τα λες ελαφρώς πιο ζυγισμένα. Όταν πάλι με το καλό σταματήσεις για κανά 10 λεπτο στην Ελλάδα μέχρι να ξαναπετάξεις για τον επόμενο προορισμό ή όταν μιλάς σε καφενόβιους Έλληνες δημοσιογράφους τρέφοντας την τέρψη για εσωτερική κατανάλωση συνομοσιολογικών σεναρίων , τότε αυτοανακηρύσσεσαι 'Αγιος Γιώργης να κατατροπώνεις το δράκο των αγορών πάνω στ'άλογο.

2 comments:

Locus Publicus said...

Iδιαίτερα κουραστική είναι αυτή η εμμονή να ηγηθεί, υποτίθεται, κάποιας παγκόσμιας αλλαγής κατά των κερδοσκόπων, φτιάχνοντας ενα "κοινωνικό κράτος" και για τους υπόλοιπους. Αγγίζει τα όρια του κωμικού.

Τη στιγμή που η χώρα έπρεπε να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η Βουλή να δουλεύει 24χ7, και η χώρα να κυβερνιέται απο μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων με αποδεδειγμένη πείρα σε κρίσεις, διεθνή θέματα, οικονομία και μάνατζμεντ, η Ελλαδίτσα μας πάει χαλαρά προσπαθώντας να επιδείξει την Κλεπτοκρατία της ως κοινωνικό κράτος. Χαλαρά (και πιλοτικά λέει) αρχίζει και η καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων, χαλαρά και η μελέτη για γα ανοιχτά επαγγέλματα, χαλαρά ξεκινούν όλα μέσα στο κάμα γου καλοκαιριού, για ωα ολοκληρωθούν - κι πάλι χαλαρά -τον Σεπτέμβρη.

Τρείς δουλεύουν στον ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος που βολτάρει κάνοντας τις ανακοινώσεις του για παγκόσμια οράματα (τρομάρα του), ο Παπ/νου που δεν ξέρει τί του γίνεται, και ο Λοβέρδος που τελεί υπο πλήρη πανικό. Οι υπόλοιποι έχουνε μπλέξει και κοιτάνε να δούνε πώς θα ξεμπλέξουν. Ξέρεις τι δράμα είναι να έχεις έρθει στην εξουσία με την προοπτική να ξαναρχίσεις τις παλιές σοσιαλιστικές μάσες (πάλι χαλαρά), και να σου πέφτει όλος ο Καπιταλισμός στο κεφάλι;

ManBlogg said...

Ο ΓΑΠ είναι καριερίστας των πάνελ. Δώστου πάνελ και παρ του την ψυχή. Δεν έχει σημασία αν προκύπτει κάτι ουσιαστικό από αυτό. Σημασία είναι να γίνεται κουβέντα και να κάνει meetings. Ως ένα σημείο αυτό βοηθάει αλλά αυτός το έχει κάνει καριέρα και εν τω μεταξύ ο λόγος έργου/meeting τείνει απελπιστικά στο μηδέν, όπως περιγράφει και η 2η παράγραφος στο μήνυμά σου Locus.